Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Χαλάει "κλεισμένη" μεταγραφή του ΠΑΟ ο Αταμάν - Ψάχνει ομάδα ο Καλάθης, φήμες για Ελλάδα και... Τεόντοσιτς!
Μπάσκετ
| 2023-06-10 19:45:00

Χαλάει "κλεισμένη" μεταγραφή του ΠΑΟ ο Αταμάν - Ψάχνει ομάδα ο Καλάθης, φήμες για Ελλάδα και... Τεόντοσιτς!

του Νίκου Στεργίου

Η αλλαγή πλάνη στο Τριφύλλι και το αβέβαιο μέλλον του Νικ. Ποια προσθήκη που πριν από έναν μήνα θεωρούνταν σίγουρη, φαίνεται να μην προχωράει στους Πράσινους και πώς η υπόθεση του Καλάθη μπορεί να απασχολήσει το καλοκαίρι τα media σε Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία και Σερβία...

Δύο βασικά στελέχη της Εθνικής Ελλάδος, τα τελευταία χρόνια, ο Νικ Καλάθης και ο Ιωάννης Παπαπέτρου, δεν αποκλείεται να προβούν σε αλλαγή στέγης ξανά το φετινό καλοκαίρι!

Ξεκινώντας από τον βασικό point guard της Φενέρμπαχτσε και της Εθνικής Ελλάδος, είναι δεδομένο πως μπορεί να ξεκίνησε καλά την χρονιά στην Τουρκία και την Ευρωλίγκα, ωστόσο δεν... την κλείνει εξίσου καλά! 

Το πιο τρανταχτό παράδειγμα δεν είναι άλλο από τα στατιστικά του στους 5 αγώνες με τον Ολυμπιακό. Τα 5 ματς δηλαδή που έκαιγαν περισσότερο και που δεν υπήρχε φυσικά Σκότι Γουίλμπεκιν, άρα ήταν ξεκάθαρο πως θα είχε περισσότερο χρόνο συμμετοχής, περισσότερη ώρα την μπάλα στα χέρια και περισσότερες επιθέσεις για τον ίδιο. Παρόλα αυτά ο Καλάθης σε 5 αγώνες προσέφερε στην Φενέρ 6.8 πόντους, 2.4 ριμπάουντ και ΜΟΛΙΣ 3.6 ασίστ, για 2 λάθη ανά αγώνα! 

Νούμερα που δεν συνάδουν σε καμία περίπτωση με τον παχυλό του μισθό, για να σουτάρει με 39% από το δίποντο και 30% από το τρίποντο, ενώ ο πιο ανασταλτικός παράγοντας ήταν σίγουρα οι μόλις 3.6 ασίστ για 2 λάθη. Γενικότερα ήταν μόλις σε ένα ματς διψήφιος και το... ταμείο είναι μείον για έναν παίκτη που έπαιζε 24΄ κατά μέσο όρο και είχε μόλις 4.4 στο σύστημα αξιολόγησης με αρνητικό αποκορύφωμα το -2 στο πρώτο ματς και το -1 στο game 5 που έκαιγε η μπάλα. Εκεί μάλιστα ο Ιτούδης τον εμπιστεύτηκε για μόλις 18΄. Όπως και να έχει με τα τωρινά δεδομένα φαντάζει απίθανο να μείνει και τη νέα χρονιά, ειδικά ως βασικός που ήταν φέτος και είναι δεδομένο πως η Φενέρ θα ψάξει κάτι καλύτερο.

Όσον αφορά το μέλλον του ίδιου τίποτα δεν είναι βέβαιο, ωστόσο λόγω του ελληνικού διαβατηρίου δεν μπορούν να αποκλειστούν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός. Πάντως. δεν θα αποκλείαμε να πήγαινε σε μια ομάδα όπως η Βίρτους για να έπαιζε τον ρόλο του αντί - Τεόντοσιτς με ένα συμβόλαιο κοντά στο 1.3 εκατ. ευρώ, αρκεί ο Μίλος να επιστρέψει στην Σερβία.

Χαλάει η επιστροφή Παπαπέτρου; 

Mια ακόμη καυτή περίπτωση Έλληνα για το προσεχές καλοκαίρι είναι αυτή του Παπαπέτρου, ο οποίος ένα μήνα πριν διαρρεόταν ως δεδομένο πως θα γυρίσει στον Παναθηναϊκό, ωστόσο αυτό μόνο σίγουρο δεν είναι πλέον. Εξάλλου, ο Αταμάν δεν υπάρχει περίπτωση να τον υπολόγιζε ως βασικό τριάρι και ο Παπ θα πρέπει να σκεφτεί εάν θα μπορέσει να διαχειριστεί το ενδεχόμενο να είναι back up λύση για 2η σερί χρονιά, από εκεί που είχε ηγετικό ρόλο στον Παναθηναϊκό για μια γεμάτη διετία. Εάν δηλαδή θα είναι πισωγύρισμα για τον ίδιο ή όχι. Πάντως, με τον Ομπράντοβιτς προς τα τέλη της χρονιάς αύξησε τους μέσους όρους του, ωστόσο στην παρούσα φάση τίποτα δεν είναι δεδομένο, χωρίς να αποκλείεται εν τέλει να δεχθεί τον ρόλο που του προσφέρει ο Αταμάν στο Τριφύλλι.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κίνηση... δυναμίτης για αντί-Βεζένκοφ - "Χρυσό" συμβόλαιο οι Αγγελόπουλοι - Χτυπούν και elite γκαρντ! (Vid)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags