Facebook Pixel Τρίσταν Βούκσεβιτς: Γιατί μπορεί να παίξει στην Εθνική Ελλάδας
| 2024-04-03 15:07:00

Ο ειδικός κανόνας του Βούκσεβιτς για την Ελλάδα και ο γιος του Στογιάκοβιτς (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Γιώργου Βροντάκη

Ο Τριστάν Βούκσεβιτς μετά την αποχώρησή του για το ΝΒΑ θέλει να παίξει για την Ελλάδα. Γιατί δεν έχει φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Σερβίας.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε δηλώσεις του αποκάλυψε πως ο Τρίσταν Βούκσεβιτς, γιος του Ντούσαν, σκέφτεται να ενταχθεί στην Εθνική Ελλάδας, αφού είναι ήδη κάτοχος ελληνικού διαβατηρίου!

Όλοι αναρωτιούνται στη Σερβία τι έγινε και ο Τριστάν Βούκσεβιτς που μετά την αποχώρησή του για το πρωτάθλημα του ΝΒΑ άρχισε να ρωτάει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο για να παίξει στη γαλανόλευκη και γιατί δεν έχει αγωνιστεί ακόμα με την Εθνική Σερβίας.

Ο Τρίσταν Βούκσεβιτς σχεδιάζει να παίξει με την Εθνική Ελλάδας και αυτό προκάλεσε έκπληξη για όλους στη Σερβία, αφού ο Βούκσεβιτς είχε δηλώσει προηγουμένως (τον Οκτώβριο του 2022) ότι ήθελε να παίξει για τη Σερβία μαζί με τον Αντρέι Στογιάκοβιτς.

Κλήθηκε στην Σερβία τον Φεβρουάριο, αλλά...

Το πότε άλλαξε η απόφαση είναι δύσκολο να προσδιοριστεί, αλλά ξέρουμε ότι ο Βούκσεβιτς «φαίνεται» στη λίστα της Σερβίας για τους αγώνες του Φεβρουαρίου με τη Φινλανδία και τη Γεωργία, όταν η FIBA ​​δεν του επέτρεψε να παίξει.

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς αποκάλυψε ότι τον έβαλε στη λίστα και έπρεπε να τον διαγράψει μέχρι να γιορτάσει τα 21α γενέθλιά του λόγω των κανόνων της FIBA ​​και στη δήλωσή του δεν υπήρχε κανένας υπαινιγμός: «Θέλαμε να συμπεριλάβουμε τον Τριστάν Βούκσεβιτς από την Παρτιζάν, αλλά θα γίνει μόλις 21 τον επόμενο μήνα (Μάρτιο) και μόνο από τότε σύμφωνα με τους κανόνες της FIBA ​​μπορεί να παίξει για την εθνική μας ομάδα», εξήγησε τότε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Οι διάφορες εθνικότητες και ο ειδικός κανόνας

Ο Βούκσεβιτς κατά τα άλλα έχει περισσότερες επιλογές. Ο πατέρας του Ντούσαν είναι Σέρβος γεννημένος στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ο οποίος έχει επίσης ελληνικά χαρτιά, ενώ η μητέρα του είναι Σουηδή και τον γέννησε στην Ιταλία. Φαίνεται όμως ότι η Ελλάδα είναι πιο κοντά στην καρδιά του γιατί εκεί μεγάλωσε.

Ενας ειδικός κανόνας της FIBA ​​«ενεργοποιήθηκε» όταν ο Βούκσεβιτς πήγε στη Ρεάλ Μαδρίτης ως ανήλικος, όπου έπρεπε να «υποσχεθεί» ότι δεν θα αλλάξει το αθλητικό του διαβατήριο μέχρι τα 21 του. Όλοι περίμεναν τον Μάρτιο για να γιορτάσει τα 21α γενέθλιά του. Πάντως, στον έκτο αγώνα του στο ΝΒΑ με τη φανέλα της Ουάσιγκτον σημείωσε 14 πόντους, περισσότερους από αυτούς που κατάφερε αγωνιζόμενος στην Ευρωλίγκα για την Παρτιζάν (το ρεκόρ ήταν 13 πόντοι κόντρα στην Μπασκόνια).

***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Deadline" Βεζένκοφ στο ΝΒΑ, ο λόγος που θέλει να φύγει - Το "ανακοίνωσε" σε Ολυμπιακό και... Παναθηναϊκό!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags