Το κορυφαίο παιχνίδι της Ευρωλίγκα είναι και πάλι εδώ και σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο Greek Fantasy Challenge του sportdog.gr!

Το EuroLeague Fantasy Challenge για τη σεζόν 2023-24, έχει ήδη ανοίξει και περιμένει να φτιάξετε τη δική σας ομάδα και να διαγωνιστείτε με άλλους παίκτες και να βαθμολογηθείτε με όσα κάνουν οι αθλητές που έχετε επιλέξει στο παρκέ και γιατί όχι και να κερδίσετε πλούσια δώρα.

Ως «fantasy»μάνατζερ έχετε μπάτζετ 100 μονάδες για να φτιάξετε την ομάδας σας, η οποία θα αποτελείται από 4 γκαρντ, 4 φόργουορντ, 2 σέντερ και 1 προπονητή. Οι ομάδες θα κερδίζουν πόντους κάθε αγωνιστική με βάση τις επιδόσεις των παικτών τους στα πραγματικά παιχνίδια της EuroLeague. 

Το Sportdog θα σας βοηθήσει προτείνοντας σας τις καλύτερες επιλογές για την ομάδα σας από τη θέση του σέντερ, όπου οι επιλογές είναι πολλές και συνάμα δύσκολες. Υπάρχουν οι σταθερές αξίες που σκεπάζουν τα καλάθια, τα «λαβράκια», αλλά και οι «φθηνοί» που μπορεί να προσφέρουν βαθμούς.

Οι σέντερ των αιωνίων

Ο Ουόλτερ Ταβάρες της Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο πιο ακριβός παίκτης του Fantasy με 16 credits, αλλά μπορεί να προσφέρει πολλούς πόντους, όμως, κατά τη γνώμη μας υπάρχουν φηθνότεροι παίκτες που παίζουν περισσότερο και μπορούν να προσφέρουν παραπάνω πόντους. Δύο καλές επιλογές είναι οι σέντερ των αιωνίων αντιπάλων.

Ο Ματίας Λεσόρ (14,8) και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ (14,8) αναμένεται να γεμίζουν τη στατιστική τους. Σταθερή αξία είναι ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ που άφησε το ΝΒΑ για την Μπαρτσελόνα, αλλά κοστίζει 15,5 credits.

Οι δύο φθηνοί, αλλά καλοί

Επειδή η επιλογή σέντερ είναι σημαντική για την πορεία της ομάδας και έχετε μόνο δύο επιλογές πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές. Προτιμότερο είναι να επιλέξετε δύο... ακριβούς, αν και θα σας προτείνουμε και δύο φθηνούς.

Ο Γιόχανες Τίμαν της Άλμπα Βερολίνου έκανε σπουδαίο Μουντομπάσκετ και αναμένεται να έχει πιο πρωταγωνιστικό ρόλο στη γερμανική ομάδα και βοηθά σε όλες τις κατηγορίες με την τιμή του να είναι στα 8,4 credits. Ακόμα πιο φθηνός (7,6) είναι ο Μπιρούτις της Ζαλγκίρις Κάουνας που όποτε μπαίνει στο παρκέ γεμίζει τη στατιστική του.

Ό,τι πρέπει για την ομάδα σας, έστω και για τον πάγκο στο Greek Fantasy Challenge του sportdog.gr.