Facebook Pixel Euroleague: Η Μπασκόνια "καθάρισε" στη Γαλλία με ανατροπή και μαγικό Χάουαρντ - "Σόου" και αποβολή Ποτσέκο! (Highlights)
Μπάσκετ
| 2023-11-17 23:19:00

Η Μπασκόνια "καθάρισε" στη Γαλλία με ανατροπή και μαγικό Χάουαρντ - "Σόου" και αποβολή Ποτσέκο! (Highlights)

Sportdog Team

Οι Βάσκοι έκαναν κακό ξεκίνημα στο παιχνίδι, αλλά ο Χάουαρντ έκανε "όργια" και το γύρισε, για το τελικό 88-81 κόντρα στη Βιλερμπάν.

Euroleague: Ρεκόρ καριέρας με 8 εύστοχα τρίποντα από τον Χάουαρντ και double-double του Μονέκε (19π.-13ριμ). Η Μπασκόνια στον πρώτο μήνα της τέταρτης θητείας του Ντούσκο Ιβάνοβιτς στον πάγκο της, συνέχισε αήττητη στην 9η αγωνιστική της Ευρωλίγκα και μετά την επικράτηση κόντρα στην Μπαρτσελόνα, στην Βιτόρια, πριν από 2 ημέρες, έφυγε με την νίκη από την έδρα της Βιλερμπάν (81-88), με πρωταγωνιστές τους Τσίμα Μονέκε και τον Μάρκους Χάουαρντ.

Η αποβολή του Τζανμάρκο Ποτσέκο στο 29′, με δεύτερη τεχνική ποινή από την Αν Πάνθερ για διαμαρτυρία, επηρέασε αρνητικά και δεν συσπείρωσε τους παίκτες του, με αποτέλεσμα η Βιλερμπάν να αναζητεί την πρώτη εντός έδρας νίκη της.

Εκκίνηση-«φωτιά» από τον Σκοτ

Mε τον Νάντο Ντε Κολό να είναι εκτός ροτέισον, λόγω τραυματισμού από το παιχνίδι με την Άλμπα, η Βιλερμπάν βρήκε επιθετικές λύσεις από τον Μάικ Σκοτ που… “έβγαζε φωτιές” έξω από την γραμμή του τριπόντου και έδωσε την κατάλληλη ώθηση στην γαλλική ομάδα να έχει συνεχές προβάδισμα στο σκορ που έφτασε μέχρι και τους 13 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο. Η Μπασκόνια πήγε στο “Αστρομπάλ”
με 8 παίκτες (εκτός Ρογκαβόπουλος, Σεντεκέρσκις, Μαρίνκοβιτς) και οι Χάουαρντ με τον Μονέκε, ήταν οι μοναδικές αξιόπιστες απειλές των Βάσκων που βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 16 πόντους στην 2η περίοδο, μείωσαν μέχρι τους 5 και διατήρησαν πιθανότητες διεκδίκησης της νίκης στο δεύτερο ημίχρονο.

Το σερί 18-7 της Μπασκόνια τρίτο δεκάλεπτο

Η Βιλερμπάν προηγήθηκε 58-48 στο 24′ και έδειξε να έχει τον έλεγχο του ρυθμού και του σκορ, αλλά δεν…υπολόγισε τον Χάουαρντ και τον Μονέκε, οι οποίοι πέτυχαν σερί 18-7 και με ένα τρίποντο του Κοστέλο, ανατρέποντας το μείον 10 σε 8 στο 30′. Στην τέταρτη περίοδο, η Μπασκόνια δημιούργησε διαφορά…νίκης, όταν μετέτρεψε το 78-79 σε 79-87.

Δεκάλεπτα: 30-20, 49-42, 65-73, 81-88

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags