Δύο πολύ καλούς ψηλούς έχει εντάξει ήδη στο ρόστερ του ο Παναθηναϊκός, ενώ μετά τις μεταγραφές των Ματίας Λεσόρ και Κώστα Αντετοκούνμπο, ψάχνει και τον τρίτο του σέντερ.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Βαγγέλη Παπαδόπουλο, επί 8 χρόνια GM στο Λαύριο και με πολύ καλή ματιά στο μπάσκετ, που έχει κάνει σκάουτινγκ σε παίκτες όπως ο Άλφα Ντιαλό και Τάισον Κάρτερ, προκειμένου να μας μιλήσει για τον Αντετοκούνμπο και όσα θα δώσει στον Παναθηναϊκό με την παρουσία του, αλλά και για να μας εξηγήσει γιατί θεωρεί τόσο αυτός όσο και ο Αταμάν πως ο Παπαγιάννης είναι ο ιδανικός για την τριάδα των ψηλών του Τριφυλλιού!

"Αυτά θα δώσει ο Αντετοκούνμπο στον Παναθηναϊκό - Μεγάλη δίψα για διάκριση - Παίζει πάνω από το καλάθι"

"Θα δώσει μια αθλητικότητα τεράστια, είναι σημαντικό στοιχείο που είναι διεθνής Έλληνας αθλητής, φρέσκο παιδί, που θεωρώ ότι έχει μεγάλη δίψα για διάκριση και, αν βρει χώρο και χρόνο (γιατί στη Φενέρ δεν βρήκε), θα δώσει πολλές βοήθειες στην φροντ λάιν", ανέφερε αρχικά ο Β. Παπαδόπουλος μέσω του sportdog.

Τι παίκτη χρειάζεται μαζί του κάτω από το καλάθι;

"Θέλει περισσότερο ένα 5άρι που θα έχει ποστ παιχνίδι, επειδή ο Αντετοκούνμπο παίζει καλά το πικ εν ρολ - Κυρίως παίζει πάνω από το καλάθι, θα τρέξει γρήγορα στον αιφνιδιασμό.

"Πεντάρι που σουτάρει τρίποντο ο Αταμάν - Ιδανικός ο Παπαγιάννης - Τον άλλαξε η Σερέλης"

Τι ψηλούς θέλει ο Αταμάν;

"Θέλει πεντάρι που να σουτάρει τρίποντο, που το έχει και ο Παπαγιάννης. Με την ευκαιρία θεωρώ ιδανική περίπτωση τον Παπαγιαννη για τον Παναθηναϊκό του Αταμάν μαζί με τους Λεσόρ και Αντετοκούνμπο".

Πώς είδατε φέτος τον Παπαγιάννη;

"Με τον ερχομό του Σερέλη ο Παπαγιάννης έκανε τοπ παιχνίδια στην Ευρωλίγκα, είχε ολοκληρωμένη παρουσία με ριμπάουντ, τρίποντο, αιφνιδιασμό, ποστ παιχνίδι που επί Ράντονιτς δεν το είχε".

Για να επιστρέψουμε στον Αντετοκούνμπο, τι παίκτες χρειάζεται για να τον αξιοποιήσουν;

"Θέλει γκαρντ που να ανοίξουν το γήπεδο, ο Αντετοκούνμπο δεν μπορεί να παίξει κλειστές άμυνες. Αν δεν έχει περιφερειακό σουτ θα έχει τεράστιο πρόβλημα, σε κλειστές άμυνες δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει καλά".

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το πιο… καυτό όνομα της Ευρώπης κυνηγάει ο Αταμάν - "Χτυπάει" και NBAer - Αμερική καλεί Παπαγιάννη!