Η Εθνική ήταν απογοητευτική το μεσημέρι κόντρα στην Βοσνία και έτσι έχασε φυσιολογικά για πρώτη φορά στο Ευρωμπάσκετ. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ένιωσε ενοχλήσεις στο γόνατο, δεν αγωνίστηκε και οι υπόλοιποι διεθνείς δεν μπόρεσαν να βρουν τη φόρμουλα για να ανταπεξέλθουν. Εχαναν εύκολα μάλιστα σε μεγάλο διάστημα του δεύτερου ημιχρόνου, κάποια στιγμή πλησίασαν, αλλά δεν έφτανε ο χρόνος για να φέρουν τα πάνω, κάτω.

Η εμφάνιση πλήγωσε, όχι, όμως, και η ήττα. Αρκεί στο τελευταίο παιχνίδι με την Ισπανία να πάρουμε τη νίκη. Αν τα καταφέρουμε, πάμε ως πρώτοι στη Ρίγα για την τελική φάση και ο δρόμος για το μετάλλιο θα είναι βατός. Αν δεν κερδίσουμε τους Ισπανούς, τότε μπλέκουμε. Στο παιχνίδι, όμως, της Πέμπτης ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα παίξει. Και με τον Γιάννη παρόντα μιλάμε για μία άλλη ομάδα. Δεν είναι μόνο ότι ο σούπερ σταρ των Μπακς είναι παικταράς. Είναι ότι και οι δίπλα του γίνονται καλύτεροι με αυτόν.

Ολοι ξέρουν άλλωστε ότι Εθνική χωρίς Γιάννη δεν υπάρχει ουσιαστικά. Και όλοι σκέφτονται την ημέρα, που ο Ελληνας σούπερ σταρ θα αποχωρήσει από την επίσημη αγαπημένη. Και ενώ μάλιστα είναι θέμα χρόνου να αποχωρήσουν και ο Σλούκας με τον Παπανικολάου.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας
InTime

Η επόμενη ημέρα μετά το Ευρωμπάσκετ τρομάζει…

Θα επιστρέψει ο Ρογκαβόπουλος, θα επιστρέψει ο Παπαγιάννης, ο Αβδάλας θα είναι το νέο μεγάλο αστέρι της ομάδας, χωρίς, όμως, τον Γιάννη προκοπή δεν μπορεί να γίνει. Εδώ και τόσα χρόνια άλλωστε προκοπή δεν γίνεται και με τον Γιάννη παρόντα.

Ευχή όλων είναι φέτος να γίνει η υπέρβαση και να κατακτηθεί το μετάλλιο γιατί τα επόμενα χρόνια προδιαγράφονται πάρα πολύ δύσκολα. Κάποιους λόγους τους αναφέραμε παραπάνω με την υποσημείωση ότι η επόμενη μεγάλη διοργάνωση θα είναι το 2027. Εκεί, όπου λογικά θα έχουν αποσυρθεί οι Σλούκας, Παπανικολάου και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με τον Γιάννη. Ειδικά μάλιστα αν αλλάξει ομάδα, κάτι, που ακούγεται έντονα. Προς το παρόν μένει στους Μπακς, αλλά στην Αμερική λένε ότι κάποια στιγμή τον χειμώνα θα πάρει τον δρόμο για τη Νέα Υόρκη και τους Νικς.