Τα τελευταία νέα του μπασκετικού Ολυμπιακού, μετά τα φιλικά στην Κύπρο και την επικείμενη μεταγραφή του Μπραζντέικις από τη Ζαλγκίρις, μετέφερε ο Νίκος Ζέρβας στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει περίπτωση για άλλη μεταγραφή. Ο Ολυμπιακός έκλεισε το ρόστερ. Ήταν ένα δύσκολο καλοκαίρι, αλλά δικαιωθήκαμε στο κομμάτι ότι η τελευταία μεταγραφή θα γινόταν στα τέλη Σεπτεμβρίου», ανέφερε αρχικά ο ρεπόρτερ της ομάδας.

«Υπήρξε μεγάλη μελέτη, διαβουλεύσεις, και ο Ολυμπιακός, από τη στιγμή που μπόρεσε, έστω και με κόστος, με 500.000 ευρώ που είναι πολλά για το μπάσκετ», πρόσθεσε.

Και συνέχισε λέγοντας: «Από τη στιγμή που έφυγε ο Σλούκας και ο Βεζένκοφ, πήγε να ψωνίσει από μία δεξαμενή που είναι πάρα πολύ στενή. Στράφηκε στην αγορά του NBA, ο Ναν ήταν ο βασικός στόχος, και έγινε πάρα πολύ παιχνίδι. Η πρώτη απάντηση του Ναν ήταν πως τέλος Αυγούστου θα απαντήσει. Δεν απάντησε. Η δεύτερη απάντηση είναι πως στις 20-25 Σεπτεμβρίου θα απαντήσει. 

Και ο Ντέιβις έλεγε πως θα απαντήσει. Από τη στιγμή που δεν έχει κάτι σίγουρο, δεν μπορούσε να περιμένει ο Ολυμπιακός. Από τις συζητήσεις έβλεπε πως οι παίκτες δεν ήταν ιδιαίτερα ψημένοι. Δεν έβλεπαν ως προοπτική τη συμμετοχή τους στην Ευρωλίγκα».

Στο τέλος εξέφρασε τη δική του άποψη για την αξία του νέου «ερυθρόλευκου» παίκτη: «Έγιναν όλα πάρα πολύ γρήγορα και ήταν θετικό πως βρέθηκε όλη η Ζαλγκίρις στην Κύπρο, μαζί με τον παίκτη, και έγιναν εκεί οι συζητήσεις. Η πρώτη του σεζόν στην Ευρωλίγκα ήταν εξαιρετική και έχει όλα τα φόντα να εξελιχθεί σε νέο Γουόκαπ, υπό τις οδηγίες ενός εκ των κορυφαίων προπονητών.

Βοηθάει πολύ σε όλα τα σχήματα, βοηθάει στις αλλαγές, δεν είναι κακός σουτέρ με το 31% και θα μπορεί να το βελτιώσει. Έχει φοβερή κίνηση χωρίς την μπάλα, κάτι που ζητάει ο Μπαρζώκας και θα έλειπε χωρίς τον Σάσα (Βέζενκοφ) που δεν συγκρίνεται μαζί του, και έχει μία χαρά άιζο παιχνίδι, μέσα από κάποιες καταστάσεις μπορεί να πάει στο ένας εναντίον ενός».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΒΟΜΒΑ στον Ολυμπιακό με ΜακΚίσικ - "Προβληματισμός" Μπαρτζώκα - Νέα μεταγραφή μετά τον Μπραζντέικις!