Facebook Pixel Sportdog.gr | Τα «σπάει»: «Το γύρισε ο Ολυμπιακός, αλλά αν υπήρχε ο Σπανούλης ίσως...»
Μπάσκετ
| 2017-11-16 13:15:00

Τα «σπάει»: «Το γύρισε ο Ολυμπιακός, αλλά αν υπήρχε ο Σπανούλης ίσως...»

του Γιώργου Κτενά
Τα «σπάει»: «Το γύρισε ο Ολυμπιακός, αλλά αν υπήρχε ο Σπανούλης ίσως...»

Ανατρεπτικός Σπύρος Καβαλιεράτος στο Sportdog.gr.

 

Την άποψη ότι ο Ρόμπερτς βρήκε ρυθμό και αυτοπεποίθηση εναντίον του Ρεθύμνου, για αυτό και χθες ήταν πολύ καλός στο παιχνίδι με τη Φενέρ, εξέφρασε με δηλώσεις του στο sportdog.gr ο Σπύρος Καβαλιεράτος.

Ο γνωστός δημοσιογράφος αναφέρθηκε στην παρουσία των Στρέλνιεκς, Τόμπσον και Πρίντεζη, αλλά και στο γεγονός ο Σφαιρόπουλος δεν είχε να αποδείξει τίποτα με τη χθεσινή νίκη.

Μίλησε για τον Σπανούλη και την επάνοδό του στην αγωνιστική δράση, αλλά και για στο σημερινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού εναντίον της Ανατολού Εφές. 

«Το βασικό για τον Ολυμπιακό είναι ότι εκεί που έμοιαζε στο ημίχρονο ότι δεν θα τα καταφέρει (έχανε με 9 πόντους και, λίγο αργότερα, με 13), έδειξε ότι μπορεί να αντιδράσει. Αλλά έτσι είναι η Ευρωλίγκα, αυτά συμβαίνουν. Δεν είναι ώρα για να λέγονται μεγάλα λόγια, αλλά αναμφίβολα πρόκειται για σημαντική εκτός έδρας νίκη. Όπως έχει διαμορφωθεί η Ευρωλίγκα, όμως, μπορεί να αλλάξουν όλα. Για παράδειγμα ο Ολυμπιακός παίζει, τώρα, εναντίον του Ερυθρού Αστέρα, που θεωρητικά είναι πιο εύκολο το παιχνίδι, αλλά η κατάσταση είναι ρευστή. Το σημαντικό για τον Ολυμπιακό, θεωρώ πως είναι ότι βγήκαν μπροστά παίκτες όπως ο ΜακΛίν, ο Τόμπσον, ο Ρόμπερτς. Γενικότερα χθες ήταν καλοί πολλοί παίκτες», ήταν το αρχικό σχόλιο του Σπύρου Καβαλιεράτου στο sportdog.gr.

Πώς σχολιάζεις την εμφάνιση του Ρόμπερτς, αλλά και την παρουσία των Στρέλνιεκς και Πρίντεζη;

«Τα βλέμματα πήγαν χθες, κυρίως, στον Ρόμπερτς γιατί δεν είχε παίξει στην Ευρωλίγκα καλά. Με το Ρέθυμνο, όμως, είχε κάνει τα ίδια και όπως υποστήριζαν όσοι ήταν κοντά στην ομάδα, αυτό που έγινε με το Ρέθυμνο θα τον βοηθούσε να βρει ρυθμό και αυτοπεποίθηση. Τον Στρέλνιεκς τον ξέραμε από χρόνια ότι είναι καλός παίκτης, ενώ ο Πρίντεζης ήταν ο ηγέτης της παράτασης. Γενικά χθες έπαιξαν όλοι καλά».

Υπάρχει η αίσθηση, ξανά, ότι ο Σφαιρόπουλος βούλωσε στόματα χθες, έδωσε απαντήσεις κ.λπ.; Είχε ανάγκη να κάνει κάτι τέτοιο ο κόουτς του Ολυμπιακού;

«Όταν χάνει ο Ολυμπιακός, γίνεται χαμός με τον Σφαιρόπουλο. Βράζει ο κόσμος κ.λπ. Όταν κερδίζει βουλώνει στόματα. Η άποψή μου είναι ότι δεν χρειάζονται ακραίες αντιδράσεις, που φέρνουν κωλοτούμπες κ.λπ. Υπάρχουν δύο απόψεις, θετική για όταν νικάει ο Ολυμπιακός και αρνητική για όταν χάνει και οι μεν κράζουν τους δε ανάλογα με το αποτέλεσμα. Τα ίδια ισχύουν και για τον Παναθηναϊκό. Όταν έχασαν από την ΑΕΚ, έπεσαν να τους φάνε. Κέρδισαν τον Ολυμπιακό και τη Χίμκι, τους αποθεώνουν. Κανένας δεν παίζει συνεχώς καλά. Βλέπουμε τι γίνεται με τη Ρεάλ, αλλά και σε όσες ομάδες συμμετέχουν στην Ευρωλίγκα. Η Φενέρ έχει κάνει πολλές ήττες. Σημασία έχει τι γίνεται στο τέλος, αν θα εξασφαλίσεις το πλεονέκτημα στα πλέι οφ. Δν χρειάζεται να είναι στα κάγκελα συνεχώς όλοι».

Πώς βλέπεις την επιστροφή του Σπανούλη στην αγωνιστική δράση;

«Είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού, αλλά ο Ολυμπιακός δείχνει ότι μπορεί να παίξει σε κάποια ματς και χωρίς αυτόν. Υπάρχουν παιχνίδια που δεν του λείπει και άλλα στα οποία του λείπει πάρα πολύ. Είναι σχετικά όλα αυτά. Χθες κέρδισε ο Ολυμπιακός, αλλά αν υπήρχε ο Σπανούλης ίσως να μην υπήρχε ανατροπή. Θέλω να πω ότι κανείς δεν περισσεύει σε τέτοιο μαραθώνιο, όλοι βοηθάνε. Αλλά υπάρχουν σημεία που κάποιοι παίκτες είναι ξεχωριστοί. Ο Σπανούλης είναι ξεχωριστός παίκτης. Τώρα για το πότε θα επιστρέψει, είναι και θέμα ρυθμού. Δεν έχει κάτι τρομερό, αλλά είναι θέμα χρόνου να μπει ξανά στην ομάδα».

Τέλος, θέλω να μου πεις δύο λόγια για το σημερινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού

«Ο Παναθηναϊκός έχει ένα δύσκολο ματς σήμερα, καθώς όσο βρίσκεται εκείνος σε καλή φόρμα και ψυχολογία, άλλο τόσο βρίσκεται και η Εφές. Δεν είναι ομάδα που έχει κάποια δυνατή έδρα, με κόσμο κ.λπ., δεν μπορεί αυτό να επηρεάσει τον αντίπαλό της. Αλλά είναι φορμαρισμένη και το παιχνίδι θα είναι δύσκολο».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags