Ολυμπιακός – Παρτιζάν: Μπορεί οι Ερυθρόλευκοι να είχαν για ακόμα μια φορά αρκετές απουσίες, να χρειάστηκαν να γυρίσουν από το -14 και να είδαν τον Νάναλι να στέλνει το ματς στην παράταση, τελικά ήταν αυτοί που πήραν τη νίκη 98-94, βάζοντας τέλος σε αρνητικό σερί δύο αγώνων. Οι Πειραιώτες έχοντας μεγάλο όπλο τα επιθετικά ριμπάουντ, αλλά και τον Κάνααν, Γκος, Λαρεντζάκη και Μιλουτίνοφ σε πολύ καλή μέρα, με τον Λεντέι από την ομάδα του Ομπράντοβιτς είναι αυτός που δημιούργησε τα περισσότερα προβλήματα. Πλέον οι νταμπλούχοι έχουν μπροστά τους την ερχόμενη Πέμπτη (26/10) πολύ κομβικό αγώνα με την Εφές στο ΣΕΦ, που με ενδεχόμενη νίκη θα τους φέρει ακόμα πιο ψηλά στη βαθμολογία.

Το ματς:

Ο αγώνας στο ΣΕΦ θα ξεκινήσει με τους Ερυθρόλευκους να είναι αρκετά άστοχοι, ιδιαίτερα έξω από τη γραμμή του τριπόντου και παρά τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ που είχαν, βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 5-8 μετά από σουτ έξω από τα 6,75 του Καμίνσκι. Ένα γρήγορο όμως 8-0 από τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, με δύο τρίποντα μάλιστα από Κάνααν και Πίτερς, θα φέρει άμεσα το +5 (13-8) για τους Πειραιώτες. Οι γηπεδούχοι θα συνεχίσουν να επωφελούνται το πρόβλημα των Σέρβων κάτω από το καλάθι και έχοντας σαν σημείο αναφοράς θα συνεχίσουν να έχουν προβάδισμα (19-13), παρά το γεγονός ότι άμυνά τους δεν δούλευε το ίδιο καλά με άλλα παιχνίδια. Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς δεν αφήσουν το παιχνίδι, μειώνοντας στο 21-20, όμως οι Ερυθρόλευκοι θα τρέξουν νέο σερί και θα κλείσουν το δεκάλεπτο στο +7 (28-21).

Η δεύτερη περίοδος θα ξεκινήσει με την Παρτιζάν να προσπαθεί να μειώσει στο σκορ, όμως ο Κάνααν με δύο τρίποντα, θα διατηρήσει το +7 (36-29) για τους Πειραιώτες. Μάλιστα ένα κλέψιμο από τον Μιλουτίνοφ και καλάθι στον αιφνιδιασμό από τον Ουόκαπ θα φέρει για πρώτη φορά διψήφια διαφορά (41-31), περίπου πεντέμισι λεπτά πριν το ημίχρονο. Οι Σέρβοι για ακόμα μια φορά θα επανέλθουν κάνοντας ένα μικρό σερί 0-5, μειώνοντας στο 43-36.  Αυτό θα… ξυπνήσει τους νταμπλούχους, που με τον Κάνααν σε άμυνα και επίθεση θα φέρει και πάλι τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (49-39). Ένα νέο ξέσπασμα των φιλοξενούμενων θα ρίξει τη διαφορά στους 6 πόντους (49-43), σκορ που ήταν και αυτό του ημιχρόνου.

Το παιχνίδι θα γίνει ακόμα πιο… ντέρμπι με την έναρξη της τρίτης περιόδου, όταν ο Σμάιλαγκιτς με δύο συνεχόμενα τρίποντα, μια βολή και ένα καλάθι από κοντά θα κάνει το σκορ 49-52 και τους Ερυθρόλευκους να κυνηγάνε. Μιλουτίνοφ και Φαλ θα καταφέρουν να πάρουν το 4ο φάουλ του Σμάιλαγκιτς, κάτι που θα αλλάξει κατά πολύ την κατάσταση κοντά στη ρακέτα, όμως ένα νέο τρίποντο από τον Άντζουσιτς και καλάθι του Πάντερ θα φέρει τους φιλοξενούμενους στο +8 (51-59). Η άμυνα των Σέρβων θα συνεχίσει να λειτουργεί στην εντέλεια κάτι που έδινε ρυθμό και στην επίθεση, με αποτέλεσμα η διαφορά να γίνει διψήφια (53-67). Ένα τρίποντο του Πίτερς θα κάνει το 59-69 που θα είναι και το σκορ του δεκαλέπτου.

Ένα γρήγορο 4-0 από πλευράς γηπεδούχων θα κάνει το παιχνίδι 63-69 και θα βάλει στην εξίσωση και το… καυτό ΣΕΦ. Δύο τρίποντα από Ουάκαπ, Παπανικολάου θα μειώσουν ακόμα περισσότερο τη διαφορά (69-73), εφτά λεπτά περίπου πριν το τέλος.  Οι Σέρβοι θα δείξουν να αγχώνονται και να είναι άστοχοι στις επιθέσεις τους, δίνοντας ευκαιρία στους Ερυθρόλευκους να μειώσουν κι άλλο, με τον Παπανικολάου με κάρφωμα να φέρνει το παιχνίδι στο 73-75. Ο Λαρεντζάκης θα απαντήσει στον Πάντερ με τρίποντο, ρίχνοντας την διαφορά στο -1, όμως Αμερικάνος με δικό του καλάθι θα κάνει το σκορ 76-79. Ο Έλληνας γκαρντ θα ευστοχήσει σε τρεις βολές κάνοντας το σκορ 79-79, δύο λεπτά πριν το τέλος, βάζοντας... φωτιά στο παιχνίδι. Ο Σμάιλαγκιτς θα ευστοχήσει σε τρίποντο κάνοντας το σκορ 79-82, με τους Σέρβους μάλιστα να σπαταλάνε δική τους επίθεση αστοχώντας, ένα λεπτό πριν το τέλος. Δύο βολές του Παπανικολάου θα κάνουν το παιχνίδι 81-82, ενώ οι Ερυθρόλευκοι θα βγάζοντας δύο άμυνες θα δουν τον Λαρεντζάκη να κάνει και αυτός το 2/2 δίνοντας προβάδισμα με 83-82. Ο Ουόκαπ θα βγάλει φοβερή άμυνα πάνω στον Πάντερ, στα 7 δευτερόλεπτα, με τον Λαρεντζάκη να ευστοχεί σε ακόμα ένα σετ βολών, με το σκορ να γίνεται 85-82, όμως ο Νάναλι με buzzer beater τρίποντο να κάνει το 85-85 και να στέλνει τον αγώνα στην παράταση.

Ο Λαρεντζάκης θα πάρει το πέμπτο φάουλ του Ντόζιερ, με τον Ουόκαπ να είναι αυτός που θα δώσει Ερυθρόλευκο προβάδισμα στην παράταση με 89-87. Η διαφορά θα παραμείνει ίδιο μετά από δύο εύστοχες βολές του Μιλουτίνοφ. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα θα βγάλουν άμυνες, όμως χωρίς να μπορούν να σκοράρουν και τον Πάντερ να κάνει το ματς 91-91. Ο Σέρβος σέντερ θα κληθεί και πάλι να εκτελέσει βολές, 50 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, όμως θα ευστοχήσει στην μια κάνοντας το σκορ 92-91. Ακόμα μια ασύλληπτη άμυνα του Ουόκαπ θα δώσει νέα επίθεση στους Ερυθρόλευκους και ο Γκος με δικό του καλάθι θα κάνει το παιχνίδι 94-91, 17 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ο Αβράμοβιτς θα ευστοχήσει σε δύο βολές, κάτι που θα κάνει και ο Λαρεντζάκης κάνοντας το 96-93. Ο Σέρβος γκαρντ θα κάνει το 1/2 στο δικό του σετ, με τον Ουόκαπ να παίρνει το φάουλ και με δύο εύστοχες βολές να κάνει το 98-94 που ήταν και το τελικό σκορ χαρίζοντας τη νίκη στους Πειραιώτες.