Facebook Pixel Ολυμπιακός και ΠΑΟ για Έλληνα πρώην της Παρτιζάν
Μπάσκετ
| 2024-02-13 23:30:00

Ολυμπιακός και ΠΑΟ για Έλληνα πρώην της Παρτιζάν - Κάρφωμα χωρίς άλμα, άκρα που θυμίζουν Αμερικανό (Vid)

του Pick n' Scroll
Ολυμπιακός και ΠΑΟ για Έλληνα πρώην της Παρτιζάν - Κάρφωμα χωρίς άλμα, άκρα που θυμίζουν Αμερικανό (Vid)

Τον ξεχώρισε ήδη ο Σπανούλης για την Εθνική Ελλάδας. Ποιος είναι ο διεθνής άσος που είναι έτοιμος για το άλμα στην Ευρωλίγκα και η περίπτωση του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου που απασχολεί εκ νέου τους «αιώνιους»!

Ο Βασίλης Σπανούλης έκανε γνωστές τις κλήσεις της Εθνικής για τα «παράθυρα» του Ευρωμπάσκετ 2025 και πιο συγκεκριμένα για τα δύο παιχνίδια με την Τσεχία και την Ολλανδία. Από τα ονόματα, που πέρασαν στα ψιλά ήταν αυτό του Γιάννη Κουζέλογλου. Τα περισσότερα φώτα έπεσαν στον Τόμας Ουόκαπ και τον Ναζ Μήτρου-Λονγκ. Ελάχιστοι ασχολήθηκαν με τον 29χρονο Κουζέλογλου, ο οποίος πραγματοποιεί μία αρκετά καλή σεζόν με την ΑΕΚ. Η ομάδα του δεν πηγαίνει και τόσο καλά, αλλά ο ίδιος είναι από εκείνους, που ξεχωρίζουν.

Ο Κουζέλογλου ποτέ δεν υπήρξε πολύ μεγάλο ταλέντο, αλλά είχε προοπτική να κάνει κάτι καλό στην καριέρα του. Οταν ήταν πιτσιρικάς είχε κάνει ντόρο το γεγονός ότι πήρε μεταγραφή για την Παρτίζαν. Στη μεγάλη σερβική ομάδα έμεινε για περίπου δύο χρόνια, αλλά δεν έκανε το step up, που θα περίμενε κανείς. Με αποτέλεσμα από κει και πέρα να παίξει εκτός των άλλων σε μικρές ελληνικές ομάδες (όπως το Λαύριο και ο Απόλλων Πατρών), αλλά και σε μεγάλες παραδοσιακές ομάδες της χώρας, όπως ο Αρης, η ΑΕΚ και ο Ηρακλής, όχι, όμως, στο επίπεδο της Ευρωλίγκας. Επαιξε επίσης στη Γαλλία με την Ορτέζ και στην Ισπανία με την Μπούργος, χωρίς, όμως, να μπορέσει να κάνει κάποια διαφορά.

 

Πλέον στα 29 του έχει ωριμάσει πάρα πολύ και δείχνει έτοιμος για το κάτι παραπάνω. Ποτέ δεν είναι αργά και αν συνεχίσει έτσι, δεν αποκλείεται να βρει κάποια θέση μπακ-απ σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό. Οι «αιώνιοι» ψάχνουν με το κυάλι Ελληνες παίκτες για να χτίσουν το ρόστερ τους και ο Κουζέλογλου ίσως να είναι μία λύση για το βάθος του πάγκου.

Τα σωματικά και αθλητικά προσόντα του κάποτε παίκτη του Μαντουλίδη είναι εντυπωσιακά. Καρφώνει χωρίς καλά καλά να πηδήξει, τα άκρα του είναι τόσο μακριά όσο τα αντίστοιχα πολλών Αμερικάνων παικτών.

Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά δεν είναι τόσο καλά, άλλωστε αν ήταν τέτοια, θα έπαιζε προ πολλού στην Ευρωλίγκα με όλα τα άλλα προσόντα, που διαθέτει.

Από τις κλήσεις του Σπανούλη,  για τους «αιώνιους» κάλλιστα μπορεί να υπολογιστεί και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος έχει παίξει μάλιστα ήδη και στους δύο. Ο 27χρονος φόργουορντ παίζει στην ιταλική Σάσαρι, έχει ωριμάσει τρομερά και είναι πιθανό την επόμενη σεζόν να πάρει νέα ευκαιρία, είτε στο ΟΑΚΑ, είτε στο ΣΕΦ.

Είναι πιο πλήρης παίκτης από τον Κουζέλογλου, όχι, όμως, τόσο αθλητικός. Είναι, όμως, παίκτης, που από τον πάγκο μπορεί πλέον να βοηθήσει και τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Γιαννακόπουλος καλεί Έλληνα άσο στο γραφείο του για να υπογράψει - Έδωσε το "ΟΚ" και ο Αταμάν!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags