Euroleague: Με τον Φακούντο Καμπάσο σε μεγάλα κέφια η Ρεάλ Μαδρίτης συνέχισε την φοβερή εκκίνηση στη σεζόν φτάνοντας σε μία ακόμη νίκη (πλέον είναι σε Ισπανία και Ευρώπη στο 16-0) επί της Βίρτους Μπολόνια με 100-74 και παρέμεινε στην κορυφή της Euroleague μετρώντας 6 νίκες (δεν έχει αγωνιστεί κόντρα στην Μακάμπι).

Ο Αργεντινός γκαρντ ήταν ο θεμέλιος λίθος της αήττητης Ρεάλ Μαδρίτης που επικράτησε εύκολα της Βίρτους με 100-74 για την 7η αγωνιστική της Euroleague, με τον Καμπάσο να σημειώνει προσωπικό ρεκόρ στην αξιολόγηση.

Ένα δεκάλεπτο ήταν αρκετό

Το σύνολο του Λούκα Μπάνκι πήγε στην ισπανική πρωτεύουσα με την αυτοπεποίθηση της ομάδας που είχε να χάσει από την πρεμιέρα και στην πρώτη περίοδο ήταν ανταγωνιστικό κόντρα στους πρωταθλητές Ευρώπης με πυλώνες τους Σενγκέλια και Χάκετ έκλεισε στο +1, 27-26. Όμως το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν εφιαλτικό για τους Ιταλούς, οι οποίοι υπέπεσαν σε 11 λάθη, είδαν τη Ρεάλ να πετυχαίνει 27 πόντους και να δέχεται μόνο 10, με την πλάστιγγα να γέρνει υπέρ της ομάδας του Τσους Ματέο που στηρίχθηκε στις εμπνεύσεις των Καμπάσο και Ταβάρες.

Ημίχρονο συντήρησης

Το δεύτερο μέρος ήταν περισσότερο διαδικαστικό γιατί όσο κι αν προσπάθησε η Βίρτους να επιστρέψει στην διεκδίκηση της αναμέτρησης (μείωσε έως τους 12 πόντους στο 32′) ήταν ξεκάθαρο πως όλα θα κρίνονταν από την διάθεση των γηπεδούχων, οι οποίοι με μπροστάρη τον Γιαμπουσέλι πάτησαν και πάλι το γκάζι στο τελευταίο πεντάλεπτο και εξαφανίστηκαν για να φτάσουν το σκορ στο 100-74 και την δεύτερη “κατοστάρα” της σεζόν, ύστερα από εκείνη στην έδρα της Έφες.

Ιστορικός Καμπάσο

Ο Αργεντινός ήταν απολαυστικός σημειώνοντας ρεκόρ καριέρας στην αξιολόγηση με 38, κάνοντας double double με 18 πόντους και 11 ασίστ. Από κοντά κι ο Ταβάρες με 17 πόντους και 7 ριμπάουντ ενώ ο Γιαπουσέλι έφτασε τους 16 πόντους.

Το πλήρες στατιστικό είναι εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Ομπράντοβιτς "ξέρανε" τον Ιτούδη - Τρομερή ανατροπή και θρίαμβος Παρτιζάν στο θρίλερ με Φενέρ! (Hls)