Ευχέλαιο και γρήγορα! Το «τριφύλλι» δεν είχε πρόβλημα απέναντι στην Καρδίτσα, έφυγε από το γήπεδο όμως με μόλις 8 παίκτες, αφού πέρα των Γκουντάιτις - Αγραβάνη, που ήταν τραυματίες, αλλά και των Μάριους Γκριγκόνις και Ματ Τόμας, που δεν είναι δηλωμένοι στην Basket League, έχασε στη διάρκεια του ματς και τους Ουίλιαμς, Ουόλτερς και Λι και πλέον έχει σημάνει «συναγερμός» στο «πράσινο» στρατόπεδο.

 

Οι «πράσινοι» μάλιστα στο φινάλε αγωνίστηκαν με κοντό σχήμα και τον Μαντζούκα στο «5», με τον ελληνικό κορμό, ελλείψει κιόλας των ξένων, να βγαίνει μπροστά και να «καθαρίζει» το ματς, πριν την «διαβολοβδομάδα» και τα ματς κόντρα σε Μονακό (8/3, 22:00) και Ερυθρό Αστέρα (10/3, 21:00).

Ο Γ. Καλαϊτζάκης σκόραρε, ο Παπαγιάννης σκέπαζε...

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και έχοντας όρεξη να κυκλοφορήσει την μπάλα, με τους «πράσινους» να παίρνουν από νωρίς διαφορά στο ματς, αρχικά με 8-4 στο 3' και στη συνέχεια με 16-8 στο 5', έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γ. Καλαϊτζάκη, που είχε ήδη φτάσει τους 6 πόντους.  Η ομάδα του Σερέλη είχε βρει από νωρίς ρυθμό και είχε τον Παπαγιάννη να σκεπάζει τα καλάθια, έχοντας ήδη 4 τάπες στο ματς, με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο και στο 8' να φτάνει για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά στο σκορ (19-8), με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με τους «πράσινους» μπροστά με 23-8.

Η χαλάρωση στο φινάλε του ημιχρόνου του κόστισε

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο, με τον Σερέλη να ανοίγει από νωρίς το ροτέισον και να δίνει ανάσες σε όσους πήραν πολύ χρόνο κόντρα στην Εφές, έχοντας να αντιμετωπίσει και πρόβλημα με τον Ουίλιαμς, που είχε ένα σφίξιμο πάνω από το γόνατο. Ο Γ. Καλαϊτζάκης ήταν σε πολύ καλή μέρα, με το «τριφύλλι» να φτάνει στο 30-12 στο 13' και τον Έλληνα άσο τους 13 πόντους, έχοντας και 6 ριμπάουντ. Οι «πράσινοι» είδαν τους Μαντζούκα και Πονίτκα να μπαίνουν στην επιθετική εξίσωση στη συνέχεια, με το σκορ να αγγίζει το 40-18 στο 16', αλλά τον Παναθηναϊκό να χαλαρώνει στο φινάλε του ημιχρόνου, να υποπίπτει σε αρκετά λάθη (8) και να δίνει στην ευκαιρία στην Καρδίτσα να μειώσει και μάλιστα σε μονοψήφια διαφορά στην ανάπαυλα, «τρέχοντας» ένα σερί 11-0, με τον Γκαλινάτ να φτάνει τους 8 πόντους.

Βρήκε λύσεις στα προβλήματα και με Παπαγιάννη και Π. Καλαϊτζάκη πήγε στο +22

Με την εκκίνηση της τρίτης περιόδου ο Σερέλης είχε ακόμα ένα πρόβλημα να αντιμετωπίσει, με τον Ουόλτερς να νιώθει κι αυτός ενοχλήσεις το γόνατο και πλέον τον τεχνικό του «τριφυλλιού» να έχει στη διάθεσή του μόλις 9 παίκτες για το υπόλοιπο του ματς. Η Καρδίτσα βρήκε την ευκαιρία να παραμείνει κοντά στο σκορ, με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν σε 44-34 στο 24', μετά το 46-31 του 22', αλλά τον Παναθηναϊκό να βρίσκει αρχικά λύσεις από τον Παπαγιάννη με δύο σερί τρίποντα και στη συνέχεια από τον Π. Καλαϊτζάκη και να διαμορφώνει αρχικά το 63-44 στο 27΄, για να φτάσει στο 69-47 και στο +22 στο 29'. Οι «πράσινοι» κάλυψαν τη ζημιά και βρήκαν απαντήσεις στα προβλήματα που είχαν, μπαίνοντας στην τελική ευθεία του ματς με το σκορ στο 74-52.

Με το μυαλό στο να μην χάσει κι άλλον παίκτη

Η τέταρτη περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τα πάντα να έχουν κριθεί και τον Παναθηναϊκό περισσότερο να ρίχνει το βάρος στο να μην χάσει κάποιον άλλο παίκτη και ενόψει της «διαβολοβδομάδας». Ο Παπαγιάννης ήταν ο πρωταγωνιστής, φτάνοντας τους 14 πόντους, στέλνοντας το «τριφύλλι» στο 78-52 στο 33', με τον Σερέλη στη συνέχεια να δίνει ανάσες και στον αρχηγό των «πράσινων», παίζοντας με τον Μαντζούκα σε ρόλο «5αριού». Η Καρδίτσα όπως είναι φυσικό πέρασε την μπάλα κοντά στο καλάθι και κατάφερε να ρίξει τη διαφορά κάτω από τους 20 πόντους (78-62) στο 36', με το «τριφύλλι» να επιστρατεύει την άμυνα ζώνης στο υπόλοιπο του ματς και να φτάνει εύκολα στην επικράτηση με 91-75.

Τα δεκάλεπτα: 23-8, 42-31, 74-52,

Δείτε εδώ τα στατιστικά του ματς

ΠΗΓΗ: sdna.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Σκούπα" στον ΠΑΟ - Φεύγουν τέσσερις ξένοι, συζητήσεις με Πονίτκα - Απόφαση για Μπέικον, Τόμας!