Ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Βίρτους Μπολόνια με 90-76 και έκλεισε με θετικότατο πρόσημο τη διαβολοβδομάδα. Ο Μήτογλου έκανε τα δικά του, Λεσόρ και Γκριγκόνις μίλησαν την κρίσιμη στιγμή και ο αρχηγός Σλούκας ήταν καταλυτικός. Επόμενος αγώνας στο ΟΑΚΑ με τη Βαλένθια για το Τριφύλλι.

Πρώτο δεκάλεπτο με άμυνα - ατσάλι

Στην αρχική πεντάδα βρισκόταν ο Κέντρικ Ναν σε μια προσπάθεια του Αταμάν να τον ''αφυπνίσει'' και στον πάγκο ήταν ο Κώστας Σλούκας. Οι Ιταλοί ξεκίνησαν δυναμικά με ένα σερί 4-0, όμως ο ΠΑΟ το γύρισε σε 6-4 με Γκριγκόνις και Μήτογλου. Οι γηπεδούχοι αποφάσισαν να κάνουν πιεστική άμυνα, χωρίς να φοβoύνται τα φάουλ. Το σύστημα έπιασε με τον Τζέριαν Γκραντ να κλέβει μπάλες και οι πράσινοι το εκμεταλλεύτηκαν στο τρανζίσιον. Στο πρώτο τάιμ άουτ για τηλεοπτικούς λόγους το σκορ είχε φτάσει στο 14-11, με τον Μπαλτσερόφσκι να είναι καταλυτικός.

Ο Λεσόρ πέρασε στη θέση του Πολωνού 4 λεπτά πριν το φινάλε της περιόδου, με τους Ναν και Μήτογλου να κουβαλούν στην επίθεση. Ο Γκριγκόνις δέχθηκε γρήγορα το δεύτερο φάουλ του και στο παρκέ συνυπήρξαν οι Γκραντ, Σλούκας και Βιλντόζα. Oι βολές απόψε έμπαιναν για το Τριφύλλι και το σκορ δεκαλέπτου διαμορφώθηκε στο 21-15.

Έλεγχε το ρυθμό, μα δεν ξέφυγε

Ο Μήτογλου δεν ξεκίνησε το δεύτερο δεκάλεπτο και η ελληνική ομάδα τα βρήκε σκούρα στην άμυνα, με τους Ιταλούς να σημαδεύουν το κενό του. Ο ΠΑΟ πήρε πόντους από τον Κώστα Σλούκα, ενώ ο Λεσόρ έκανε 3 λάθη στην επίθεση εντός ισάριθμων λεπτών. Ο Κέντρικ Ναν είχε πάρει φωτιά και ήταν ο μαέστρος στην επίθεση, με τον Αμερικανό να είναι ο παρτενέρ του Μήτογλου που επανήλθε. Η άμυνα έγινε πιο επιθετική και η διαφορά έφτασε στους 8 (34-26), όταν ο Μπάνκι αναγκάστηκε να καλέσει τάιμ άουτ!

Οι φιλοξενούμενοι με τον Μπελινέλι μείωσαν αμέσως και έδειξαν ότι δε θα... πουλήσουν εύκολα το ''τομάρι'' τους. Τα άστοχα τρίποντα του Τριφυλλιού απέτρεψαν τους γηπεδούχους να πάρουν διακριτή διαφορά και λίγο πριν το φινάλε ο Αταμάν έλαβε τεχνική ποινή! Έτσι, το σκορ ημιχρόνου διαμορφώθηκε στο 45-42.

Η Βίρτους το έκανε... ντέρμπι στο τρίτο δεκάλεπτο!

Με την εκκίνηση του δεύτερου μέρους, ο Χάκετ φορτώθηκε με φάουλ και εντός δύο λεπτών έφτασε τα 4. Ο Μπελινέλι συνέχισε τα όργια και έδωσε προβάδισμα στη Βίρτους με 48-47. Ο Μήτογλου πήρε το... όπλο του και απάντησε αμέσως, για το 50-48. Οι Ιταλοί δημιούργησαν τεράστιο πρόβλημα στον ΠΑΟ παίρνοντας πολλά επιθετικά ριμπάουντ και προηγήθηκαν με 54-52 5 λεπτά πριν τη λήξη του δεκαλέπτου. Το ματς έγινε ντέρμπι και οι αλλαγές στο σκορ έδιναν κι έπαιρναν. Ο Σενγκέλια ήταν σταθερά επικίνδυνος για την πράσινη ρακέτα, με τον Βιλντόζα να έχει απάντηση. Η αστοχία εμπόδισε την ομάδα του Αταμάν να βρει εύκολους πόντους και η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 62-63.

Βάφτηκε πράσινο το θρίλερ!

Οι Ιταλοί έκαναν γερό μπάσιμο στην τέταρτη περίοδο και έφτασαν στο 62-67. Η ελληνική ομάδα σούταρε ακατάπαυστα από το τρίποντο ανεπιτυχώς και έπρεπε να πάρει ώθηση από την άμυνα. Αυτό έγινε και με τον Γκριγκόνις έφερε το ματς σε απόλυτη ισορροπία!  Ο Ματίας Λεσόρ έλαβε το νήμα από τον Λιθουανό και οι πράσινοι έφυγαν με 8, ενώ ο Γάλλος ανάγκασε τον Σενγκέλια σε 4 φάουλ. Το Τριφύλλι με 3:20 λεπτά να απομένουν ήταν μπροστά με 9 (79-70).

Ο Μάριους Γκριγκόνις έκανε φοβερή δουλειά στην άμυνα και έτσι η ιταλική ομάδα δεν έπαιρνε ανάσα! Ο Μήτογλου πέτυχε νταμπλ-νταμπλ και με 2 λεπτά στο ρολόι έστειλε το ματς στο 82-70! Τα πράγματα δεν άλλαξαν και το τελικό σκορ ήταν το 90-76.