Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει ήδη δύο μεγάλες μεταγραφές, τον Βιλντόσα και τον Λεσόρ, και φουλάρει για την τρίτη και την τέταρτη. Στο στόχαστρό του είναι ο Εξουμ και ο Ντόρσεϊ με τις δύο αυτές περιπτώσεις να είναι πολύ δύσκολες. Ο Έξουμ είναι περιζήτητος στην Ευρώπη, μεταξύ άλλων τον θέλει η Μονακό, ενώ έχει και στο μυαλό του το ενδεχόμενο επιστροφής στο ΝΒΑ.

Ο Ντόρσεϊ από  την άλλη έχει συμβόλαιο με την Φενέρ μέχρι το καλοκαίρι του 2025. Και δεν είναι εύκολο να αποδεσμευτεί, πόσω μάλλον από την μία μέρα στην άλλη.

Περίπτωση Λαπροβιτόλα δεν υπάρχει πλέον. Υπήρξε επαφή προ καιρού, που, όμως, δεν προχώρησε. Επομένως ο Αργεντίνος δεν είναι πλέον στα «θέλω» του «τριφυλλιού».

Από κει και πέρα οι «πράσινοι» εξετάζουν όλες τις περιπτώσεις, που υπάρχουν, αλλά και εκείνες που μπορούν να προκύψουν. Δεν είναι πλούσια η αγορά, ειδικά στην θέση του πλέι-μέικερ και του σούτινγκ-γκαρντ.

Πίσω, δηλαδή, από τον Εξουμ και τον Ντόρσεϊ, δεν φαίνεται να υπάρχουν πολλές ικανοποιητικές επιλογές. Ούτε ο Χάουαρντ της Μπασκόνια είναι ένας παίκτης, που μπορεί να ικανοποιήσει τόσο τον Αταμάν, όσο και τον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Αντίθετα αυτό μπορεί να γίνει με έναν παίκτη π.χ. όπως είναι ο Ουκρανός Μίχαϊλιουκ, που παίζει τα τελευταία χρόνια στο ΝΒΑ. Το θέμα, όμως, είναι αν έρχονται τέτοιοι παίκτες στην Ευρώπη. Και αν έρχονται, πότε θα το αποφασίσουν; Γιατί ο Παναθηναϊκός θέλει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να κλείσει το ρόστερ του.

Στους ψηλούς έχει γίνει καλή δουλειά με τον Λεσόρ και τον Κώστα Αντετοκούνμπο και μένει να αποδειχθεί ποιος θα είναι ο τρίτος. Ο διακαής πόθος είναι ο Γιώργος Παπαγιάννης, για τον οποίο, όμως, ενδιαφέρεται η Φενέρ, ενώ φαίνεται να υπάρχει και κάτι από το ΝΒΑ.

Στο «4» ο Ζακ ΛεΝτέι παραμένει ο πρώτος στόχος ενώ δεν ακούγεται πλέον τόσο έντονα το όνομα του Ισπανού, Χουάντσο Χερνανγκόμεθ.

Πάντως, ο Παναθηναϊκός στο τέλος της δουλειάς θα έχει ένα πολύ δυνατό σύνολο, που δεν θα έχει καμία σχέση με τις ομάδες των τριών τελευταίων χρόνων. Θα είναι μία ομάδα, που θα μπορέσει να κοιτάξει στα μάτια όλη την Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Πιστόλι" με 36.5% τρίποντο ο αντι-Πάντερ - Δεν είναι μόνο ο Ντόρσεϊ - Φήμες και για… κλοπή από Ολυμπιακό!