Facebook Pixel Sportdog.gr | "Αλλάζει το σκεπτικό στην Εθνική ο Σπανούλης - Να μείνει στον Άρη ο Τολιόπουλος, ευθύνες σε Χαραλαμπόπουλο"
Μπάσκετ
| 2024-03-03 16:00:00

"Αλλάζει το σκεπτικό στην Εθνική ο Σπανούλης - Να μείνει στον Άρη ο Τολιόπουλος, ευθύνες σε Χαραλαμπόπουλο"

του Γιώργου Κτενά
"Αλλάζει το σκεπτικό στην Εθνική ο Σπανούλης - Να μείνει στον Άρη ο Τολιόπουλος, ευθύνες σε Χαραλαμπόπουλο"

Πρέπει να κάνουν μεταγραφή σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό; Ο Βασίλης Ξανθόπουλος, ένας από τους πιο έμπειρους και αξιόπιστους παίκτες των ελληνικών γηπέδων, μιλάει στο Sportdog.gr για τον κόουτς Βασίλη Σπανούλη, τα πρώτα του δείγματα στην Εθνική και το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ...

Τα πρώτα παιχνίδια του Βασίλη Σπανούλη στον πάγκο τής Εθνικής ομάδας, τις νίκες που ήρθαν, αλλά και τις εμφανίσεις των Μωραΐτη, Χαραλαμπόπουλου (με αμφότερους ήταν συμπαίκτης) και Τολιόπουλου σχολίασε μέσω του sportdog ο Βασίλη Ξανθοπουλος.

Ο αειθαλής γκαρντ τού Περιστερίου αναφέρθηκε στο μικρό χρονικό διάστημα που είχε στη διάθεσή του ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός, αλλά και στο γεγονός ότι υπάρχει καλό υλικό στην εθνική πέρα από τους αθλητές που συμμετέχουν στο ΝΒΑ και την Ευρωλίγκα.

Ακόμα, σχολίασε το ενδεχόμενο να βρεθούν σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό οι Τολιόπουλος και Χαραλαμπόπουλος το ερχόμενο καλοκαίρι, αλλά και την ανάγκη να φύγει από τους Πράσινους ο Μωραΐτης αν δεν βρει χρόνο συμμετοχής μέχρι το τέλος της σεζόν.

"Μπράβο σε Σπανούλη και παίκτες για τις νίκες - Τεράστιος σεβασμός στα αποδυτήρια - Αυτό πέρασε ο προπονητής στην ομάδα"

"Είναι πολύ σημαντικό ότι κάναμε δύο νίκες, γιατί άλλες καλές εθνικές ομάδες είδαμε ότι είχαν ήττες που δεν τις περιμέναμε. Κι αξίζει μπράβο στο προπονητικό τιμ και στα παιδιά που πήγαν σε αυτές τις μάχες. Γιατί αποδείξαμε ότι εκτός από τους παίκτες Ευρωλίγκας και ΝΒΑ, είναι και παιδιά πίσω από αυτούς που είναι πολλοί καλοί αθλητές", ανέφερε αρχικά ο Β. Ξανθόπουλος μέσω του sportdog και στη συνέχεια πρόσθεσε για τις αλλαγές τού Βασίλη Σπανούλη:

"Σε μικρό χρονικό διάστημα δεν προλαβαίνει να κάνει πολλά, αλλά είναι προπονητής που έχει κάνει απίστευτα πράγματα ως παίκτης. Άρα υπάρχει τεράστιος σεβασμός προς το πρόσωπό του. Από τη στιγμή που είναι προπονητής αυτός, αλλάζει και το σκεπτικό των παιδιών. Γιατί είναι προπονητής που ξέρει τι εστί εθνική, γουστάρει που είναι προπονητής στην εθνική, το κάνει με όρεξη, αυτό το έχει μεταδώσει και στα παιδιά. Εκεί, ακόμα, που προσθέτει (και είναι κάτι που το είχε και ως παίκτης) είναι ότι προσπαθεί να κερδίσει όλα τα ματς, έχει τη φιλοσοφία του νικητή. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό και εύχομαι να συνεχίσει να κερδίζει όλα τα ματς και το προολυμπιακό τουρνουά να έχουμε πολύ καλή παρουσία και να πάρουμε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες".

"Έτσι έκανε το step up ο Μωραΐτης - Αυτό πρέπει να κάνει στον Παναθηναϊκό - Να φύγει από το Τριφύλλι αν δεν παίζει"

Πώς είδατε την παρουσία Μωραΐτη στην Εθνική, που είχατε υπάρξει ως συμπαίκτες παλαιότερα;

"Ο Δημήτρης έχει ταλέντο, πέρσι και πρόπερσι πήρε αρκετά λεπτά συμμετοχής στο Περιστέρι. Ταλέντο το ξέραμε ότι είχε αλλά έπρεπε να πάρει ευθύνες σε κάποια ομάδα, το έκανε στο Περιστέρι κι έτσι ήρθε το step up. Στον Παναθηναϊκό δεν έχει τον ρόλο που είχε στην προηγούμενη ομάδα του, αλλά είναι σε καλό σημείο της καριέρας, είναι ώριμος, ξέρει τι μπορεί να κάνει".

Θα μπορούσε να έχει περισσότερο χρόνο στον Παναθηναϊκό;

"Αυτό που πρέπει να κάνει στην προπόνηση, το κάνει. Αλλά το ρόστερ, ειδικά στους γκαρντ, είναι υπερπλήρης δυστυχώς για τον Δημήτρη. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να είναι καλός σε προπονήσεις και παρκέ, κι αν τυχόν φέτος δεν παίξει, να πάει του χρόνου σε κάποια ομάδα που θα έχει χρόνο συμμετοχής".

"Τρομερή χρονιά ο Τολιόπουλος - Μακάρι να μείνει στον Άρη - Πήρε ευθύνες στη Σάσαρι ο Χαραλαμπόπουλος"

Ένα σχόλιο για τον Τολιόπουλο;

"Έχει κάνει τρομερή χρονιά φέτος, έχει κάνει step up κι αυτός, μακάρι να συνεχίσει. Είναι σημαντικό αυτό που κάνει, πρέπει να τελειώσει η σεζόν και να είναι εξίσου καλός. Μακάρι να τον κρατήσει ο Άρης, καθώς εκεί φαίνεται ότι αισθάνεται πολύ καλά".

Για την παρουσία του Χαραλαμπόπουλου;

"Πήγε στη Σάσαρι που του έδωσαν ευθύνες, είναι καλός στην Ιταλία. Ταλέντο έχουν και τα τρία αυτά παιδιά, χρειάζονται δουλειά και να πάρουν ευθύνες. Βλέπουμε τι μπορούν να δώσουν".

"Δεν χωρούν σε Ολυμπιακό-ΠΑΟ Τολιόπουλος και Χαραλαμπόπουλος - Αυτό δεν περίμενε ο Μωραΐτης στον Παναθηναϊκό"

Πόσο σημαντικές ήταν οι εμφανίσεις τους;

"Είναι πολύ σημαντικό ότι η ομάδα κέρδισε, ότι όλα τα παιδιά που πήγαν εκεί ήταν πολύ καλοί, δεν είναι μόνο ο Μωραΐτης, ο Τολιόπουλος ή ο Χαραλαμπόπουλος. Ανταποκρίθηκαν καλά όλοι, δεν μπορουν να βάλουν όλοι 30 πόντους, άλλωστε. Είμαι αισιόδοξος για την επόμενη μέρα".

Θα μπορούσαν οι Τολιόπουλος και Χαραλαμπόπουλος να υπάρξουν, ξανά, σε Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό;

"Έτσι όπως είναι η κατάσταση τώρα, δεν χωρούν. Αν φύγει κάποιος ξένος στη θέση τους, θα χωρέσουν αλλά πρέπει να ταιριάζει και με τη φιλοσοφία τού προπονητή ένας παίκτης. Γιατί και ο Μωραΐτης όταν πήγε το καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό, δεν περίμενε να πάρουν τόσους παίκτες στη θέση του και να μην μπορεί να βρει χρόνο συμμετοχής".

***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βρήκε αντι-Τζέιμς ο Ολυμπιακός, τρομερή σεζόν στη Euroleague - Στον αέρα δύο top ονόματα - Πουαριέ για ΠΑΟ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags