Facebook Pixel Δημήτρης Ιτούδης: Με το βλέμμα στο... μέλλον ο Ιτούδης - Ατάκες για Γκάλη και Γιάννη Αντετοκούνμπο (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2023-08-04 22:29:00

Με το βλέμμα στο... μέλλον ο Ιτούδης - Ατάκες για Γκάλη και Γιάννη Αντετοκούνμπο (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Με το βλέμμα στο... μέλλον ο Ιτούδης - Ατάκες για Γκάλη και Γιάννη Αντετοκούνμπο (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Εθνική μας ομάδα έκανε το δύο στα δύο κόντρα στους Σλοβένους με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό να στέκεται στην συγκινητική βραδιά με πρωταγωνιστή τον Νίκο Γκάλη, αλλά και στην συνέχεια.

Δημήτρης Ιτούδης: Πολύ καλή ήταν και πάλι η εμφάνιση της Εθνικής για δεύτερη φορά κόντρα στους Σλοβένους, με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό στις δηλώσεις του να αναφέρεται στα όσα θα δώσουν αυτά τα παιχνίδια στο μέλλον, ενώ μίλησε και για την παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

"Συγχαρητήρια σε όσους είχαν την ιδέα, στον κόσμο που ήρθε εδώ να χειροκροτήσει αυτόν τον τεράστιο αθλητή, άνθρωπο ο οποίος βοήθησε τα μέγιστα, μαζί με τους συμπάικτες του και τους προπονητές του, αλλά η δική του ηγεσία ήταν και είναι η κληρονομιά άλλων γενιών, όπως η γενιά του Διαμαντίδη, του Σπανούλη, του Παπαλουκά και όλων των παιδιών που πήραν από τον Νικ, τον Παναγιώτη και δημιούργησαν τη δική του καριέρα.

Τεράστια βραδιά για εμάς είναι τιμή το γεγονός ότι ο Νίκος Γκάλης ήταν εδώ, συγκινήθηκε και είπε, 'σας έκανα εγώ να κλάψετε όταν έπαιζα και τώρα με κάνατε εσείς'. Συγκινητική βραδιά, συγχαρητήρια.

Θεωρώ ότι είμαστε σε ένα καλό δρόμο όσον αφορά τη φυσική μας κατάσταση, τη δύναμή μας και την έκρηξή μας. Μην ξεχνάμε ότι ήταν ένα back to back παιχνίδι και είδαμε ότι τα παιδιά είχαν δύναμη. Είχαμε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα. Προσπαθούμε να δούμε διαφορετικά σχήματα. Έχουμε πολλά πράγματα να βελτιώσουμε. Η νίκη δεν μας αποπροσανατολίζει, ούτε ο τρόπος που ήρθε. Αμυντικά ήμασταν καλύτεροι σήμερα. Προφανώς το γεγονός ότι ο Ντόντσις δεν έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο βοήθησε στον αμυντικό τομέα να είμαστε διαφορετικοί.

Για τον Τσάντσαρ: "Ελπίζω και εύχομαι ο Τσάντσαρ να μην έχει πάθει κάτι σοβαρό . Ελπίζω να γυρίσει σύντομα δυνατός".

Για τις διαφορές σε σχέση με πέρυσι: "Σε σχέση με πέρυσι είναι τελείως διαφορετικό το ρόστερ, λείπουν πολύ σημαντικοί παίκτες, όμως επικεντρωνόμαστε σε αυτούς που είναι. Ο Μιχάλης Λούντζης έχει έναν ηγετικό ρόλο, είναι ψηλός, πιεστικός στην μπάλα, έχει βάλει και το σουτ στην εξίσωση και είναι σημαντικό. Ο Διαμαντίδης όταν ήρθε το σουτ δεν ήταν το καλύτερό του. Δούλεψε και μετά οι άμυνες ήταν διαφορετικές. Ο Μιχάλης είναι σε μία τέτοια πορεία.

Αυτά τα δύο παιχνίδια θα μας δώσουν τροφή. Έχουμε κάνει πράγματα τα οποία ήταν άσχημα αλλά δεν φαίνονται στο σκορ, αλλά προπονητικά τα έχουμε δει. Ιδιαίτερα στον αμυντικό τομέα και στις αλληλοκαλύψεις μας. Πρέπει να πέφτουμε για κάθε μπάλα, να είμαστε καλοί στο ριμπάουντ.

Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια και την συνοχή. Είμαστε ακόμη στο έδαφος και δεν αφήνουμε τα παιχνίδια. Σήμερα οι προπονητές σκεφτόμασταν ότι μπορεί να υπήρχε μία μικρή χαλάρωση, αλλά δεν υπήρξε καμία χαλάρωση. Ξαναμπήκε το μπάσκετ στα γήπεδα. Αυτό είναι μία μεγάλη παρακαταθήκη για όλους.

Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τα παιδιά, δουλεύουμε πολύ καλά, με μεγάλο ζήλο, ξέρουμε ποιοι είμαστε. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη. Να είναι υγιείς όλοι και να έχουμε εμείς την σπαζοκεφαλιά ποιοι θα είναι οι τελευταίοι 12.

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: "Περιμένουμε τον γιατρό, τους Μπακς και τον ίδιο. Ο Γιάννης πάντα θέλει να είναι στην Εθνική αλλά δεν θα ρισκάρει οτιδήποτε έχει να κάνει με την υγεία του".

Για την αμυντική λειτουργία: "Πρέπει να έχουμε συνοχή στην άμυνα. Δεν ήμαασταν καλοί σήμερα στην άμυνα. Το 77 μπορεί να σου κλείσει λίγο τα μάτια δεν ήμασταν καλοί. Στους 91 που δεχθήκαμε δεν ήμασταν καλοί στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ήμασταν καλοί στο δεύτερο. Θα τα δούμε στο video και θα τα βελτιώσουμε αυτά τα πράγματα", είπε ο Δημήτρης Ιτούδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Εθνική "πάτησε" ξανά τη Σλοβενία - "Καυτοί" Μήτογλου και Λούντζης με την... αύρα του Γκάλη! (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags