Λαύριο – Καβάλα 99-63

Η Καβάλα έπαιζε ένα από τα τελευταία της “χαρτιά” για την παραμονή, στο Λαύριο, αλλά εμφανίστηκε πολύ κατώτερη των περιστάσεων. Ηττήθηκε με το εμφατικό 99-63 και, πλέον, ο δρόμος της επιστροφής στην Α2 είναι το μοναδικό ρεαλιστικό σενάριο, για το συγκρότημα του Στιβ Γιατζόγλου. Βίοι αντίθετοι για τους Λαυριώτες, οι οποίοι χρειάστηκαν μια διαστημική τρίτη περίοδο, προκειμένου για να κλειδώσουν την υπόθεση νίκη και να πραγματοποιήσουν ακόμα ένα αποφασιστικό βήμα προς την παραμονή. Μάλιστα, υπερκάλυψαν και με το παραπάνω το -2 (68-66) της πρεμιέρας και βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση.

Ντεμάριους Μπολντς και Ουσμάν Κρουμπάλι αποτέλεσαν τα “πρώτα βιολιά” των νικητών, με 16 πόντους έκαστος, με τον Μάρκο Κέσελ να ακολουθεί, έχοντας 15, αλλά ο Μπράντον Γιανγκ ήταν ο κορυφαίος, ολοκληρώνοντας το ματς με 14 πόντους, 6 ριμπάουντ κι 9 ασίστ! Από το “ναυάγιο” της Καβάλας, ξεχώρισαν οι Τσαβντάρ Κοστόφ (12π.), Λίον Ουίλιαμς (11π.) και Λασανά Κρομά (10π.).

Χρειάστηκε να περάσουν 2 λεπτά και 5 χαμένα σουτ (συνολικά) για να “σπάσει το ρόδι” στην αναμέτρηση, με τον Μπολντς να βάζει μπροστά την ομάδα του (2-0). Το Λαύριο ξεκίνησε πιο δυναμικά, είχε τον έλεγχο του ρυθμού, έπαιζε καλύτερη άμυνα και ήταν εύστοχο, με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 8 πόντους (10-2), στο 4:30. Η Καβάλα αντεπιτέθηκε και με επιμέρους 13-5, κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα (15-15 στο 19:24) όπου και διατηρήθηκε μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου (17-17).

Οι φιλοξενούμενοι είχαν αρχίσει να παίρνουν το μομέντουμ του αγώνα και στο δεύτερο δεκάλεπτο πέρασαν σε θέση οδηγού, φθάνοντας μέχρι το +5 (22-27 στο 13′), με τους νεοφερμένους Κρομά και Ουίλιαμς να δίνουν σημαντικές λύσεις. Στην αντίπερα όχθη, ο Μπολντς και ο Γιανγκ το είχαν πάρει… επί προσωπικού και κουβαλούσαν την ομάδα τους, κατορθώνοντας να αντιστρέψουν, εκ νέου, την κατάσταση (39-36 στο 18′) και το Λαύριο να πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα 4 πόντων (42-38).

Το τρίτο δεκάλεπτο ανήκε ολοκληρωτικά στην ομάδα του Χρήστου Σερέλη. Οι Λαυριώτες ήταν καταιγιστικοί, σκοράροντας με κάθε τρόπο, ελέγχοντας τα ριμπάουντ και “πνίγοντας” τους Μακεδόνες, οι οποίοι ήταν ανήμποροι να αντιδράσουν. Το επιμέρους σκορ ήταν 26-9 και η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +21 (68-47), με τη συμπλήρωση 30 λεπτών αγώνα. Οι γηπεδούχοι δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι ούτε στην -διαδικαστικού χαρακτήρα- τελευταία περίοδο, κατά τη διάρκεια της οποίας η ψαλίδα άνοιξε μέχρι και τους 39 πόντους (97-58 στο 38′) με την Καβάλα να έχει παραδώσει πνεύμα.

Διαιτητές: Πηλοΐδης – Παναγιώτου – Μπίκας.
Τα δεκάλεπτα: 17-17, 42-38, 68-47, 99-63.
ΛΑΥΡΙΟ (Σερέλης)
: Χάμιλτον 9 (3), Γιανγκ 14, Σακελλαρίου 5, Περράκης 3 (1), Μπολντς 16 (2), Κρουμπάλι 16, Γιαννακόπουλος 5, Κακλαμανάκης 4, Κέσελ 15 (3), Καπώνης 3 (1), Μπάρλος 9 (1), Μπέμπης.
ΚΑΒΑΛΑ (Γιατζόγλου): Λέιζερ 7, Ουίλιαμς 11, ΜακΚί 6, Γιαννακίδης 3 (1), Κρομά 10, Βαν Ντερ Μαρς 4, Ταπούτος 6, Κοστόφ 12, Καλαϊτζίδης 4, Λίβας, Δεμερτζής. 

Αρκαδικός – Κηφισιά 64 – 78

Ο Αρκαδικός υποδέχτηκε την Κηφισιά, με βασικό του στόχο την νίκη, που θα του έδινε βαθμολογική ανάσα εν όψη της συνέχειας. Οι φιλοξενούμενοι, που βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, θα προσπαθούσαν από την πλευρά τους να κάνουν το δικό τους παιχνίδι με σκοπό να πάρουν το “διπλό”. Τελικά, η Κηφισιά έδειξε πως ήθελε περισσότερο το αποτέλεσμα και επικράτησε εύκολα με σκορ 64-78.

Οι γηπεδούχοι δεν πάτησαν ποτέ το παρκέ με τον τρόπο που έπρεπε. Δεν έδειξαν πως το ήθελαν όσο έπρεπε. Δεν το έκανε κανείς, πλην του Βασίλη Καββαδά. Ο τελευταίος ήταν συγκινητικός. Σημείωσε 27 πόντους, “κατέβασε” 8 ριμπάουντ, έδωσε 2 ασίστ και είχε και 1 κλέψιμο. Δεν γινόταν, όμως, να αντιμετωπίσει μόνος του την καλοδουλεμένη μηχανή της Κηφισιάς.

Η Κηφισιά, από την πλευρά της, έκανε τα πάντα σωστά. Μπήκε δυνατά από την αρχή, πήρε διαφορά, είχε πλουραλισμό και, όταν χρειάστηκε, διαχειρίστηκε το παιχνίδι όπως ακριβώς έπρεπε. Κορυφαίοι της ομάδας των βορείων προαστίων ήταν οι Λόουερι, Χογκ και Στίγκερς, με 18, 13 και 12 πόντους αντίστοιχα.

Ο Στίγκερς σημείωσε τους τρεις πρώτους πόντους της αναμέτρησης και διαμόρφωσε το 0-3 υπέρ της Κηφισιάς. Ο Ελ Αμίν 20 δευτερόλεπτα αργότερα έκανε το 0-6 με δικό του σουτ από την περιφέρεια. Οι γηπεδούχοι πήραν τους πρώτους τους πόντους με περιφερειακό σουτ του Μπράουν στο 4ο λεπτό του δεκαλέπτου.

Ο ρυθμός του αγώνα είχε περάσει ξεκάθαρα στα χέρια της Κηφισιάς. Η ομάδα των βορείων προαστίων έφτασε την διαφορά μέχρι και στο +8, με νέο τρίποντο του Στίγκερς. Ο Αρκαδικός, στο σημείο αυτό, ανέβασε κάπως την απόδοση του και μείωσε στο 7-11, με κύριο εκφραστή τον Καββαδά. Η διαφορά αυτή δεν διατηρήθηκε για πολύ, διότι οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν. Το σκορ πήγε γρήγορα στο 9-20 δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση της περιόδου. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους φιλοξενούμενους στο +15, τους Χογκ, Ελ Αμίν και Στίγκερς να πετάνε φωτιές, και το σκορ στο 9-24.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε όπως ακριβώς τελείωσε η πρώτη. Οι Κηφισιώτες άνοιξαν κι άλλο την διαφορά (+17), έπειτα από κάρφωμα του Χογκ. Ο Αρκαδικός έμοιαζε χαμένος και σε καμία περίπτωση ικανός να αλλάξει την κατάσταση. Το παιχνίδι άρχισε να ξεφεύγει για τους γηπεδούχους που δεν μπορούσαν να απαντήσουν στην επιθετική “τρέλα” της Κηφισιάς. Το ημίχρονο έκλεισε με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με σκορ 27-48.

Στο δεύτερο ημίχρονο η προσμονή είχε να κάνει με το πως θα εξελισσόταν το ματς. Ο Αρκαδικός όφειλε να ξυπνήσει, το ζήτημα ήταν αν ήταν σε θέση να το κάνει. Ο Καββαδάς συνέχισε να προσφέρει ό,τι μπορεί στην ομάδα του και μείωσε στους -19 με επιτυχημένο δίποντο στην έναρξη της 3ης περιόδου. Τίποτα δεν έδειχνε, όμως, πως μπορεί να αλλάξει. Το στοιχείο που φανέρωνε πως δεν μπορούσε να υπάρξει ουσιαστική αλλαγή ήταν η πολύ καλή εμφάνιση των φιλοξενούμενων.

Όλα κυλούσαν σύμφωνα με το πλάνο και εκτός αυτού η διαφορά έμενε σταθερά γύρω στους 20 πόντους. Ο Στεφανίδης με τον Καββαδά (τον απίστευτο Καββαδά) προσπαθούσαν να ανεβάσουν την ομάδα τους και μάζεψαν κάπως το “κακό”. Ο Νούτινεν σημείωσε δίποντο 4 λεπτά πριν την “κόρνα” του 3ου δεκαλέπτου και μείωσε στο -13 (41-54). Η αντεπίθεση συνεχίστηκε και στα επόμενα λεπτά. Ο Καββαδάς συνέχισε να φορτώνει το καλάθι των αντιπάλων του και έφτασε τον Αρκαδικό στο -10 (46-56). Στο τέλος της τρίτης περιόδου είχαμε ξανά παιχνίδι, καθώς ο Αρκαδικός βρισκόταν στο -9, μετά από καλάθι του Στεφανίδη (49-58).

Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε με δίποντο του Κασελάκη (49-60). Η Κηφισιά πήρε, εκ νέου, τα ηνία. Το -9 έγινε -16, μόλις στα πρώτα δύο λεπτά της περιόδου. Για ακόμα μία περίοδο ο Καββαδάς ήταν ασταμάτητος και ουσιαστικά αποτελούσε τον μόνο παράγοντα που έδινε ώθηση στο παιχνίδι του Αρκαδικού. Ο διεθνής σέντερ, με την βοήθεια του Καλινικίδη, έβαλε ξανά τους γηπεδούχους στο παιχνίδι (57-65). Αυτή ήταν η τελυταία φορά στην οποία ο Αρκαδικός πλησίασε τόσο κοντά στο σκορ. Η Κηφισιά, με τους Λόουερι και Γλυνιαδάκη, πήρε ξανά διψήφια διαφορά και κάπου εκεί όλα τελείωσαν. Τελικό σκορ 64-78.

Οι διαιτητές: Σχηνάς-Τσούνας-Καλδίρης
Τα δεκάλεπτα: 9-24, 27-48, 49-58, 64-78

Πηγή: ebasket.gr