Την έβγαλε με το στανιό την τελευταία υποχρέωσή του πριν από τα Χριστούγεννα ο Παναθηναϊκός και τώρα πάει γι' άλλα, που λένε και οι χαρτοπαίκτες: στην κυριολεξία για άλλα, διότι με αυτά (τα χθεσινά, δηλαδή) δεν μπορεί να πάει πολύ μακριά.

Ενέχει ένα στοιχείο υπερβολής κι άλλο ένα πρόωρης εκτίμησης αυτό το σχόλιο, άλλωστε ενώ για την Μπάμπεργκ ήταν υπόθεση ζωής ή θανάτου, ο Παναθηναϊκός το εξέλαβε ως είχε: σαν μια αγγαρεία δηλαδή, από την οποία, ως είθισται, δεν είχε να κερδίσει τίποτε παραπάνω από μια καλή γιορτινή διάθεση και λίγη παραπάνω όρεξη στο φάγωμα της γαλοπούλας!

Α, μιας και το 'φερε εκεί η κουβέντα, τουλάχιστον στην πρώτη περίοδο, αλλά και σε σκόρπια διαστήματα του υπόλοιπου τριαντάλεπτου, οι πρωταθλητές Ευρώπης έδιναν την εντύπωση πως είχαν κάνει από πριν Χριστούγεννα και η γαλοπούλα ήταν παραγεμισμένη και τους κάθισε βαριά στο στομάχι!

Τεκμαίρεται και στατιστικώς τούτο, διότι ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε τέσσερα λεπτά για να το... ματώσει, άρχισε το ματς με μηδέν στα οκτώ σουτ και τελείωσε το πρώτο δεκάλεπτο με 2 στα 16 δίποντα, πάνω που πήγε να βρει ρυθμό (στο 12-12) έφαγε ένα σερί 10-0, ενώ -αυτή η εξόχως δημιουργική ομάδα- έκλεισε το ημίχρονο με μία ασίστ.

Μία ίσον καμία!

Η Μπάμπεργκ αποδείχτηκε και πάλι μπελαλίδικος αντίπαλος, πόσω μάλλον από τη στιγμή που το διακύβευμα του Παναθηναϊκού ήταν μηδενικό. Ο Ομπράντοβιτς δοκίμασε διάφορα σχήματα πεντάδας και αμυντικά συστήματα (συμπεριλαμβανομένων της ζώνης και του ζον πρες), αλλά κάθε φορά που οι «πράσινοι» αποκτούσαν σφυγμό, κυρίως από την άμυνά τους, πάθαιναν πάλι υπόταση!

Οι καλές στιγμές ήταν λίγες, το ίδιο και οι συνεργασίες, στις οποίες πάντως έδωσε νόημα ο (μάστορας στα pick 'n' roll) Γιασικεβίτσιους, με παρτενέρ τον Βουγιούκα, που μάλλον πρέπει να ζητήσει επίδομα υπερωριών: το δικαιούται αυτό ο Ιαν (σε μια κίνηση του οποίου, παρεμπιπτόντως, ο σχολιαστής του Εuroleague TV θυμήθηκε τον... Κέβιν ΜακΧέιλ στους Σέλτικς των 80s!), καθότι πότε ο Μάικ δεν μπορεί, πότε ο Μάριτς του πονεί!

Εκείνος, πάλι, που δεν πονεί είναι ο Καϊμακόγλου, μάλιστα με τόσες θερμίδες που κατανάλωσε χθες για να πετύχει το double-double, συν το τρίποντο-προσευχή με το οποίο ο Παναθηναϊκός εξασφάλιζε στη χειρότερη περίπτωση την... παράταση, δικαιούται κι ένα δεύτερο πιάτο με γαλοπούλα!

Πηγή: Goal