Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αρνήθηκε για ακόμα μια φορά να αναζητήσει δικαιολογίες στην κούραση αφού τόνισε ότι όποιος είναι κουρασμένος πρέπει να πάει σπίτι του.

Επίσης, στάθηκε στην παρουσία του Βασίλη Σπανούλη στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα τονίζοντας ότι έπαιξε δίχως να έχει γίνει καλά θυσιάζοντας τον εαυτό του για την ομάδα. Επίσης, υπερτόνισε τη σημασία του Δημήτρη Αγραβάνη για τη νίκη στη Σερβία δηλώνοντας πως ήταν αυτός που άλλαξε τον ρυθμό του αγώνα.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου για το ματς με τη Ρεάλ:

«Εχουμε καλή ψυχολογία. Μένει να συγκεντρωθούμε για να αντιμετωπίσουμε έναν σπουδαίο αντίπαλο. Η Ρεάλ είναι μία ομάδα με μεγάλη ικανότητα στην επίθεση, έχει πολλούς παίκτες που μπορούν να σου κάνουν την ζημιά προεξέχοντος του Γιουλ. Στην επίθεση πρέπει να είμαστε περισσότερο λειτουργικοί σε σύγκριση με το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα. Είναι σημαντικό να ελέγξουμε τον ρυθμό. Το ίδιο θα προσπαθήσει να κάνει και η Ρεάλ».

«Το έχω πει πολλές φορές. Δεν υπάρχει κούραση. Οποιος είναι κουρασμένος, πάει σπίτι του. Οσον αφορά τον Σπανούλη, είναι καλύτερα, δεν έχει ξεπεράσει ακόμα την αρρώστια. Εκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να παίξει και θυσίασε τον εαυτό του για την ομάδα. Για τον Λοτζέσκι θα δούμε τώρα». 

Σε ερώτηση για το σερί 18-0 που έτρεξε ο Ερυθρός Αστέρας, ο Ελληνας κόουτς είπε: «Τα κενά διαστήματα τα έχουν όλες οι ομάδες. Οταν εμείς τους εγκλωβίσαμε και έβαλαν 17 πόντους στο α' ημίχρονο, γιατί δεν το λέμε; Το πιο σημαντικό είναι να εκτελούμε σωστά στην επίθεση. Παίζαμε ενάντια στη δεύτερη καλύτερη άμυνα της Euroleague. Η επίθεσή μας δεν ήταν καλή. Σίγουρα όταν παίζουμε με καλές άμυνες, παίζει ρόλο. Είτε είχαμε το πλεονέκτημα έδρας, είτε όχι, πρέπει να διορθώσουμε τα κενά διαστήματα». 

«Σίγουρα ο Βασίλης είναι ο ηγέτης μας. Δεν είναι εύκολο να παίζεις στο τέλος χωρίς αυτόν. Η ομάδα ανταποκρίθηκε πολύ καλά. Ο Αγραβάνης άλλαξε τον ρυθμό. Εχω εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες και ο καθένας από αυτούς μπορεί να έρθει από τον πάγκο και να αλλάξει την ροή».