Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Βρήκε νέο Μήτογλου ο Μπαρτζώκας, 2,08μ., 14.8π.
Μπάσκετ
| 2024-02-11 12:30:00

Βρήκε... νέο Μήτογλου ο Μπαρτζώκας - 2,08μ. με 14.9 πόντους - "Trade" Μπαλτσερόφσκι με παίκτη από Ελλάδα!

του Νίκου Στεργίου
Βρήκε... νέο Μήτογλου ο Μπαρτζώκας - 2,08μ. με 14.9 πόντους - "Trade" Μπαλτσερόφσκι με παίκτη από Ελλάδα!

Ο ψηλός που είναι στο ranking πάνω και από τον Πίτερς! Ποιος είναι ο παίκτης που έχουν ξεχωρίσει οι Πειραιώτες από την Basket League και οι δυνατότητες ενίσχυσης των Πράσινων στο 5"...
 

Μπορεί να βρισκόμαστε εν μέσω σημαντικών εξελίξεων στην Ευρωλίγκα και στο ελληνικό πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, αλλά δύο τεράστιοι αθλητικοί οργανισμοί όπως είναι οι "αιώνιοι" δεν μπορεί παρά να έχουν διαρκώς τις κεραίες τους ανοιχτές για παίκτες που μπορεί να τους απασχολήσουν.

Εδώ, σε αυτό το θέμα, θα αναφερθούμε στους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει από την Α1, αυτούς δηλαδή που τα πηγαίνουν εξαιρετικά στο δικό μας πρωτάθλημα και, κατά συνέπεια, μπορούν υπό προϋποθέσεις να απασχολήσουν.

Πάμε να δούμε σε κάθε θέση ποιοι είναι εκείνοι που κάνουν τη διαφορά αλλά και τι ισχύει σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Γκαρντ

 Ο Χάντερ Χέιλ του Προμηθέα είναι, ίσως, ο πιο επιδραστικός γκαρντ που υπάρχει στη Basket League (μαζί με τους Άντονι Κάουνα/Προμηθέας και Ρομπέρτο Γκάλινατ/Άρης) και δεν αγωνίζεται σε Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό. Έχει 19,6 πόντους μέσο όρο, δείχνει ότι μπορεί να σταθεί σε ομάδα επιπέδου ως, τουλάχιστον, τρίτη λύση και το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2024.

 

Καλή λύση είναι και ο Τζόε Ράκλαντ, του Περιστερίου, που μπορεί να έχει 11 πόντους μ.ο., αλλά είναι εξαιρετικός στο να αξιοποιεί τους συμπαίκτες του με τις περισσότερες ασίστ στην Α1 μέχρι στιγμής φέτος (126  στον αριθμό!)

Φόργουορντ

Στη θέση 3 ξεχωρίζει ο Ρόνι Χάρελ, του Άρη, που είναι πρώτος στο κλέψιμο μπάλας και έχει πάνω από 7 πόντους μ. ο. στο σκοράρισμα. 

Πολύ καλός είναι και ο Τζάστιν Τίλμαν, της ΑΕΚ, με 14,5 πόντους ανά παιχνίδι και επιδραστική παρουσία στο παρκέ, ο Κρις Κόφι του Προμηθέα (με 9,7 πόντους μ.ο. και κορυφαίος στα ριμπάουντ) και ο Σακούρ Τζούστον που παίζει στο Μαρούσι με 12 πόντους μ.ο. και πολύ επιδραστικός στα ριμπάουντ για την ομάδα του.

Σέντερ

Οι μεγάλες ψάχνουν για ψηλούς, ειδικά ο Παναθηναϊκός, και ίσως η λύση είναι μέσα στα πόδια τους. Ειδικά από τη στιγμή που οι Πράσινοι ψάχνουν για συμπληρωματική επιλογή για Νο2-Νο3 στο ρόστερ και στην Ελλάδα υπάρχουν καλές λύσεις που θα μπορούσαν να μπουν στη λογική του trade, μέχρι το φινάλε της σεζόν, με τον Μπαλτσερόφσκι.

Καλύτερος ριμπάουντερ είναι ο Ρομέλο Γουάιτ, της Καρδίτσας, που έχει και άνεση στο σκοράρισμα με 11,8 πόντους μέσο όρο. Πολύ καλή, επίσης, είναι και η επιλογή του Τσαντ Μπράουν, του Απόλλωνα Πάτρας, που πρώτος και στις τάπες, με καλές τοποθετήσεις κάτω από τη ρακέτα και 11,2 πόντους μέσο όρο στη Basket League, καλό κορμί και αθλητικότητα που έχει ενδιαφέρον.

Ο παίκτης που είναι πάνω και από τον Άλεκ Πίτερς!

Σαφώς Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δίνουν ανάσες στο ελληνικό πρωτάθλημα στους παίκτες που τραβούν κουπί στην Ευρωλίγκα, δηλαδή σε παίκτες από το πάνω ράφι. Άρα κατά μία έννοια, να ψάχνει σε κατηγορίες που έτσι κι αλλιως απουσιάζουν λόγω ελάχιστου χρόνου συμμετοχής οι αθλητές της Ευρωλίγκας, είναι από μόνο του περίεργο.

Παρόλα αυτά στο ranking της Α1 υπάρχει παίκτης που είναι στην κορυφή και ο Άλεκ Πίτερς, του Ολυμπιακού, τον ακολουθεί. Πρόκειται για τον Λούκα Μπραϊκοβιτς, του Κολοσσού, μόλις 24 ετών, με σουλούπι αντίστοιχο του Ντίνου Μήτογλου, που μπορεί να δώσει λύσεις από τα 2,08 μ. που βλέπει τον κοσμο, τόσο στη θέση 4 όσο και στη θέση 5.

Αγωνίζεται ως πάουερ φόργουορντ, έχει μέσο όρο πόντων στους 14,9, χρειάζεται δουλειά για να γίνει παίκτης που μπορεί να μπει με αξιώσεις στο ροτέισον Ολυμπιακού ή Παναθηναϊκού. Λέγεται ότι περισσότερο από τους δύο τον "βλέπει" ο Μπαρτζώκας...


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τεράστιο συμβόλαιο ο Γιαννακόπουλος σε Ναν - Deadline για να πάει στο NBA - Plan b με Λάρκιν ο Αταμάν!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags