Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας - Eurobasket: "Πολυτέλεια ο Γιάννης στην Εθνική, φόβητρο ο Παπαγιάννης - Αυτό είναι το μεγάλο... όπλο του Ιτούδη"
Μπάσκετ
| 2022-08-26 19:55:00

"Πολυτέλεια ο Γιάννης στην Εθνική, φόβητρο ο Παπαγιάννης - Αυτό είναι το μεγάλο... όπλο του Ιτούδη"

Sportdog Team
"Πολυτέλεια ο Γιάννης στην Εθνική, φόβητρο ο Παπαγιάννης - Αυτό είναι το μεγάλο... όπλο του Ιτούδη"

Το πλάνο της Ελλάδας στο Eurobasket και η ματσάρα με τους Σέρβους. Ο Θωμάς Νίκου, για χρόνια βοηθός τού Δημήτρη Πρίφτη, σχολιάζει την εικόνα της Εθνικής απέναντι στη Σερβία, την καλή δουλειά που γίνεται στην ομάδα από τον κόουτς, αλλά και όσα περιμένουμε να δούμε σε μία εβδομάδα!

Την εικόνα τής Εθνικής Ελλάδας σχολίασε μέσω του sportdog ο Θωμάς Νίκου, για χρόνια βοηθός τού Δημήτρη Πρίφτη, λίγες ώρες μετά την ήττα από τη Σερβία σε ένα παιχνίδι πολύ υψηλών απαιτήσεων.

Ποια ήταν τα στοιχεία που είχε η Εθνική, πώς θα πορευτεί στη συνέχεια και ποιος παίκτης είναι πολύ σημαντικό αν προχωρήσει η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη; Οι απαντήσεις ακολουθούν.

"Μαχητικότητα, ομαδικότητα, διάθεση για νίκη - Φόβητρο ο Παπαγιάννης - Έμπειρος για να το διαχειριστεί ο Ιτούδης"

"Το Νο1 που είδαμε εναντίον τής Σερβίας ήταν η μαχητικότητα, η ομαδικότητα, η διάθεση για τη νίκη. Το προπονητικό σταφ, παρόλες τις ελλείψεις, νομίζω ότι διαχειρίστηκε την κατάσταση πολύ καλά σε ένα δύσκολο παιχνίδι τόσο βαθμολογικά όσο και με τον τρόπο που έπαιζαν και έδειχναν ότι θέλουν τη νίκη οι γηπεδούχοι. Έχει περιθώρια βελτίωσης η ομάδα, αλλά ήταν ματς-σταθμός για να δείξει πού είσαι και πού μπορείς να φτάσεις", ανέφερε αρχικά ο πεπειραμένος τεχνικός.

Πώς σχολιάζετε το πρόβλημα με τους ψηλούς; Τόσο με τον Παπαγιάννη, που λείπει καιρό, όσο και το απρόοπτο με τον Κώστα Αντετοκούνμπο.

"Φέτος ο Παπαγιάννης έκανε πολύ καλή σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη και νομίζω ότι θα είναι βασικό στέλεχος της Εθνικής. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο είναι κορμί, αλλά θεωρώ ότι αν προχωρήσει η Εθνική θα έχουμε τον Γιώργο που είναι εμπειρία και φόβητρο κάτω από τα καλάθια".

Το πρόβλημα που προέκυψε με τους ψηλούς, πάντως, ανάγκασε τον Γιάννη να πάρει τη φθορά της θέσης 5.

"Κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις. Υπάρχουν σχήματα που δίνουν στη μια πλευρά τού παρκέ και χάνεις στην άλλη. Ο κόουτς Ιτούδης είναι πολύ έμπειρος για να το διαχειριστεί, αλλά ποντάρει σε στιγμές και σχήματα για να χτυπήσει τις αδυναμίες των αντιπάλων".

"Πολυτέλεια ο Γιάννης - Εγωιστής για να βγει MVP - Συσπείρωσε τους παίκτες ο Ιτούδης"

Παρόλα αυτά ήταν πολύ καλός, έπαιξε σε όλο το ματς και πέτυχε πολλούς πόντους.

"Είναι απίστευτη πολυτέλεια να τον έχουμε, όμως κάθε ομάδα δεν έχει Αντετοκούνμπο και μπορούν να πάνε καλά όλες οι ομάδες. Η τακτική βγαίνει ανάλογα με το ρόστερ, τον χρειαζόμαστε και κάνει φοβερές εμφανίσεις ως αστέρι της Εθνικής".

Πώς είδατε δύο MVP του ΝΒΑ στο παρκέ;

"Πόσο ωραίο είναι να βλέπεις Ευρωπαίους να βγαίνουν MVP στο ΝΒΑ. Αυτό σημαίνει ότι οι Ευρωπαίοι πλησιάζουν σε νοοτροπία και ταλέντο τους Αμερικάνους, είναι κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα. Φοβερή μονομαχία, ήταν αναμενόμενο, είναι εγωιστές αυτοί οι παίκτες, δεν παίζουν για να χάσουν. Για αυτό αναδεικνύονται MVP. Στο τέλος μετράει η ομάδα, οι αλληλοκάλυψη".

Το σχόλιό σας για τον Ιτούδη;

"Και τα προηγούμενα χρόνια είχε καλούς προπονητές αλλά η εμπειρία και οι παραστάσεις τού Ιτούδη και του προπονητικού τιμ, είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Η Εθνική συσπειρώθηκε γύρω από τον Ιτούδη, είναι πολύ σημαντικό στο τιμόνι να είναι κάποιος που τον εμπιστεύεσαι με κλειστά μάτια".

Τέλος, πείτε μου πώς βλέπετε τη συνέχεια.

"Είμαι πολύ αισιόδοξος για την πορεία της εθνικής, γίνεται εξαιρετική δουλειά και με λίγη τύχη μπορεί να φτάσει μακριά, αλλά δυστυχώς σε τέτοια παιχνίδια δεν μπορείς να πεις πόσο μακριά".


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκλεισε στόματα ο Γιάννης - Ξανά μετάλλιο… με Ντόρσεϊ - Το πήγαν σε άλλο επίπεδο οι διαιτητές!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags