Με... φόρα από το «διπλό» στο Πριγκιπάτο και ένα μαγικό πρώτο δεκάλεπτο, η Βίρτους Μπολόνια ξεπέρασε το εμπόδιο της Άλμπα Βερολίνου με 87-76 και διπλασίασε τις νίκες της στην Euroleague.

Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι ήταν καταιγιστική στα πρώτα δέκα λεπτά και κατάφερε από πολύ νωρίς να βάλει γερές βάσεις για τη νίκη. Πέτυχε 27 πόντους, δέχτηκε μόλις 11 και έστειλε μήνυμα στην Άλμπα πως κουμάντο στη Μπολόνια κάνει αυτή!

Οι Γερμανοί προσπάθησαν να αντιδράσουν στο δεύτερο δεκάλεπτο, όμως η Βίρτους συνέχισε στο ίδιο τέμπο. Μπορεί να μην ήταν το ίδιο παραγωγική με την πρώτη περίοδο, όμως η ιταλική ομάδα είχε τον έλεγχο και ολοκλήρωσε το ημίχρονο με… αέρα 18 πόντων (44-26).

Η μισή και παραπάνω δουλειά είχε γίνει από τους Ιταλούς, που η αλήθεια είναι πως στο δεύτερο ημίχρονο η άμυνα πήγε… περίπατο. Η Βίρτους δέχτηκε συνολικά 50 πόντους (25 σε κάθε δεκάλεπτο) από την απελευθερωμένη πλέον Άλμπα, όμως ακόμη κι έτσι η ομάδα του Μπάνκι δεν απειλήθηκε στο ελάχιστο.

Διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα μέχρι το τέλος και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τόρνικε Σενγκέλια που έσπασε τα… κοντέρ (26 π.) έφτασε άνετα στη δεύτερη νίκη της στη διοργάνωση με το τελικό 87-76. Ακολούθησε σε απόδοση ο Τζόρνταν Μίκι με 15 πόντους, ενώ ο τρίτος διψήφιος ήταν ο Μάρκο Μπελινέλι με 12.

Για την Άλμπα ο Στέρλινγκ Μπράουν «πάλεψε», αλλά δεν ήταν αρκετός με 17 πόντους και 6 ριμπάουντ. Νταμπλ – νταμπλ από τον Γιόχανες Τίμαν με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ο Σπανιόλο πρόσθεσε 15 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 27-11, 44-26, 67-51, 87-76.

Αναλυτικά ΕΔΩ η στατιστική του αγώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιτέλους... νίκη για Μονακό - Μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι με ρεσιτάλ Τζέιμς! (Highlights)