Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Η μεταγραφή... Ναν στον ΠΑΟ φέρνει την πρώτη αποχώρηση - "Καμπάνα" για Γκραντ, ποιον διώχνει ο Αταμάν
Μπάσκετ
| 2023-10-23 10:00:00

Η μεταγραφή... Ναν στον ΠΑΟ φέρνει την πρώτη αποχώρηση - "Καμπάνα" για Γκραντ, ποιον διώχνει ο Αταμάν

του Νίκου Στεργίου
Η μεταγραφή... Ναν στον ΠΑΟ φέρνει την πρώτη αποχώρηση - "Καμπάνα" για Γκραντ, ποιον διώχνει ο Αταμάν

Το τελεσίγραφο του Τούρκου και οι αλλαγές στο ρόστερ μετά το κακό ξεκίνημα στη σεζόν. Πώς η προσθήκη που ενδέχεται να ανακοινωθεί ακόμα και εντός της εβδομάδας, θα οδηγήσει στην έξοδο ένα από τα γκαρντ του Τριφυλλιού...
 

Ενός κακού, μύρια έπονται όπως όλοι γνωρίζουμε και στον Παναθηναϊκό είναι ξεκάθαρο ότι το καράβι βρίσκεται εν μέσω φουρτούνας. Και σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζονται δραστικές λύσεις, ώστε να μη ''βυθιστεί'' η τεράστια προσπάθεια που έχει γίνει το περασμένο καλοκαίρι. Δεν είναι μόνο οι δύο σερί ήττες από τον Ολυμπιακό ή το ρεκόρ 1-3 στην Ευρωλίγκα, αλλά είναι και το θέμα της εικόνας των πράσινων. Είναι σαφές ότι προς το παρόν οι περισσότεροι περνούν κάτω από τη βάση και η έννοια της ομάδας πόρρω απέχει από την εμφάνιση του Τριφυλλιού. Κι επειδή ο Αταμάν τα καταλαβαίνει όλα, έλαβε την απόφαση να ενισχύσει κι άλλο το ρόστερ του για να γυρίσει το φύλλο και οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι Πράσινοι κάνουν τεράστια προσπάθεια για να φέρουν στην Ελλάδα και τον Κέντρικ Ναν από το NBA!

Η ''μαχαιριά'' με Παπαπέτρου και το φρένο στον Γκραντ

Δικαιολογίες δεν υπάρχουν για την κακή εκκίνηση του ΠΑΟ, εξηγήσεις όμως μπορούμε να βρούμε. Μια εξ αυτών είναι ότι ο Ιωάννης Παπαπέτρου έχει παίξει μόνο σε ένα από τα 4 ματς της Ευρωλίγκας και θα απουσιάσει για όλο το 2023 λόγω του προβλήματος στο γόνατο. Ο Έλληνας άσος θα μπορούσε να δώσει πολύτιμη βοήθεια στο ''3'' και να συνεισφέρει ειδικά στο αμυντικό κομμάτι, όπου οι πράσινοι ''αιμορραγούν''. Ο τραυματισμός του σημαίνει συναγερμό: αναγκαστικά ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης θα αγωνίζεται περισσότερο και για το ρόλο αυτό θα ''επιστρατευτεί'' ο ανανεωμένος Μάριους Γκριγκόνις.

Μια άλλη εξήγηση στο ''γιατί'' του μέτριου ξεκινήματος μπορεί να βρεθεί στους νεοφερμένους. Όχι γενικά και αόριστα στους πολλούς νέους μπασκετμπολίστες, αλλά στους rookies σε επίπεδο Euroleague. Ποιοι είναι αυτοί; Τζέριαν Γκραντ, Κάιλ Γκάι και Όλεκ Μπαλτσερόφσκι. Ας αρχίσουμε με τον πρώτο. Ο Αμερικανός ελλείψει επιλογών, έχει λάβει αρκετά μεγάλο χρόνο συμμετοχής και μετράει 28 λεπτά μέσο όρο στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο Αταμάν τον εμπιστεύεται, αλλά η επικείμενη μεταγραφή θα του περιορίσει αισθητά τα διαθέσιμα λεπτά.

Για ποιον...τρίζει η καρέκλα;

Ο Τούρκος τεχνικός έχει δώσει σαφή οδηγία: δε θέλει να αποκτήσει 3άρι, μα σκόρερ. Η ειλλημμένη απόφαση βασίζεται στην πίστη που έχει ο Αταμάν στο δίδυμο Καλαϊτζάκης - Γκριγκόνις και στην ανησυχία του για τον Κάιλ Γκάι. Αυτός έφτασε στο ΟΑΚΑ με τη στάμπα του ''κίλερ'' και μόνο τέτοιος δεν έχει αποδειχθεί έως τώρα. Ο Αμερικανός έπαιξε ελάχιστα στην πρεμιέρα της Euroleague, με τον προπονητή του να του χρεώνει την τραγική εμφάνιση στον τελικό του Super Cup και η συνέχεια μόνο καλή δεν ήταν. Στην επικράτηση του ΠΑΟ κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, το αποτύπωμα του 26χρονου στον αγώνα ήταν ισχνό και μόνο με τη Φενέρ έβγαλε σφυγμό. Αν δεν πάρει σύντομα μπρος, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τον Γκάι να τεθεί εκτός ομάδας.

Αυτά ισχύουν για ενδεχόμενες προσθαφαιρέσεις, αλλά αξίζει να εξετάσουμε και την υπόθεση του Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι. Ο Πολωνός δεν έχει πείσει καθόλου, δείχνει να μην έχει ''κουμπώσει'' καθόλου στις επιθυμίες του Αταμάν και να μην έχει ταιριάξει με τους συμπαίκτες του. Και η πρόσφατη εμφάνιση του Κώστα Αντετοκούνμπο τον βάζει τρίτο στην ιεραρχία των σέντερ, κάτι που μόνο ο ίδιος μπορεί να ανατρέψει.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα ΠΑΟ με Ναν! "Τα δίνει όλα ο Γιαννακόπουλος" - Τον θέλουν Ολυμπιακός, Φενέρ και Αρμάνι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags