Ο Παναθηναϊκός δεν κέρδισε απλά την ΚΚ Ζάγκρεμπ αλλά κατάφερε να πείσει και πως όταν θέλει και έχει όρεξη είναι μέσα στα φαβορί για να τον δούμε στην Πόλη τον Μάιο.
Βέβαια ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς λέει ότι στόχος των πρασίνων είναι να προκριθεί η ομάδα αρχικά στο Τορ-16 και έτσι μπορούμε να πούμε πλέον με σιγουριά ότι ο... πρώτος στόχος της σεζόν επετεύχθη.
Για τον Παναθηναϊκό έτσι όπως κυλάει η σεζόν το δυνατό του όπλο θα είναι αυτή η ζώνη με πίεση σε όλο το γήπεδο που παίζει. Αυτή η ζώνη που του έδωσε και το +20 στον αγώνα με την Ζάγκρεμπ. Το 55-58 έγινε 80-62, δηλαδή 25-4 σε 10' με τους πράσινους να έχουν πέντε σερί κλεψίματα.
Αυτή η άμυνα θα είναι το δυνατό του όπλο και παρά το γεγονός ότι το καλοκαίρι ήρθαν παίκτες με ποιότητα και ταλέντο κυρίως επιθετικά, τώρα όλοι... παίζουν άμυνα. Από εκεί και πέρα, δεν μπορεί κανείς σε ένα τέτοιο ματς να μην σταθεί στον Μάικ Μπατίστ.
Ο Αμερικανός δεν είναι τόσο που πέτυχε σε ένα ματς όσους πόντους δεν είχε πετύχει στα προηγούμενα τρία που έπαιξε, αλλά κυρίως ότι για πρώτη φορά τον είδαμε να είναι κάτω από το καλάθι και να σηκώνεται και να καρφώνει με δύναμη. Χωρίς προσποιήσεις, χωρίς σουτάκια με ταμπλό... Δυνατά και κάρφωμα με τον γνωστό τρόπο που το έκανε τόσα χρόνια που τον ξέρουμε.
Το μεγάλο κέρδος λοιπόν του Παναθηναϊκού ήταν ο Μπατίστ, που μάλλον κατάλαβε πως με το ντεφορμάρισμα του Μάριτς (δεν είναι τυχαίο ότι χρησιμοποιήθηκε μόνο στα τελευταία 3' μαζί με Πατ Καλάθη και Κυρίτση) θα πρέπει να πάρει γρήγορα τα πάνω του, κυρίως στην Ευρώπη.
Ο Μπατίστ ξεπέρασε και τα 800 εύστοχα δίποντα, κάτι που έχει κάνει μόνο ο Νίκολα Βούισιτς με 850 και ο Λουίς Σκόλα με 814. Κάτι που σημαίνει ότι πάει ολοταχώς για την πρωτιά από φέτος. Παράλληλα ο Αμερικανός είναι 6ος στο σύστημα αξιολόγησης στην ιστορία της διοργάνωσης, 8ος σκόρερ και 4ος ριμπάουντερ.
Στο διαταύτα τώρα, οι πράσινοι κατάφεραν να εξασφαλίσουν την πρόκριση τους στην επόμενη φάση και αν κάνουν το 3/3 και καλύψουν και την διαφορά του διπόντου με την ΤΣΣΚΑ θα ελπίζουν σε στραβοπάτημα των Ρώσων στην Μάλαγα τελευταία αγωνιστική για να πάρουν την πρώτη θέση. Και να ξέρετε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται... Η ΤΣΣΚΑ χωρίς Κιριλένκο δεν είναι η υπερομάδα που είδαμε στο ΟΑΚΑ...
Πηγή: sport24.gr
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο