Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Θα έρθουν μεγάλες αλλαγές, ποιοι κινδυνεύουν
Μπάσκετ
| 2024-02-19 23:33:00

Απογοήτευση στον ΠΑΟ - Θα έρθουν μεγάλες αλλαγές, ποιοι κινδυνεύουν - Θέλει να τον… τελειώσει ο Μπαρτζώκας!

του Pick n' Scroll
Απογοήτευση στον ΠΑΟ - Θα έρθουν μεγάλες αλλαγές, ποιοι κινδυνεύουν - Θέλει να τον… τελειώσει ο Μπαρτζώκας!

Το ντέρμπι του ΣΕΦ που κρίνει πολλά και τα σενάρια για τη συνέχεια στο Τριφύλλι, εφόσον η σεζόν δεν εξελιχθεί όπως περιμένουν Αταμάν και Γιαννακόπουλος. Το sportdog.gr παρουσιάζει την επόμενη μέρα του Κυπέλλου...

Ο Ολυμπιακός αγωνιστικά την τρέχουσα χρονιά δεν έχει φτάσει στο επίπεδο, που επιθυμεί. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ούτε έχει πλησιάσει καν σε αυτό. Παρόλα αυτά και τους δύο τίτλους της χρονιάς, αυτός τους έχει πάρει: και το Σούπερ Καπ και το Κύπελλο Ελλάδας.

Και αν στο Σούπερ Καπ βρήκε μπροστά του έναν ανέτοιμο Παναθηναϊκό, δεν ισχύει το ίδιο και για το Κύπελλο Ελλάδας. Οι «πράσινοι» πήγαν στην Κρήτη και έτοιμοι αγωνιστικά και αποφασισμένοι να πάρουν την κούπα, αλλά δεν τα κατάφεραν. Δεν προσέγγισαν έτσι όπως θα έπρεπε το παιχνίδι και γνώρισαν την ήττα, σκορπώντας την απογοήτευση στον κόσμο τους.

Αντίθετα ο Ολυμπιακός, που αγωνιστικά, όπως αναφέραμε, δεν έχει φτάσει ακόμη στο καλύτερο επίπεδο, συνεχίζει να παίρνει κούπες και το πάει, όπως είναι και το μότο της ομάδας, μέχρι τέλους.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αισθάνεται δικαιωμένος για αυτό, που έχει φτιάξει, έστω και αν έφτασε χθες στη νίκη, έχοντας αλλάξει μεσούσης της σεζόν αρκετά πράγματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τρεις από τους καλύτερούς του παίκτες στο χθεσινό παιχνίδι αποκτήθηκαν ενώ είχε ξεκινήσει η χρονιά: και ο Μήτρου-Λονγκ και ο Πετρούσεφ και ο Ράιτ. Ειδικά ο τελευταίος συνεχίζει να θαμπώνει με τις εμφανίσεις του και κάνει τον κόσμο του Ολυμπιακού να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση για το λαχείο, που τράβηξε η ομάδα του.

Οι Πειραιώτες θα αρχίσουν πλέον σιγά σιγά να σκέφτονται το παιχνίδι με την Ζαλγκίρις. Αν το πάρουν, βάζουν για τα καλά πλώρη για το πλεονέκτημα της έδρας. Αν τα καταφέρουν να κερδίσουν στο Κάουνας, το ντέρμπι στο ΣΕΦ με τον Παναθηναϊκό θα είναι κομβικό και για τους δύο. Εκεί θα πέσουν κορμιά και ο χαμένος θα πάθει μεγάλη καταστροφή, αφού θα κινδυνέψει να μείνει μακριά από το πλεονέκτημα της έδρας.

Στον Ολυμπιακό έχουν αρχίσει πλέον να αισιοδοξούν για πολύ μεγάλα πράγματα και για τους δύο βασικούς στόχους της χρονιάς: το πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα.

Και στις δύο διοργανώσεις έχουν μείνει πίσω, αλλά δείχνουν να έχουν φορμαριστεί τελευταία και τουλάχιστον στην Ευρωλίγκα έχουν τα φόντα να κατακτήσουν μία από τις θέσεις 3 και 4. Για το πρωτάθλημα (και το πλεονέκτημα της έδρας) δεν μπορεί να πει κανείς το ίδιο, γιατί δεν είναι στο χέρι τους. Πρέπει να κερδίζουν αυτοί, αλλά πρέπει να χάνει και ο Παναθηναϊκός. Κάτι, που δεν είναι εύκολο.

Όπως και να έχει, με μία ατμόσφαιρα, που έλεγε ότι οι «πράσινοι» είναι καλύτεροι από τους Πειραιώτες, οι τελευταίοι έχουν ήδη δύο τίτλους, δίνοντας δραματικό τόνο στην τελική ευθεία της σεζόν και αγωνία για το που θα καταλήξουν το πρωτάθλημα και η Ευρωλίγκα. Η έκβαση αυτών είναι σίγουρο ότι θα φέρει μεγάλες εξελίξεις στον ηττημένο και ειδικά αν αυτός θα είναι ο Παναθηναϊκός. Εξελίξεις, που θα έχουν να κάνουν με το ρόστερ και τις ανακατατάξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το "έγκλημα" Αταμάν έγινε πριν 1 μήνα, όχι στην Κρήτη - Δεν θα έχει 2η ευκαιρία ο Τούρκος, δικαίωση Μπαρτζώκα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags