Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Εργκίν Αταμάν: Ούτε Σλούκας ούτε Μαντζούκας - Ο Έλληνας που... υπογράφει ο Αταμάν - Τον "χρύσωσε" με 2 εκατ. ο Γιαννακόπουλος!
| 2023-09-16 10:00:00

Ούτε Σλούκας ούτε Μαντζούκας - Υπογράφει για Έλληνα ο Αταμάν - Τον "χρύσωσε" με 2 εκατ. ο Γιαννακόπουλος!

του Νίκου Στεργίου
Ούτε Σλούκας ούτε Μαντζούκας - Υπογράφει για Έλληνα ο Αταμάν - Τον "χρύσωσε" με 2 εκατ. ο Γιαννακόπουλος!

Ο Τούρκος έδωσε το "οκ" στη διοίκηση και "κλειδώνει" το ρόστερ. Έχοντας δουλέψει σχεδόν έναν μήνα με την ομάδα και λίγο πριν τα κρίσιμα φιλικά σε Ρόδο και ΟΑΚΑ, ο νέος κόουτς των Πράσινων είναι έτοιμος για τις τελικές του αποφάσεις ενόψει της καινούριας σεζόν... 

Νέα... σελίδα έχουν γυρίσει εδώ και αρκετό καιρό οι Πράσινοι που στοχεύουν στην επιστροφή στην... κανονικότητα των περασμένων ετών. Άλλωστε οι μεταγραφές που έχουν ολοκληρωθεί μέχρι στιγμής δείχνουν ότι ο πήχης έχει μπει... ψηλά μετά από χρόνια και σίγουρα η παρουσία του Εργκίν Αταμάν στον πάγκο κάνει τους πάντες αισιόδοξους ενόψει συνέχειας. Μάλιστα ο Τούρκος τεχνικός, είχε την ευκαιρία να βγάλει και τα πρώτα συμπεράσματα από τους παίκτες του Παναθηναϊκού, μετά τα φιλικά σε Σλοβενία και στο τουρνουά "Νίκος Φάσουρας" στο Περιστέρι, με τον ίδιο να σημειώνει στις δηλώσεις του ότι το τελικό συμπέρασμα για το ρόστερ θα βγει μετά τους αγώνες στη Ρόδο και για το "Παύλος Γιαννακόπουλος" στο ΟΑΚΑ, αφήνοντας ανοιχτό το... παράθυρο για μια ακόμα κίνηση.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Πράσινοι εδώ και αρκετό καιρό προσπάθησαν να κάνουν ένα ακόμα... μπαμ με τον Σβι Μίχαϊλιουκ, όμως ο Ουκρανός θα συνεχίσει τελικά την καριέρα του στο ΝΒΑ και στους Μπόστον Σέλτικς. Αυτό σημαίνει ότι το Τριφύλλι θέλει έναν παίκτη που θα κάλυπτε με ευκολία τις θέσεις "2" και "3" όμως οι εμφανίσεις του Γκριγκόνις στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν δεν αποκλείει το γεγονός να είναι αυτός η φετινή τελευταία... προσθήκη της ομάδας, μιας και δεν θυμίζει σε τίποτα τον παίκτη της περασμένης σεζόν.

Παράλληλα ο Εργκίν Αταμάν έχει πάρει και αποφάσεις για αποχωρήσεις από το Τριφύλλι, με τον Αβδάλα ήδη να βαδίζει προς την Καρδίτσα, ομάδα που σίγουρα θα έχει περισσότερο χρόνο για να δείξει τι μπορεί να κάνει. Αυτός που είναι στον... αέρα είναι ο Αλέξανδρος Σαμοντούροφ, μιας και ο Τούρκος τεχνικός σκέφτεται να τον δώσει δανεικό, με στόχο να παίζει περισσότερο, όμως τον νεαρό να είναι εντυπωσιακός στα πρώτα φιλικά, δείχνοντας ότι δεν φοβάται να παίξει σε υψηλό επίπεδο, ενώ αγωνίστηκε μέχρι και στη θέση πέντε.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο 18χρονος αποτελεί το μεγαλύτερο project του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια, με τους Πράσινους να του δίνουν 6ετές συμβόλαιο με αποδοχές πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ. Άλλωστε τα νούμερά του μιλάνε από μόνα τους, μιας και στο  Adiddas Next Generation Tournament είχε 20 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 μπλοκ ανά ματς με την U18 του Παναθηναϊκού, ενώ πήρε χρόνο συμμετοχής και με την ανδρική ομάδα καταγράφοντας 9 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Euroleague, την χρονιά που ολοκληρώθηκε. Το δεδομένο είναι πως ο Εργκίν Αταμάν έχει τεράστια εμπιστοσύνη στο ταλέντο του Σαμοντούροφ, ενώ είναι εντυπωσιασμένος με τη δουλειά που κάνει στις προπονήσεις της ομάδας και πλέον οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά τα επόμενα δυνατά φιλικά.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Νέος Σλούκας, από ΠΑΟ... σε Ολυμπιακό - Νο1 επιλογή Μπαρτζώκα, αλλάζει πλάνο - "Καραμπόλα" με Μιχάιλιουκ! 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags