Euroleague: Με καλάθι του Κέεναν Έβανς 9’’ πριν το φινάλε, η Ζάλγκιρις «λύγισε» τη Μπάγερν (74-73) στο Κάουνας και έβαλε τέλος σε ένα κύκλο ανεπιτυχών αποτελεσμάτων. Μοιραίος στο φινάλε ο Μπολμάρο.

Πρώτος σκόρερ ο Σμιτς με 16 πόντους, ακολούθησε ο Ντιμσά με 14, ενώ ο Μπιρούτις άγγιξε το νταμπλ-νταμπλ με 10 πόντους και 9 ριμπάουντ. Διψήφιοι ακόμη για τη Ζάλγκιρις οι Έβανς και Λεκάβιτσους με 11 πόντους. Σπουδαία εμφάνιση ο Σερζ Ιμπάκα με 20 πόντους και 7 ριμπάουντ, μοιραίος στο φινάλε ο Μπολμάρο, μέτρησε 12 πόντους, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ.

Με πολύ καλό ρυθμό ξεκίνησε το παιχνίδι, αφού τόσο η Ζάλγκιρις, όσο και η Μπάγερν άφησαν στην άκρη την άμυνα και το πρώτο πεντάλεπτο ήταν μία σου και μία μου. Η είσοδος του Λεκάβιτσους στο παρκέ έδωσε πολύ ενέργεια στους Λιθουανούς και σε συνδυασμό με τον καταιγιστικό από την περιφέρεια Σμιτς (3/4 τρ.), η ομάδα του Κάουνας πήρε κεφάλι στο σκορ (21-16) και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με διαφορά 7 πόντων (25-18).

Στο ρυθμό της Ζάλκγιρις κύλησε και το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, την ώρα που ο Πάμπλο Λάσο δοκίμαζε συνεχώς διαφορετικά συστήματα, ψάχνοντας εκείνο που θα λειτουργούσε καλύτερα. Οι Λιθουανοί συνέχισαν να σουτάρουν με εξαιρετικά ποσοστά από το τρίποντο και ξέφυγαν με διψήφια διαφορά (29-18). Κάπου εκεί, ωστόσο, ήρθε η αντίδραση της Μπάγερν. Με μπροστάρη τον Μπούκερ και βοήθειες από τους Μπράνκοβιτς και Χαρτσένκοφ, που ήρθαν από τον πάγκο, οι Βαυαροί «ροκάνισαν» τη διαφορά (37-37) και πήγαν στα αποδυτήρια από θέση οδηγού (41-43).

Η Μπάγερν μπήκε με την ίδια διάθεση και στο δεύτερο ημίχρονο και συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό, ξεφεύγοντας μάλιστα ακόμη και με διαφορά 9 πόντων (46-55). Την ίδια στιγμή η Ζάλγκιρις πλήρωνε την κακή περιφερειακή άμυνα, όμως δεν άργησε να βγάλει αντίδραση. Ο Λεκάβιτσους ήταν και πάλι αυτός που άλλαξε τον ρυθμό, οι συμπαίκτες του ακολούθησαν και η ομάδα του Κάουνας με τρίποντο του Ουλάνοβας στην εκπνοή του δεκαλέπτου πήρε εκ νέου το προβάδισμα (62-61).

Στην τέταρτη περίοδο οι δύο ομάδες μπήκαν αποφασισμένες να κάνουν κατάθεση… ψυχής και η αλήθεια είναι πως το ματς έγινε πολύ σκληρό. Η Ζάλγκιρις προηγήθηκε 70-65, με τη Μπάγερν να απαντά με προσωπικούς πόντους του Γουάιλερ – Μπαμπ (70-70). Μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό οι Λιθουανοί συνέχισαν να έχουν το προβάδισμα (72-70), όμως ο Ιμπάκα με τρίποντο 29’’ πριν το τέλος έγραψε το 72-73. Μετά το time out ο Έβανς βρήκε σκορ για το 74-73, στα 9’’ πριν το φινάλε, με τον Μπολμάρο να αστοχεί στην τελευταία επίθεση και να χάνει την ευκαιρία να «κλέψει» το ματς.

Τα δεκάλεπτα: 25-18, 41-43, 62-61, 74-73

Δείτε ΕΔΩ τη στατιστική του αγώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έξω φρενών ο Αταμάν και τεχνική ποινή - Το καθαρό φάουλ που δεν δόθηκε και τον έκανε έξαλλο! (ΒΙΝΤΕΟ)