Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Μακάμπι: Σε... άλλο γήπεδο ο Χουάντσο κι όχι ο μόνος - Ξύπνησαν τον ΠΑΟ Αταμάν, Μήτογλου - Απαντά με μεταγραφή NBA!
Μπάσκετ
| 2023-10-21 00:15:00

Σε... άλλο γήπεδο ο Χουάντσο κι όχι ο μόνος - Ξύπνησαν τον ΠΑΟ Αταμάν, Μήτογλου - Απαντά με μεταγραφή NBA!

του Pick n' Scroll

Πώς οι Πράσινοι έχασαν ένα δικό τους παιχνίδι, οι παίκτες που οδήγησαν το Τριφύλλι σε μία επική ανατροπή και ο χαμός στην παράταση...

Τρομερό παιχνίδι έγινε το βράδυ της Παρασκευής στο ΟΑΚΑ με τη Μακάμπι να παίρνει τη νίκη με 86-81 στη παράταση απέναντι στον Παναθηναϊκό, που προσπάθησε πολύ, αλλά στις λεπτομέρειες δεν τα κατάφερε.

Ο Λούκα Βιλντόζα είχε πολλές καλές στιγμές (αλλά και έντονες κακές) με τον Ντίνο Μήτογλου να κάνει τρομερή επιστροφή στα παρκέ και τον Κώστα Αντετοκούνμπο να πραγματοποιεί ίσως την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του. Αυτά, όμως, δεν ήταν αρκετά για να έρθει η νίκη με την Μακάμπι να έχει πιο καθαρό μυαλό στις κρίσιμες φάσεις.

Ο Εργκίν Αταμάν αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές, το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στον παίκτη, που θα αποκτηθεί και θα έρθει από το ΝΒΑ.

Δεν βλεπόταν στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός. Και το κακό για αυτόν ξεκινούσε από την επιθετική του συμπεριφορά. Ή μάλλον ξεκινούσε από την νωθρότητα, με την οποία εμφανίστηκαν οι (περισσότεροι) παίκτες του. Αντίθετα γυάλιζε το μάτι των παικτών της Μακάμπι, οι οποίοι δεν άφηναν φάση να πάει χαμένη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αυτό το διάστημα από τον εξάστερο μόνο ο Κώστας Αντετοκούνμπο φάνηκε. Με την ενέργεια, που έβγαλε και με την αμυντική του συμπεριφορά, αφού εκτός των άλλων είχε και 3 κοψίματα. Ο Χουάντσο Χερνανγκόμεθ ήταν σε άλλο...γήπεδο, αλλά δεν ήταν ο μοναδικός.

Στην άλλη όχθη ο Μπόνζι Κόλσον έκανε πάρτι, βάζοντας καλάθι με όποιον τρόπο ήθελε. Με αυτά τα δεδομένα η Μακάμπι πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, προηγούμενη με 39-24.

Στην τρίτη περίοδο και στο ξεκίνημα αυτής ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση, αλλά το παιχνίδι πήρε φωτιά στο 24΄. Οταν ο Λοτερμόζερ δεν έδωσε ξεκάθαρο αντιαθλητικό φάουλ στον Μήτογλου και ο Εργκίν Αταμάν άστραψε και βρόντηξε με αποτέλεσμα να αποβληθεί με δύο τεχνικές ποινές. Αυτό ξύπνησε ακόμη περισσότερο τον Παναθηναϊκό, αλλά και τον κόσμο του και σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή παρουσία του Μήτογλου, στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση μετά από καιρό, τα πράγματα έγιναν πιο ισορροπημένα.

Με τους «πράσινους» να πλησιάζουν σε 47-42. Το τρίτο δεκάλεπτο, πάντως, έληξε με 57-49 με τρίποντο του Λορέντζο Μπράουν.

Η «πράσινη» αντεπίθεση, πάντως, συνεχίστηκε στην τέταρτη περίοδο με τους Βιλντόζα και Αντετοκούνμπο να βγαίνουν μπροστά. Και την ομάδα τους να πλησιάζει στους 2 πόντους (62-64) και λίγο μετά να προσπερνάει με κλέψιμο και καλάθι του Ντίνου Μήτογλου (67-66).

Στα τελευταία λεπτά έγινε χαμός με τη νίκη να αλλάζει χέρια συνεχώς και το παιχνίδι τελικά να πηγαίνει στη παράταση, αφού το τελευταίο σουτ του Βιλντόζα δεν βρήκε τον στόχο.

Στο έξτρα πεντάλεπτο η Μακάμπι πέρασε μπροστά με 80-75, ο Κλίβελαντ απέτυχε μόνος του κάτω από το καλάθι να κάνει το 82-75 και ο Παναθηναϊκός το αξιοποίησε αυτό ως ένα σημείο. Ο Σλούκας με το σκορ στο 79-82 κέρδισε τρεις βολές, αλλά απέτυχε να ισοφαρίσει, καθώς αστόχησε στη μία.

Ο Μπράουν από την πλευρά του έβαλε και τις δύο βολές και η Μακάμπι πήρε τη νίκη αφού ο Βιλντόσα έκανε λάθος πάσα.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οργή Γιαννακόπουλου μετά τη Μακάμπι - Τι έγραψε για Αταμάν, διαιτησία, Ευρωλίγκα και οπαδούς ΠΑΟ (Vid) 


Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags