Facebook Pixel Μπασκόνια - Μονακό: Η Μπασκόνια πάλεψε μέχρι τέλους, αλλά ο Μάικ Τζέιμς την πλήγωσε! (Highlights)
Μπάσκετ
| 2023-11-24 23:47:00

Η Μπασκόνια πάλεψε μέχρι τέλους, αλλά την πάτησε από το νικητήριο κάρφωμα του Μπλόσονγκεϊμ! (Highlights)

Sportdog Team

Με buzzer beater του Μπλόσονγκεϊμ επικράτησαν οι Γάλλοι.

Ο Μάικ Τζέιμς επέστρεψε ως αντίπαλος στη Βιτόρια και πλήγωσε την πρώην ομάδα του, καθώς οδήγησε τη Μονακό στη νίκη (75-77) επί της Μπασκόνια. Buzzer beater κάρφωμα από τον Μπλόσονγκεϊμ έκρινε το ματς. Οι Μονεγάσκοι άφησαν πίσω την άσχημη γι’ αυτούς διπλή εβδομάδα, όπου γνώρισαν δύο ήττες από Εφές και Ρεάλ Μαδρίτης και έβγαλαν αντίδραση σε μία δύσκολη έδρα, καταφέρνοντας να φτάσουν σε μία πολύ σημαντική νίκη, που τους φέρνει στο 6-4 μαζί με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Για να τα καταφέρουν, ωστόσο, χρειάστηκαν τον τρομερό και φοβερό Μάικ Τζέιμς. Ο Αμερικανός ήταν απολαυστικός στην επίθεση, έβαλε 28 πόντους, μοίρασε 5 ασίστ και μάζεψε 8 ριμπάουντ, δείχνοντας τον δρόμο για τη νίκη. Έστω κι αν αυτή δεν ήρθε εύκολα, αφού οι Γάλλοι έπαιξαν με την τύχη τους και χρειάστηκαν ένα buzzer beater κάρφωμα του Μπλόσονγκεϊμ.

Μετά από ένα αρκετά ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο, η Μονακό ανέβασε ταχύτητα και με τον Τζέιμς να είναι σε μεγάλα κέφια, ξέφυγε με διαφορά 11 πόντων (62-73) στην τέταρτη περίοδο και έδειξε να ελέγχει απόλυτα την κατάσταση.

Η Μπασκόνια, ωστόσο, δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα. Με μπροστάρη τον Μαρίνκοβιτς οι Βάσκοι απάντησαν με σερί 8-0 και έριξαν τη διαφορά στο τρίποντο, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Με το σκορ στο 72-75 ο Ντιάλο κέρδισε βολές και είχε την ευκαιρία να «κλειδώσει» τη νίκη, αφού απέμεναν 24’’ για το τέλος, όμως ο Αμερικανός αστόχησε και στις δύο.

Όλος ο χρόνος ήταν για τη Μπασκόνια και με 6’’ για το φινάλε ο Χάουαρντ – αφού η άμυνα της Μονακό δεν του έκανε φάουλ –  έβαλε ένα «τρελό» τρίποντο και ισοφάρισε σε 75-75. Στην τελευταία επίθεση ο Τζέιμς ήταν εκείνος που πήρε την ευθύνη, όμως αστόχησε σε τρίποντο νίκης, αλλά ο Μπλόσονγκεϊμ ήρθε σαν από μηχανής… Θεός και με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα έγραψε το τελικό 77-75. 

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 36-35, 59-62, 75-77

Πηγή: Novasports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags