Facebook Pixel Απόφαση Αταμάν για Χουάντσο - Συνάντηση Γιαννακόπουλου με Μήτογλου
Μπάσκετ
| 2024-02-22 12:35:00

Απόφαση Αταμάν για Χουάντσο - Συνάντηση Γιαννακόπουλου με Μήτογλου - Στην έξοδο TOP όνομα του ΠΑΟ!

του Νίκου Στεργίου

Το μέλλον του Ισπανού σταρ και ποιος... κινδυνεύει σοβαρά. Οι Πράσινοι σκέφτονται για αλλαγές στο ρόστερ και ο Τούρκος προπονητής έχει πάρει τις αποφάσεις του. Το ίδιο ισχύει όμως και για τη διοίκηση...

Μπορεί να μην υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις στον Παναθηναϊκό αυτό το διάστημα, λόγω της διακοπής για τις εθνικές ομάδες, υπάρχουν όμως εξελίξεις λόγω του χαμένου τελικού από τον Ολυμπιακό, αλλά και των εμφανίσεων κάποιων παικτών μέχρι τώρα. Καλών και κακών…

Ξεκινάμε από τα θετικά, καθώς στους Πράσινους υπάρχει ένας αθλητής που θα κληθεί, άμεσα, από τη διοίκηση για να υπογράψει νέο συμβόλαιο, καθώς ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θέλει να του δώσει αύξηση στις αποδοχές του.

Ποιος είναι αυτός; Ο Ντίνος Μήτογλου που επέστρεψε στη δράση το περασμένο φθινόπωρο, μετά από την περιπέτεια που είχε στην Αρμάνι, και βγάζει μάτια στα παιχνίδια του Τριφυλλιού. Είναι ένα από τα καλύτερα 4άρια στην Ευρωλίγκα, δίνει λύσεις στη θέση 5, είναι βελτιωμένος, σκοράρει, αξίζει και με το παραπάνω να πάρει αύξηση στις αποδοχές.

Ποια θα είναι αυτή η αύξηση; Σκεφτείτε ότι από τις 700.000 ευρώ που λαμβάνει τώρα, ο Δ. Γιαννακόπουλος σκοπεύει να του δώσει 1 εκατ. ευρώ - Σχεδόν δηλαδή 40% περισσότερα χρήματα!

Στήριξη σε Χουάντσο, στον… αέρα ο Βιλντόζα

Ολόκληρο θέμα έχει προκύψει στον Παναθηναϊκό με το κλειστό ροτέισον που ακολουθεί ο Εργκίν Αταμάν, δεδομένου ότι μέσα στο επόμενο διάστημα το Τριφύλλι έχει πολύ σημαντικές υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη αλλά υπάρχουν παίκτες που χρειάζονται ανάσες.

Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε σε ονόματα, έτσι κι αλλιώς λίγο-πολύ όλοι μπορούν να καταλάβουν ποιοι είναι εκείνοι που χρειάζεται να ξεκουραστούν, για την ακρίβεια να περιοριστεί κάπως ο πρωταγωνιστικός ρόλος τους. Πώς μπορεί να γίνει αυτό από τη στιγμή που ο Τούρκος προπονητής έχει κλειστό, περιορισμένο ροτέισον; Με… εσωτερικές μεταγραφές!

Κι εδώ είναι που ξεκινούν τα ωραία: Με ποιον τρόπο μπορούν να ενισχυθούν οι Πράσινοι στους κοντούς, δηλαδή στις θέσεις 1 και 2 που, με παράλληλη μετάθεση, μπορεί να φέρει ενίσχυση και στη θεση 3; Με τον Λούκα Βιλντόζα, που παίρνει 1,7 εκατ. ευρώ τον χρόνο, αλλά για την ώρα, δεν έχει καταφέρει να δείξει το πλούσιο ταλέντο του στον Παναθηναϊκό. Αν ενεργοποιηθεί περισσότερο, αν πιάσει υψηλότερα στάνταρ απόδοσης, τότε δεδομένα μπορούν να πάρουν ανάσες οι Ναν και Γκραντ, να προστατευτεί περισσότερο ο Σλούκας, αλλά και να δώσει λύσεις στη θέση 3 ο Γκριγκόνις. 

Είναι μόνο ο Βιλντόζα αυτός που θα μπορούσε να γίνει εσωτερική μεταγραφή στους Πράσινους; προφανώς και όχι, καθώς υπάρχει και ο Χουάντσο! Με συμβόλαιο 2,3 εκατ. ευρώ προφανώς και πρέπει να πατήσει το πόδι στο γκάζι παραπάνω ο Ισπανός άσος, καθώς πιθανή δική του ανάταση θα δώσει λύσεις στη θέση 4 (που ο Μήτογλου χρειάζεται να καθίσει στον πάγκο) αλλά και στη θέση 5 από τη στιγμή που ο Μπαλτσερόφσκι δεν μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό της ομάδας.

Πρόκειται για δύο παίκτες που συνολικά, μαζί δηλαδή, λαμβάνουν 4 εκατ. ευρώ τον χρόνο και επιβάλλεται να ανεβάσουν την απόδοσή τους τώρα που τους έχει η ομάδα ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Για τον Χουάντσο, άλλωστε, υπάρχει η άποψη ότι ακόμα κι αν δεν έχει καταφέρει να δείξει ακόμα όλα όσα περίμεναν οι Πράσινοι, διαθέτει πληθωρική παρουσία στο παρκέ, ξέρει πολύ μπάσκετ, για αυτό και είναι περίπου δεδομένο ότι θα μείνει στην ομάδα και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ισχύει το ίδιο και για τον Βιλντόζα; Ο Αργεντινός άσος έχει δει το όνομά του να εμπλέκεται σε σενάρια για το προσεχές καλοκαίρι και η παραμονή του μόνο δεδομένη δεν πρέπει να θεωρείται. Οι Πράσινοι δεν είναι ικανοποιημένοι από την εικόνα του και αυτός από τον ρόλο του…

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γι’ αυτό "έκοψε" Μπρινιόλι ο Ολυμπιακός - Πήρε τα λεφτά του ο Πασχαλάκης - Υπογράφει 34χρονο άσο η ΑΕΚ!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags