Facebook Pixel Το γλυκό ψωμί της ξενιτιάς
| 2012-03-30 13:27:00

Το γλυκό ψωμί της ξενιτιάς

Το γλυκό ψωμί της ξενιτιάς

Ο Ελληνας ...Πέτζα; Επειτα από τόσα χρόνια στο κουρμπέτι ο Κώστας Βασιλειάδης είναι απλώς ο εαυτός του. Γράφει ο Διονύσης Μαρίνος.

Ενας παίκτης που βγάζει το ψωμί του από τον τρόπο που βάζει την μπάλα στο καλάθι. Προχθές το έκανε κάμποσες φορές, με αποτέλεσμα η Μπιλμπάο να ρίξει στα σχοινιά το φαβορί της φετινής Ευρωλίγκα, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Αντρέι Κιριλένκο.

Είναι παράξενη η διαδρομή του Ελληνα γκαρντ, με πολλά «πάνω» και αρκετά «κάτω». Με στιγμές θαυμασμού και άλλες απογοήτευσης. Ενα γενικό συμπέρασμα είναι ότι του πηγαίνει καλύτερα το... γλυκό ψωμί της ξενιτιάς. Καίτοι ο ίδιος επιθυμεί και το έχει δηλώσει πως θέλει να επιστρέψει κάποια στιγμή στην ομάδα της καρδιάς του (βλ. ΠΑΟΚ), η τελευταία παρουσία του στο ελληνικό πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό δεν στέφθηκε με επιτυχία.

Σε αντίθεση με τη θητεία στη Μάλαγα, τη Μοντεγκρανάρο, την Ομπραντόριο και τώρα στην Μπιλμπάο, στην οποία μάλιστα έχει αναβαπτιστεί και σε κάμποσα ματς ενδύεται ανέτως το ρόλο του ηγέτη-σκόρερ. Προφανώς η παρουσία του Φώτη Κατσικάρη στον πάγκο των Βάσκων έχει απελευθερώσει όλες του τις εκτελεστικές ικανότητες, που αναμφίβολα διαθέτει.

Εκείνος προσθέτει και ακόμη μία παράμετρο για την αγωνιστική του αναζήτηση: «Η χαρά τού να παίζεις σε αυτήν την ομάδα. Κάθε ματς είναι σαν γιορτή στο Μπιλμπάο». Υπάρχει τίποτα καλύτερο για παίκτες ψυχολογίας όπως είναι ο Βασιλειάδης;

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags