Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός: Έχασε, αλλά η πρωτιά παραμένει σε χέρια... Ερυθρόλευκα. Ο Ολυμπιακός έπαιξε ως... Ολυμπιακός για μόνο 8 λεπτά στο πρώτο δεκάλεπτο, στη συνέχεια παρουσίασε τη συνηθισμένη του τελευταία πτώση, με αποτέλεσμα ο Ερυθρός Αστέρας του ηγετικού και MVP Καμπάτσο να πανηγυρίσει τη νίκη χάρη στο τελικό 87-79. Αν οι Πειραιώτες κερδίσουν την τελευταία αγωνιστική στο ΣΕΦ την Μπασκόνια, τότε τερματίζουν και μαθηματικά στην πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας της Euroleague.

Το ματς

Με καλό επιθετικό ρυθμό και τον Ουόκαπ να ξεχωρίζει ξεκίνησε το παιχνίδι στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός, ο οποίος έφτασε γρήγορα στο 1-4 με floater του Βεζένκοφ. Σε αντίθεση με τα τελευταία τους ματς οι Ερυθρόλευκοι της Ελλάδας άρχισαν αυτή τη φορά καλά το τρίποντο, φτάνοντας ειδικότερα με εύστοχο σουτ του Τόμας Ουόκαπ από τα 6.75 στο +7 (8-15).

Ο Ερυθρός Αστέρας ήταν εκεί και δεν τα παρατούσε, μειώνοντας προσωρινά με τελείωμα του Κούζμιτς (10-15). Οι Πειραιώτες ωστόσο ήταν φανερά ανώτεροι, πηγαίνοντας μάλιστα με τρίποντο του Κάαναν και ακολούθως λέι απ του Γουόκαπ στον αιφνιδιασμό, για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά (15-25)! Μετά το οκτάλεπτο η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχασε πάντως τον καλό ρυθμό της, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρον οι γηπεδούχοι. Αποτέλεσμα; Με τρίποντο του Πετρούσεφ να τελειώσουν το πρώτο δεκάλεπτο μόλις στο -4 (30-26).

Πάνω κάτω ίδια η εικόνα και στη δεύτερη περίοδο, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί αρχικά μια υπεροχή αλλά να μην μπορεί πλέον να ξεφύγει. Σαν να μην έφτανε κιόλας αυτό, απ' όταν το σκορ έδειξε 35-39 υπέρ των Πειραιωτών, ο Ερυθρός Αστέρας έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 8-0, φτάνοντας να προσπερνά κιόλας με βολές του Χόλαντ (43-39).

Η απώλεια στο προβάδισμα σαν να αφύπνισε την ελληνική ομάδα, η οποία βρήκε άμεσα απάντηση με τον Παπανικολάου (43-41), ενώ αμέσως μετά νέο τρίποντο του εξαιρετικού Ουόκαπ επανέφερε τους φιλοξενούμενους σε θέση οδηγού (43-44). Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό οριακά έστω μπροστά (+2), χάρη σε πολύ δύσκολο buzzer beater καλάθι του ΜακΚίσικ (45-47).

Στην τρίτη περίοδο το τρίποντο και φάουλ του Βιλντόζα έβαλε ξανά μπροστά τον Ερυθρό Αστέρα με 49-47, για τους γηπεδούχους που είχαν μπει πολύ καλύτερα στο παρκέ σε σχέση με τον Ολυμπιακό. Μάλιστα με νέο εύστοχο σουτ τριών πόντων του έτερου Αργεντινού, Φακούντο Καμπάτσο, οι Ερυθρόλευκοι της Σερβίας ανέβηκαν για πρώτη φορά στο +6 (53-47)!

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα δεν έλεγαν να συνέλθουν, παρότι ο Αστέρας δεν είχε πια την ίδια συνέπεια στο να βρίσκει καλάθια στην επίθεση. Με σουτ μέσης απόστασης ο Σλούκας έφερε την ομάδα του ένα βήμα πιο κοντά (56-52), αλλά ο Πετρούσεφ είχε απάντηση με ακόμη ένα τρίποντο για το 61-54. Μία μίνι αντεπίθεση των Πειραιωτών στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου τους έφερε προσωρινά στο -4 (63-59), όμως με απίθανο buzzer beater ανάποδο λέι απ του Καμπάτσο (μπροστά στον Φαλ μάλιστα), ο Ερυθρός Αστέρας αποσπάστηκε και πάλι με +6 (65-59).

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός πάλεψε για την ανατροπή, αλλά ο φοβερός και τρομερός Καμπάτσο, καθώς και τα μεγάλα τρίποντα του Χόλαντ, έδωσαν στον Ερυθρό Αστέρα το ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό 87-79. Οι Πειραιώτες δεν είχαν πολλούς από τους παίκτες-κλειδιά τους σε καλή μέρα, με αποτέλεσμα η ήττα να έρχεται αναπόφευκτα.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα εδώ.

Τα δεκάλεπτα: 30-26, 45-47, 65-59, 87-79.