Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Σκούπα" στον ΠΑΟ - Φεύγουν τέσσερις ξένοι, συζητήσεις με Πονίτκα - Απόφαση για Μπέικον, Τόμας!
Μπάσκετ
| 2023-03-04 19:38:00

"Σκούπα" στον ΠΑΟ - Φεύγουν τέσσερις ξένοι, συζητήσεις με Πονίτκα - Απόφαση για Μπέικον, Τόμας!

"Σκούπα" στον ΠΑΟ - Φεύγουν τέσσερις ξένοι, συζητήσεις με Πονίτκα - Απόφαση για Μπέικον, Τόμας!

Το ρόστερ του... Λάσο και ο μοναδικός σίγουρος στο ΟΑΚΑ! Ποιοι ξένοι του Παναθηναϊκού είναι σίγουροι για την επόμενη σεζόν και ποιοι όχι; Τι θα γίνει με Μπέικον, Ματ Τόμας και Γκριγκόνις και τους πιο σταθερούς Λι, Πονίτκα; Όλες οι απαντήσεις στο αναλυτικό ρεπορτάζ του Sportdog.

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε απέναντι στην Εφές, έχασε εν τέλει, αλλά ας μη γελιόμαστε. Η χρονιά είναι χαμένη σίγουρα στην Ευρώπη και κατά 90% εξίσου και στην Ελλάδα, ειδικά με αυτό τον Ολυμπιακό απέναντι. Προφανώς οι Πράσινοι θα δώσουν τη μάχη τους μέχρι να ολοκληρωθεί η σεζόν, αλλά οι πιθανότητες να γίνει κάποιο... θαύμα κρίνονται απειροελάχιστες.

Πρώτο μέλημα φυσικά το ζήτημα του προπονητή. Είναι κοινό μυστικό ότι πρώτος στόχος συνιστά ο Πάμπλο Λάσο, ο οποίος αν δώσει οριστικά τα χέρια θα έχει φυσικά και το απόλυτο κουμάντο στην ομάδα. Ο Ισπανός είναι δηλαδή που θα κρίνει τους ξένους και θα αποφασίσει για το ρόστερ, σε μια επόμενη χρόνια που ο προϋπολογισμός θα ανεβεί σημαντικά. Σε αυτό συνηγορούν, άλλωστε, όλες οι πληροφορίες από το ρεπορτάζ.

Αυτή τη στιγμή το Τριφύλλι απαρριθμεί τους εξής 9(!) ξένους: Νέιτ Ουόλτερς, Πάρις Λι, Μάριους Γκριγκόνις, Ματ Τόμας, Ντουέιν Μπέικον, Άντριου Άντριους, Ματέους Πονίτκα, Ντέρικ Ουίλιαμς, Αρτούρας Γκουντάιτις. Από αυτούς, προκύπτουν κάποιες διαφορετικές κατηγορίες. Στην πρώτη εντάσσονται οι παίκτες που δεν πρόκειται να συνεχίσουν την επόμενη περίοδο. Σε αυτή μπορούν να μπουν με σχετική βεβαιότητα ο Άντριους φυσικά, καθώς και ο Ουόλτερς που έδειξε ότι ούτε τοπ περίπτωση είναι ούτε μπορεί κανείς να τον εμπιστευτεί με τα συνεχή προβλήματα τραυματισμών. Το πιθανότερο είναι και για τον Γκουντάιτις να... κουνήσει μαντήλι, καθώς η γραμμή ψηλών θα χρειαστεί ολικό remake.

Πάμε τώρα στον Ουίλιαμς. Ο Ντέρικ το περασμένο καλοκαίρι είχε υπογράψει μονοετές συμβόλαιο, με όψιον για ανανέωση ενός ακόμη έτους. Όπως και ο Γκουντάιτις - Ουόλτερς, έτσι και ο Ουίλιαμς είναι πιο πιθανό ν' αποχωρήσει, παρά να παραμείνει. Είναι παίκτης με σαφές επιθετικό ταλέντο, αλλά αμυντικά έχει τεράστια κενά, σε σημείο που όσα βάζει να είναι λιγότερα από αυτά που δέχεται στην Πράσινη ρακέτα.

Σε μια άλλη κατηγορία εντάσσονται ο Μπέικον με τον Ματ Τόμας. Αμφότεροι οι Αμερικανοί έχουν κλειστό διετές συμβόλαιο, με μια σημαντική διαφορά όμως. Ότι ο Παναθηναϊκός διατηρεί τη δυνατότητα opt-out. Δηλαδή αν ο επόμενος προπονητής αποφασίσει για κάποιο λόγο πως δεν τους θέλει, τότε η ΚΑΕ μπορεί να διακόψει τη συνεργασία μαζί τους. Μιλάμε πάντως για δύο αθλητές που θα είχαν θέση σε κανονικό Παναθηναϊκό, με στόχους 8αδας, πλέι οφ και Final 4.

Ο Γκριγκόνις έκανε προχθες με την Εφές την ηχηρή επενεμφάνισή του, επιβεβαιώνοντας ότι αποτελεί τοπ γκαρντ της Ευρώπης. Το δικό του συμβόλαιο είναι κλειστό διετές χωρίς ρήτρες, επομένως αν ο ίδιος επιθυμεί να παραμείνει στην ομάδα θα είναι (εκτός απροόπτου πάντα) μέλος του νέου ρόστερ.

Αν θα μπορούσαμε να ορίσουμε τον ξένο, πάντως, που θα μείνει σίγουρα και την επόμενη σεζόν στο ΟΑΚΑ αυτός θα ήταν ο Πάρις Λι. Ο πρώην άσος της Μονακό αποδείχθηκε, στην πράξη, η καλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού. Τέλος υπάρχει και ο Πονίτκα, ο οποίος μετά τον Λι είναι φανερά ο πιο σταθερός ξένος. Φιλότιμος, προσφέρει πολλά σε άμυνα και επίθεση και δεδομένα, θα μπορούσε να παραμείνει και να καταστεί χρήσιμο "εργαλείο" σε έναν κανονικό Παναθηναϊκό. Ωστόσο, για να συμβεί αυτό θα πρέπει να καθίσει από την αρχή ξανά στο τραπέζι με την ΚΑΕ, καθώς το συμβόλαιο που είχε υπογράψει τότε στην αρχή της χρονιάς ήταν μονοετές.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απόφαση Μπετσίροβιτς... Λάσο για Παππά - Η σχέση με Γιαννακόπουλο και ο ρόλος έκπληξη στον νέο ΠΑΟ!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags