Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Κουβάλησε" τον ΠΑΟ ο Μήτογλου, ήρθε η ώρα Σλούκα - Άστοχος ο Ναν - Κίνηση ματ Αταμάν στην τελευταία φάση!
Μπάσκετ
| 2023-11-15 23:58:00

"Κουβάλησε" τον ΠΑΟ ο Μήτογλου, ήρθε η ώρα Σλούκα - Άστοχος ο Ναν - Κίνηση ματ Αταμάν στην τελευταία φάση!

του Pick n' Scroll

Ο... ρυθμιστής Λεσόρ και η μεταγραφή που έρχεται στο ΟΑΚΑ. Πώς οι Πράσινοι πήραν το ματς θρίλερ απέναντι στη Ζαλγκίρις με τρεις παίκτες στην επίθεση και εξαιρετικές άμυνες στο τέλος, αλλά και τι συνέβη στις βολές του Γκριγκόνις. Δείτε το βίντεο...

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με την φωτιά αλλά στο τέλος δεν κάηκε στη μάχη του με την Ζαλγκίρις. Κέρδισε με 73-71 την λιθουανική ομάδα και βελτίωσε έτσι τόσο την ψυχολογική, όσο και την βαθμολογική του κατάσταση. Ο Μήτογλου ήταν και πάλι εντυπωσιακός, αλλά στο τέλος κουράστηκε και εκεί ανέλαβαν δράση ο Λεζόρ με τον Σλούκα. Αλλά και οι άμυνες, που εν τέλει έδωσαν την μεγάλη νίκη στην ομάδα του Αταμάν. Πλέον ο Παναθηναϊκός βλέπει Βίρτους Μπολόνια και ο κόσμος περιμένει το «3άρι», που είναι να αποκτηθεί. 

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός δεν είχε ρυθμό και έγινε αυτό, γιατί τα γκαρντ του ήταν σε αυτό το διάστημα πολύ μακριά από τον καλό τους εαυτό. Μόνο ο Μήτογλου ήταν εκείνος, που ξεχώρισε από την μετριότητα των «πράσινων»., που στην μεγαλύτερη διάρκεια του εικοσαλέπτου ήταν πίσω στο σκορ, χωρίς, όμως, η Ζαλγκίρις να αποκτήσει κάποια ασφάλεια. Η λιθουανική ομάδα πήρε σημαντικά πράγματα από τον Μπιρούτις, ο οποίος κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια, ενώ και ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ έδωσε ανάσες με τα δύο τρίποντα, που σημείωσε.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με 39-36 υπέρ της Ζαλγκίρις με τον Ναν να παίρνει και πάλι χρόνο συμμετοχής, χωρίς, όμως, να μπορεί να τον αξιοποιήσει. Ο πρώην παίκτης του ΝΒΑ σε αυτό το πρώτο ημίχρονο είχε 0/3 σουτ, μην μπορώντας να σκοράρει.

Στην τρίτη περίοδο συνεχίστηκε το αμφίρροπο του πράγματος με το προβάδισμα να αλλάζει χέρια με αρκετά μεγάλη συχνότητα. Από τον Παναθηναϊκό συνέχισε να κυριαρχεί ο Μήτογλου, η Ζαλγκίρις είχε τον Μπουτκεβίτσιους να βγαίνει μπροστά και να δίνει λύσεις. Το τρίτο αυτό δεκάλεπτο τελείωσε με την ελληνική ομάδα να έχει το πάνω χέρι, έστω και οριακά (53-52).

Το θρίλερ συνεχίστηκε μέχρι τα τελευταία λεπτά. Η Ζαλγκίρις βρήκε στον Σμιτς μία πολύ καλή επιθετική λύση, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στους «πράσινους» του Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη είχε ρυθμιστή του παιχνιδιού τον Λεζόρ. Η νίκη άλλαζε συνεχώς χέρια με τον Σλούκα να βάζει μεγάλες βολές (71-68), αλλά τον Μάνεκ να απαντάει με τρίποντο (71-71).

Ο Σλούκας σημείωσε μία βολή, η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν καταπληκτική και ο Γκριγκόνις έκανε το 73-71 με μία βολή. Εχασε επίτηδες την δεύτερη, μετά από εντολή του Αταμάν (δείτε το ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ)αλλά οι Λιθουανοί δεν αξιοποίησαν τα κάτι παραπάνω από 3 δευτερόλεπτα, που είχαν, καθώς έκαναν λάθος στην πάσα. Και μαζί έχασαν και το ματς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έξαλλος Γιαννακόπουλος για "ντου" στο ΟΑΚΑ - "Δεν είστε Παναθηναϊκοί - Ένα πράγμα ζήτησα, λύση αλλιώς θα..."

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags