Facebook Pixel Βασίλης Τολιόπουλος: Νωρίς πήγε Ολυμπιακό- Να το κάνει όπως ο Λαρεντζάκης
Μπάσκετ
| 2024-02-27 19:45:00

"Εξελίχθηκε όσο κανείς ο Τολιόπουλος - Πολύ νωρίς πήγε στον Ολυμπιακό - Να το κάνει όπως ο Λαρεντζάκης"

του Γιώργου Κτενά

"Θα τον χρησιμοποιήσουν Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός;". Ο Άρης Λυκογιάννης, έχοντας συνεργαστεί σε τρεις ομάδες με τον γκαρντ του Άρη, παρουσιάζει το προφίλ του, τις τελευταίες του εντυπωσιακές εμφανίσεις και σχολιάζει το μέλλον του ενόψει καλοκαιριού!

Ενθουσιασμό έχει προκαλέσει η νέα, εξαιρετική εμφάνιση τη φετινή αγωνιστική περίοδο του Βασίλη Τολιόπουλου, αυτή τη φορά με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας - Στο παιχνίδι εναντίον της Ολλανδιας ήταν πολύ καλός και το όνομά του βρεθηκε για άλλη μια φορά στο επίκεντρο με  θετικό τρόπο.

Γιατί είναι και η παρουσία του στον Άρη φέτος (τυπικά την τελευταία διετία) που έχει προκαλέσει αίσθηση και δείχνει ότι το προσεχές καλοκαίρι μπορεί να κάνει ξανά το άλμα και να βρεθεί σε μεγάλη ελληνική ομάδα - Εννοούμε, προφανώς, τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό, που ψάχνουν εναγωνίως για Έλληνες αθλητες που μπορούν να σταθούν στο ρόστερ τους.

Ο Άρης, βέβαια, δεν έχει εγκαταλείψει τη μάχη και του έχει προτείνει, ήδη, επέκταση της συνεργασίας τους, αλλά αυτά αφορούν τις εξελίξεις που μπορεί να προκύψουν το προσεχές καλοκαίρι. Το sportdog επικοινώνησε με τον Άρη Λυκογιάννη, πεπειραμένο προπονητή που έχει συνυπάρξει τρεις φορές με τον Τολιόπουλο σε ομάδες, ενώ ήταν και εκεινος που στην αρχή τής καριέρας του Βασίλη, στον Ίκαρο Χαλκίδας, τον εμπιστεύτηκε και δικαιώθηκε.

Πώς σχολιάζει την εμφάνισή του με την εθνική ομάδα εναντίον τής Ολλανδίας και ποια είναι η άποψή του για την πρόοδο που έχει ο 27χρονος γκαρντ; Μπορεί το προσεχές καλοκαίρι να βρεθεί σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό και ποια ομάδα από τις δύο θα του ταίριαζε καλύτερα; Ο πεπειραμένος τεχνικός απαντάει μέσω του sportdog.

"Θράσος και εμπιστοσύνη στις ικανότητες - Πήγε νωρίς στον Ολυμπιακό ο Τολιόπουλος - Αυτό είναι το μεγάλο προσόν"

"Ήταν ένα παιδί με μεγάλο θράσος και εμπιστοσύνη στις ικανότητες του. Έχουμε συνεργαστεί 3 φορές. Ήταν έφηβος στην Χαλκίδα, στον Ίκαρο, την πρώτη φορά και μετά στον Κολοσσό - Που έκανε πολύ καλή σεζόν αυτός και ο Λαρεντζάκης και πήγε στον Ολυμπιακό, λίγο νωρίς κατά την άποψη μου. Την τρίτη φορά ήταν στον ΠΑΟΚ", ανέφερε αρχικά ο Α. Λυκογιάννης και στη συνέχεια συμπλήρωσε για την πρόοδό του:

"Έχει αναπτυχθεί τα τελευταία δύο χρόνια, έχει βρει ρόλο στον Άρη που του ταιριάζει, είναι πλέι μέικερ που θέλει να εκτελέσει, έχει την ικανότητα της πάσας, αλλά το πιο μεγάλο προσόν του είναι το θράσος, η πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του".

"Έχει εξελιχθεί όσο κανείς άλλος - Ηγετικά χαρακτηριστικά με Ολλανδία - Αντιγράφει Σπανούλη"

Ποια στοιχεία του ξεχωρίζετε;

"Ο Βασίλης είναι ένας πολύ οφ δε ντριπλ σουτέρ, ξεχωρίζει για αυτό το στοιχείο. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει εξελιχθεί άλλος γκαρντ όσο αυτός τα τελευταία χρόνια".

Πώς τον είδατε στα παιχνίδια της Εθνικής ομάδας;

"Νομίζω ότι με την Τσεχία δεν ήταν καλό ματς, είναι φυσιολογικό γιατί ήταν πρεμιέρα. Με την Ολλανδία όμως έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, έδειξε ηγετικά χαρακτηριστικά, αισθάνεται καλά στην ομάδα και αυτή τη στιγμή προσπαθεί να πάρει κάτι παραπάνω".

Μπορεί να τον εμπνεύσει περισσότερο ένας προπονητής όπως είναι ο Βασίλης Σπανούλης, που ήταν κορυφαίος στη θέση του Τολιόπουλου;

"Ο Τολιοπουλος έχει αναφερθεί πολλές φορές ότι ήταν είδωλό του ο Σπανούλης, ενδεχομένως να προσπαθεί και να αντιγράψει κάποια πράγματα, αλλά είναι διαφορετικοί παίκτες. Παρόλα αυτά είναι ευχάριστο για την Εθνική ομάδα που εμφανίζεται μετά από καιρό ένας γκαρντ με πρωταγωνιστικό ρόλο, γιατί χρειαζόμαστε καινούργια πρόσωπα. Κι άλλα παιδιά είδαμε που βγήκαν μπροστά, όπως ο Χαραλαμπόπουλος και ο Μωραΐτης, που επίσης έχουν πολλά να δώσουν".

"Θα χρησιμοποιήσουν Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός τον Τολιόπουλο; - Να το κάνει όπως ο Λαρεντζάκης"

Μπορεί το καλοκαίρι ο Τολιόπουλος να βρεθεί σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό;

"Το ερώτημα είναι αν έχουν οι ομάδες αυτές την ωριμότητα να χρησιμοποιήσουν συγκεκριμένα παιδιά. Οι προηγουμενες παρουσίες Τολιόπουλου και Χαραλαμπόπουλο σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό ήταν σε λάθος τάιμινγκ και δεν μπορούν να κριθούν. Ήταν σε μικρή ηλικία κι αυτές είναι ομάδες πρωταθλητισμού και θέλουν άμεσα αποτελέσματα και παίκτες. Σίγουρα βρίσκονται στην καλύτερη φάση τής καριέρας τους, έχουν περισσότερα παιχνίδια είναι περισσότερο έτοιμοι".

Θα ταίριαζε περισσότερο στον Ολυμπιακό ή στον Παναθηναϊκό;

"Και οι δύο αυτές ομάδες χρειάζονται έτοιμους παίκτες, για να παίξουν άμεσα. Όποιος δείξει ότι μπορεί να πάρει την ευκαιρία, μπορούν να του τη δώσουν. Έτσι έγινε και με τον Λαρεντζάκη, που πήγε στον Ολυμπιακό και έδειξε ότι μπορεί να πάρει χρόνο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διπλό "χτύπημα" Μπαρτζώκα από Μονακό - Τζέιμς μαζί με 4αρι - Κορυφαίο όνομα του Ολυμπιακού θέλει ο Ζοτς!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags