Facebook Pixel Euroleague: Μεγάλη νίκη της Μπασκόνια με Παρτιζάν στην παράταση - Πήρε το... θρίλερ η Βιλερμπάν
Μπάσκετ
| 2022-10-15 00:11:00

Μεγάλη νίκη της Μπασκόνια με Παρτιζάν στην παράταση - Πήρε το... θρίλερ η Βιλερμπάν

Sportdog Team
Μεγάλη νίκη της Μπασκόνια με Παρτιζάν στην παράταση - Πήρε το... θρίλερ η Βιλερμπάν

Στην κόψη του ξυραφιού κρίθηκε το παιχνίδι στην Βιτόρια με την Μπασκόνια να παίρνει τη νίκη στην παράταση με 103-96 κόντρα στην Παρτίζαν για την 2η αγωνιστική της EuroLeague. Ασύλληπτη εμφάνιση από τον Χάουαρντ που έστειλε το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο και "σκότωσε" τους Σέρβους με 33 πόντους. Μεγάλη νίκη στη Βαλένθια για τη Βιλερμπάν, με βολή του Τζόνα Μάθιους στα 2.8" μετά από επιθετικό φάουλ του Τζάρεντ Χάρπερ.

Euroleague: Η νίκη της Μπασκόνια επί της Παρτίζαν (103-96) είχε την υπογραφή ενός και μόνο παίκτη, του Μάρκους Χάουαρντ. Ο βραχύσωμος γκαρντ των Βάσκων έκανε το ματς της ζωής του με 33 πόντους και 8/12 τρίποντα, σκόραρε το τρίποντο που έστειλε το ματς στην παράταση και "σκότωσε" την ομάδα του Ομπράντοβιτς που έχασε μεγάλη ευκαιρία να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στην διοργάνωση.

Η μεγάλη εμφάνιση των Πάντερ (26 πόντοι) και ΛεΝτέι (23 πόντοι) πήγε στράφι καθώς οι Σέρβοι έδειξαν τα τρωτά τους σημεία στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα. Πλέον η Παρτίζαν γνώρισε την δεύτερή της ήττα, έχοντας ωστόσο βελτιώσει την εμφάνισή της από την πρεμιέρα.

Ο αγώνας

Η Παρτίζαν μπήκε με όρεξη στο παρκέ θέλοντας να δείξει διαφορετικό πρόσωπο από αυτό της πρεμιέρας. Προηγήθηκε με 8-2 στο ξεκίνημα και κράτησε σταθερά ένα προβάδισμα 7-8 πόντων ως το φινάλε της, με τον Λεζόρ να κάνει εξαιρετική δουλειά στην επίθεση.

Η εικόνα άλλαξε εντελώς στην δεύτερη περίοδο όταν η Μπασκόνια κυκλοφόρησε την μπάλα και περιόρισε τα επιθετικά ατού της Παρτίζαν. Το 14-23 έδωσε τη θέση του στο 43-40 υπέρ των Βάσκων που έκλεισαν το πρώτο μέρος με διαφορά τεσσάρων πόντων (46-42) απέναντι στην ομάδα του Ομπράντοβιτς.

Στο δεύτερο μισό το ματς έγινε ντέρμπι με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ, την Παρτίζαν να μένει οριακά πίσω, αλλά να κρατάει μία απόσταση ικανή να ανατραπεί. Ο Κέβιν Πάντερ βρήκε το καυτό του χέρι, πυροβόλησε από την περιφέρεια και αξιοποίησε τις φορές που πήγε στην γραμμή των βολών, δίνοντας το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους (76-81), τρία λεπτά πριν από το φινάλε του αγώνα.

Ο ΛεΝτέι ήταν εξίσου ποιοτικός για τους Σέρβους και κυριάρχησε μέσα στην ρακέτα, με τον Χάουαρντ να είναι το κύριο όπλο των Βάσκων βάζοντας μάλιστα και το τρίποντο της ισοφάρισης για την Μπασκόνια έπειτα από 1/2 βολές του Νάναλι. Στην παράταση η Παρτίζαν ανέκτησε τον έλεγχο, πήρε το προβάδισμα το οποίο όμως δεν ήταν ικανό να την κάνει να εφησυχάσει (94-91). Ο Χάουαρντ ήταν ξανά ο δήμιος της Παρτίζαν καθώς με δικό του τρίποντο έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους με 96-94 για να πάρουν "αέρα" οι γηπεδούχοι και να πανηγυρίσουν με κατοστάρα τη νίκη.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λοτερμόζερ, Σίλβα, Πιτσίλκας

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-23, 46-42, 67-68, 89-89 (κ.α), 103-96.

Βαλένθια - Βιλερμπάν:

Δεν ήταν το ματς της αγωνιστικής, δεν ήταν το ματς της βραδιάς, όμως η Βαλένθια και η Βιλερμπάν έδωσαν την Παρασκευή (14/10) μια ωραία μάχη στη Φοντέτα, με τον Τζόνα Μάθιους να βάζει βολή στα 2.8" πριν από το φινάλε, ένα... ακραίο φινάλε με τους διαιτητές να ψάχνουν το replay για να καταλάβουν κι αυτοί τι συνέβη.

Στο 1-1 ανέβηκαν οι Γάλλοι (είχαν ηττηθεί εντός έδρας από την Αρμάνι Μιλάνο στην πρεμιέρα), που "φώναξαν" για μία κατοχή πριν πάρει η Βαλένθια την τελευταία φάση και χρεωθεί ο Τζάρεντ Χάρπερ με επιθετικό φάουλ σε προσπάθεια για τρίποντο. Ακολούθησαν οι βολές του Μάθιους, που έβαλε την πρώτη και αστόχησε επίτηδες στη δεύτερη για να μην προλάβουν οι γηπεδούχοι να εκτελέσουν οργανωμένη επίθεση.

Στο 0-2 η Βαλένθια, η οποία είχε χάσει και στην πρεμιέρα, ξανά εντός έδρας από τη Μπασκόνια. Χασιέλ Ριβέρο με 15 και Κρις Τζόουνς με 13 ήταν οι πρώτοι σκόρερ της ομάδας του Μουμπρού, Ντε Κολό με 16, Ομπασόχαν με 13 και Φαλ με double-double (10 πόντοι, 13 ριμπάουντ) οι τρεις που ξεχώρισαν από τους Γάλλους.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πουκλ, Χορντόβ, Ραντόικοβιτς

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 27-16, 38-42, 59-62, 76-77

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags