Facebook Pixel Νίκη... βάλσαμο για ΑΕΚ κόντρα στο Μαρούσι - "Τελικός" 6αδας με Περιστέρι
Μπάσκετ
| 2024-03-16 21:14:00

Νίκη... βάλσαμο για ΑΕΚ κόντρα στο Μαρούσι - "Τελικός" 6αδας με Περιστέρι (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Νίκη... βάλσαμο για ΑΕΚ κόντρα στο Μαρούσι - "Τελικός" 6αδας με Περιστέρι (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ένωση πήρε πολύ σημαντική νίκη στην έδρα του Αμαρουσίου με 90-82, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κουζμίνκας που σημείωσε 16 πόντους, αποτέλεσμα που την διατηρεί στο παιχνίδι για την 6η θέση της κανονικής διάρκειας και πλέον το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής κόντρα στο Περιστέρι αποκτά χαρακτήρα "τελικού".

Basket League: Η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες, μετά την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από τον Προμηθέα. Η "ένωση" παίζοντας πολύ καλή άμυνα πήρε τη νίκη με 82-90 απέναντι στο Μαρούσι.

Η ΑΕΚ στο πρώτο δεκάλεπτο κατάφερε να πάρει προβάδισμα τριών πόντων με τον Ραντλ να είναι καταιγιστικός για την «ένωση». Ο Αμερικάνος  γκαρντ στην πρώτη περίοδο έφτασε τους 10 πόντους, όντας ο πρώτος διψήφιος για την ομάδα του Ηλία Ζούρου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ΑΕΚ ήταν για άλλη μια φορά καταιγιστική. Ο Ραντλ συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στο πρώτη περίοδο. Το Μαρούσι δεν κατάφερε να αντιδράσει καθώς η ΑΕΚ ήταν πολύ καλή επιθετικά.

Στην τρίτη περίοδο ο ΜακΡέι  και Κουζέλογλου ήταν οι κορυφαίοι για την «ένωση». Ο Αμερικάνος γκαρντ, αρχικά, αύξησε την διαφορά και την ΑΕΚ να προπορεύεται  σε θέση οδηγού στο παιχνίδι στους 18 πόντους (37-55). Ωστόσο, ο Ραντούλιτσα έφτασε τη διαφορά στους 10 πόντους, με τον Σέρβο να γίνεται και ο κορυφαίος για τους γηπεδούχους με 15 πόντους. Από την άλλη κορυφαίος για την ΑΕΚ ήταν ο Κουζέλογλου με 13 πόντους.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Τζούιστον μείωσε στους 8 τη διαφορά από την ΑΕΚ βάζοντας το πρώτο τρίποντο του δεκαλέπτου. Η ΑΕΚ απάντησε με τον Αγραβάνη να σκοράρει και να κρατάει την ΑΕΚ σε τροχιά «νίκης» στο κλειστό του Αγίου Θωμά. Το Μαρούσι στα τελευταία λεπτά κατάφερε να μειώσει στους 8 πόντους (15:06’’) . Στα τελευταία 6 δευτερόλεπτά δεν άλλαξε κάτι με την ΑΕΚ να παίρνει το «ροζ φύλλο» στον αγώνα.

Η ΑΕΚ έφτασε τις 9 νίκες στη φετινή Stoiximan Basket League, συνεχίζοντας τη μάχη της για μια είσοδο στην εξάδα. Αντίθετα, το Μαρούσι έφτασε τις 14 ήττες στο φετινό πρωτάθλημα.   

Δεκάλεπτα: 17-24, 20-23, 20-23, 23-20

Την επόμενη αγωνιστική η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει το Περιστέρι στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, ενώ το Μαρούσι θα παίξει εκτός έδρας με τον Κολοσσό Ρόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιστρέφει σε μεγάλη ελληνική ομάδα ο Διούδης - "Διαφωνία" του προέδρου με τον βασικό τερματοφύλακα!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags