Facebook Pixel “Ευρωλίγκα, όπως NBA”, ζήτησε ο Ιτούδης
Μπάσκετ
| 2015-11-24 22:02:00

“Ευρωλίγκα, όπως NBA”, ζήτησε ο Ιτούδης

“Ευρωλίγκα, όπως NBA”, ζήτησε ο Ιτούδης

Τη γνώμη του πως η διεξαγωγή της Ευρωλίγκα θα πρέπει να γίνει στα πρότυπα του ΝΒΑ, εξέφρασε ο Δημήτρης Ιτούδης, στα πλαίσια συνέντευξης που παραχώρησε στην ιστοσελίδα sport.ru.

Ο τεχνικός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ανέλυσε τους λόγους που θεωρεί καλύτερα τα πλέι οφ από το Φάιναλ Φορ, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να αναλάβει την Εθνική ομάδα της Ρωσίας, ενώ έπλεξε και το εγκώμιο του Αντρέι Κιριλένκο, νέου προέδρου της ομοσπονδίας της χώρας.

“Πραγματικά δεν καταλαβαίνω ακόμα πώς θέλουν να δομήσουν τη διοργάνωση, αλλά ελπίζω πως όσοι εργάζονται για την Ευρωλίγκα και τη FIBA κάνουν ό,τι είναι δυνατό για το καλό μπάσκετ. Το άθλημα υποφέρει από τη μάχη μεταξύ των ομοσπονδιών, κάτι που είναι πολύ λυπηρό. Χρειάζονται νέες ιδέες. Η Ευρωλίγκα έχει αποδείξει πως είναι μια σπουδαία διοργάνωση, επομένως αναμένω την εξέλιξή της για να παραμείνει τέτοια τα επόμενα χρόνια.

Βλέπετε, στο τέλος της χρονιάς μόνο μία ομάδα είναι επιτυχημένη, αυτή που κατακτάει τον τίτλο. Οι υπόλοιπες ομάδες είναι… loosers. Μπορεί να είσαι εξαιρετικός ολόκληρη τη χρονιά, αλλά να χάσεις στο Φάιναλ Φορ. Αυτό είναι απογοητευτικό” επεσήμανε αρχικά και συμπλήρωσε:

“Νομίζω πως το καλύτερο θα ήταν να ακολουθήσουμε το μοντέλο του ΝΒΑ, με σειρά αγώνων τόσο στα ημιτελικά όσο και στου τελικούς. Να ξεκαθαρίσω, βέβαια, πως με αυτά που λέω εκπροσωπώ τον εαυτό μου κι όχι την ΤΣΣΚΑ. Έχω πει ακριβώς τα ίδια πράγματα στον Τζόρντι Μπερτομέου, όταν έτυχε να μιλήσουμε.

Πιστεύω πως εάν υπάρχουν πλέι οφ στην Ευρωλίγκα όλα θα είναι πολύ καλύτερα. Ίσως θα πρέπει να το σκεφτούν πιο σοβαρά αυτό. Αυτό που μπορώ να πω εγώ είναι ότι το νέο σύστημα θα προσφέρει πολλά “μεγάλα” παιχνίδια στους φιλάθλους, οπότε θα είναι καλύτερα τα πράγματα”.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο ανάληψης της Εθνικής Ρωσίας, ξεκαθάρισε πως “Είναι μεγάλη τιμή να κοουτσάρεις οποιαδήποτε εθνική ομάδα. Αυτή τη στιγμή, όμως, είμαι προσηλωμένος στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τη δουλειά που έχω να κάνω εδώ. Περιμένουμε την επιστροφή των τραυματιών. Το μείζον για εμένα είναι να δουλεύω καλά με την ομάδα, κι όχι να σκέφτομαι πού αλλού μπορώ να εργαστώ”.

Ενώ κατέληξε, αναφερόμενος στον Αντρέι Κιριλένκο: “Νομίζω πως θα δούμε σύντομα τα αποτελέσματα της παρουσίας του στην προεδρία της ρωσικής ομοσπονδίας. Είναι σίγουρα μεγάλο προνόμιο που βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Έχει εξαιρετική οπτική για το μπάσκετ, δουλεύει πάντοτε σκληρά και είναι αποφασισμένος να βοηθήσει το μπάσκετ της χώρας του. Του το είπα, άλλωστε, μόλις τελείωσε η περσινή σεζόν. Ήμουν τυχερός που συνεργάστηκα μαζί του για μερικούς μήνες. Είναι εξαιρετικός. Δυστυχώς, δεν καταφέραμε να κατακτήσουμε την Ευρωλίγκα. Είναι παράδειγμα για τη νέα γενιά”.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags