Ο Ολυμπιακός είχε… διπλό στόχο: Να κερδίσει το ματς και να πάρει πλεονέκτημα για την πρόκριση, ή στη χειρότερη να κρατήσει τη διαφορά, ώστε να μην κυνηγά… ανεμόμυλους. Απέτυχε και στα δύο κι αυτό δεν είναι το χειρότερο. Είναι η πρώτη φορά, τουλάχιστον επί εποχής Σφαιρόπουλου, που οι "σκληροί" και μαχητικοί "ερυθρόλευκοι" τρόμαξαν με ένα… "μπου" που τους έκανε ο Τζόε Ντόρσεϊ. Έμοιαζαν σαν παιδιά προσχολικής ηλικίας, που φοβούνται τον… μπαμπούλα.

Έφταναν μία - δύο αλλοιώσεις και μια τάπα για να θεωρήσουν το "ζωγραφιστό"… ναρκοπέδιο. Ξεκινούσαν επίθεση και με το που έβλεπαν ότι τελευταίος παίκτης ήταν ο Ντόρσεϊ έκαναν… αναστροφή. Στην άμυνα παραμέριζαν και τον άφηναν να σκοράρει, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε πως η σχέση του με τις βολές, είναι χειρότερη από αυτή με τον Σπανούλη!

Μετέτρεψαν τον άφαντο σε όλη τη χρονιά Ντόρσεϊ σε πολυτιμότερο παίκτη του αγώνα επιβίωσης (και γι΄ αυτούς). Και στην ουσία βρίσκονται ένα βήμα πριν τον αποκλεισμό από τα πλέι οφ, διατηρώντας στην ουσία μαθηματικές (και μόνο) ελπίδες.

Ο Αμερικανός ανέδειξε αυτό που όλοι βλέπουμε από τη στιγμή που ο Γιανγκ (μαζί του και ο Ολυμπιακός) είχε ραντεβού με την ατυχία: Δεν βγαίνει η χρονιά με μπακ απ σέντερ τον Μιλουτίνοφ (σκέτη καταστροφή κάθε προσπάθειά του) και με κατά συνθήκη σέντερ.

Για να είμαστε δίκαιοι μόνο ένας δεν φοβήθηκε να σηκωθεί και να πετύχει καλάθι στα μούτρα του Ντόρσεϊ. Ο Ντάνιελ Χάκετ ήταν όαση και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ήταν ο μόνος που αρνήθηκε ως το τέλος να χάσει. Ήταν αυτός που έσωσε τουλάχιστον τα προσχήματα κι ο Ολυμπιακός είχε μια ευκαιρία να διεκδικήσει τη διαφορά.

Ακόμα κι εκεί, όμως, οι δύο τελευταίες επιθέσεις έγιναν από τον "κρύο" Αθηναίου. Όχι πως δεν έχει βάλει "μεγάλα" σουτ, όμως έπρεπε να γίνει καλύτερη διαχείριση. Ακόμα και στα φάουλ στα τελευταία δευτερόλεπτα, αντί να γίνουν δύο στον Ναβάρο, μπορούσαν να γίνουν δύο στον Ντόρσεϊ.

Ο Ολυμπιακός σ΄ ένα ματς με τεράστιο "πρέπει" δεν ήταν απλά εκεί. Έμοιαζε να έκανε… κοπάνα. Η τιμωρία ήταν σκληρή. Και για την αγωνιστική καθίζηση, αλλά και για τη… μη επιλογή (του Ντόρσεϊ). Γιατί δεν είναι ότι δεν πήρε έναν… τερματοφύλακα στην άμυνα, που θα του χρησίμευε όσο τίποτα, αλλά και πως άφησε να ενισχυθεί ο κατ΄ εξοχήν αντίπαλος για την τετράδα…