Facebook Pixel Euroleague: Έρχονται πλέι οφ... φωτιά στην Euroleague - Τα φαβορί, ο "δαίμονας" Ζοτς κι η "παγίδα" Ιτούδη στον Ολυμπιακό! (Vid)
| 2023-04-25 13:20:00

Έρχονται πλέι οφ... φωτιά στην Euroleague - Τα φαβορί, ο "δαίμονας" Ζοτς κι η "παγίδα" Ιτούδη στον Ολυμπιακό! (Vid)

Sportdog Team

Το Sportdog καταγράφει όλα τα δεδομένα για τα 4 ζευγάρια των πλέι οφ της Euroleague, τα οποία ξεκινούν σήμερα 25 Απριλίου. Τα φαβορί, ο "δαίμονας" Ζοτς κι η "παγίδα" Ιτούδη στον Ολυμπιακό.

Η κανονική περίοδος της Euroleague ολοκληρώθηκε, με το ενδιαφέρον πλέον να στρέφεται στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Εκεί, απ' όπου θα προκύψουν φυσικά οι φιναλίστ του Final-4 στο Κάουνας. Οι ομάδες που κατάφεραν να εξασφαλίσουν θέση στην 8άδα είναι οι εξής: ΟλυμπιακόςΜπαρτσελόναΡεάλ ΜαδρίτηςΜονακόΜακάμπι Τελ ΑβίβΠαρτιζάνΖάλγκιρις Κάουνας και Φενέρμπαχτσε.

Αντίστοιχα τα ζευγάρια που διαμορφώθηκαν είναι τα παρακάτω:

Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε
Μπαρτσελόνα - Ζάλγκιρις Κάουνας
Μονακό - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Ρεάλ Μαδρίτης - Παρτιζάν

Στο Final-4 θα περάσουν οι ομάδες που θα φτάσουν ασφαλώς στις 3 νίκες, με τα πρώτα παιχνίδια να γίνονται αυτό το διήμερο 25-26 Απριλίου. Πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά το κάθε ζευγάρι ξεχωριστά.

Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε: Ξεκάθαρο φαβορί εδώ η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Όχι μόνο γιατί ο Ολυμπιακός έκανε την καλύτερη χρονιά της ιστορίας του στην Ευρώπη, αλλά γιατί και τις δύο φορές που συναντήθηκε φέτος με τους Τούρκους του Ιτούδη στην κανονική διάρκεια της Euroleague, οι Ερυθρόλευκοι δεν τους νίκησαν απλά. Τους διέλυσαν. Βέβαια, η Φενέρ έχει τεράστιο μπάτζετ, παίκτες με μεγάλο ατομικό ταλέντο και πάνω απ' όλα καλό προπονητή. Γι' αυτό, οι Πειραιώτες οφείλουν να είναι προσεκτικοί, προκειμένου να μην την πατήσουν. Δεν θέλει και πολύ να γίνει ένα break στο ΣΕΦ και μετά να... τρέχει ο Ολυμπιακός για πάσει θυσία "διπλό" στην Πόλη.

Μπαρτσελόνα - Ζάλγκιρις Κάουνας: Δύσκολα απέναντι στη Ζαλγκίρις ο Σάρας δεν θα πανηγυρίσει την τρίτη συνεχόμενη συμμετοχή του σε Final-4 με τους Καταλανούς. Για την ακρίβεια, οποιοδήποτε σκορ πέραν του 3-0 ή 3-1 θα συνιστά έκπληξη, όσο κι αν κρίνεται άξια η φετινή πορεία των Λιθουανών. Το περαιτέρω ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο ζευγάρι, αφορά τη συνάντηση του Γιασικεβίτσιους στα πλέι οφ απέναντι στην ομάδα που τον ανέδειξε προπονητικά. Άλλωστε υπό τις οδηγίες του Σάρας η Ζαλγκίρις πήγε στο μοναδικό της Final-4 εδώ και πολλά χρόνια το 2018, το δεύτερο της ιστορίας της για την ακρίβεια έπειτα από το μακρινό 1999.

Μονακό - Μακάμπι Τελ Αβίβ: Μακράν του δευτέρου το πιο αμφίρροπο ζευγάρι των φετινών πλέι οφ. Στην κανονική διάρκεια η κάθε μία μοιράστηκε από εντός έδρας νίκη έκαστη, με το πλεονέκτημα έδρας εδώ να μπορεί να κάνει τη διαφορά στο τέλος. Βέβαια, αυτή η διαφορά αίρεται με ένα πιθανό break των Ισραηλινών στη Γαλλία. Διότι τότε η ομάδα του Κάτας θα γυρίσει τη σειρά στην έδρα της Μακάμπι και εκεί, θα έχει την ευκαιρία με το 2/2 να πάρει εκείνη το "χρυσό" εισιτήριο για το Final-4 του Κάουνας. Πάντως μόνο απίθανο δεν φαντάζει η εν λόγω σειρά να κριθεί σε πέμπτο ματς.

Ρεάλ Μαδρίτης - Παρτιζάν: Θεωρητικά, βάσει ονόματος, ρόστερ, μπάτζετ, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι το μεγάλο φαβορί. Ποιος όμως μπλέκει με τον Ζοτς στα πλέι οφ; Με το φινάλε της κανονικής περιόδου της Euroleague η Παρτιζάν έπαιζε μαζί με τον Ολυμπιακό το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη. Και ο συνδυασμός αυτός, με την παρουσία του μέγιστου Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο, κάνουν το έργο της Ρεάλ δύσκολη υπόθεση. Για να μην μπλέξουν οι Μαδριλένοι, θα πρέπει να κάνουν το 2/2 στα πρώτα παιχνίδια επί ισπανικού εδάφους. Ειδάλλως με break της Παρτιζάν, αυτό που θα αντιμετωπίσουν στο Βελιγράδι και τη Strark Arena... ούτε που το φαντάζονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο πρώτος Έλληνας από Ευρωλίγκα που κλείνει ο ΠΑΟ - "Αυτόν πρέπει να κρατήσει ο Αταμάν στο ΟΑΚΑ"!

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags