Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μετά και την πρόκριση της Ζαλγκίρις στο Final Four της Ευρωλίγκας, έχει τραβήξει πάνω του και δικαίως όλα τα βλέμματα της Ευρώπης και ήδη γίνεται μεγάλη συζήτηση για το μέλλον του και για το αν θα παραμείνει στο Κάουνας.

Ο GM της ομάδας, Παούλιους Μοτιεγούνας, μίλησε στο lkl.lt και αναφέρθηκε αρχικά στις πιθανότητες να μείνει στην ομάδα ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: «Πάντα λέω ότι οι πιθανότητες γι' αυτή την περίπτωση είναι 50-50. Βελτιώνεται πολύ ως προπονητής και το ίδιο κάνει μαζί του και ολόκληρη η ομάδα. Δεν έχω καμία αμφιβολία πως πολλές ομάδες θα τον θέλουν, ώστε να τους βοηθήσει να μεγαλώσουν όπως έκανε σε εμάς. Είμαι ευτυχισμένος που δουλεύουμε μαζί για δυο χρόνια και αν υπάρξει και τρίτη σεζόν συνεργασίας, θα είναι παραμύθι».

Όσον αφορά στους Κέβιν Πάνγκος κι Εντγκάρας Ουλανόβας ήταν πιο ξεκάθαρος: «Ο Εντγκάρας είναι Λιθουανός και υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να τον κρατήσουμε. Για τον Κέβιν, από την άλλη, τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολο. Μιλήσαμε και στη διάρκεια της σεζόν, όταν είχε άλλες προτάσεις. Δεν νομίζω πως υπάρχουν πολλές πιθανότητες για εκείνον. Βασικός του στόχος είναι να πάει στο ΝΒΑ κι αν δεν συμβεί αυτό, τότε θα κοιτάξει τις προτάσεις από άλλες ομάδες. Βέβαια, θα κάνουμε το παν για να τον κρατήσουμε προσφέροντάς του όσα περισσότερα χρήματα μπορούμε».