Facebook Pixel Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης: "Λύγισε" από Ρεάλ και αστοχία - Ο Ολυμπιακός... έσπασε τα καλάθια - Τον πλήγωσαν Χεζόνια και Μούσα (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2023-12-05 23:00:00

"Λύγισε" από Ρεάλ και αστοχία - Ο Ολυμπιακός... έσπασε τα καλάθια - Τον πλήγωσαν Χεζόνια και Μούσα (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου

Οι Ερυθρόλευκοι κόντραραν μέχρι τέλους τη Βασίλισσα, όμως δεν απέφυγαν την ήττα (71-77), με μεγάλο "αγκάθι" τα κάκιστα ποσοστά ευστοχίας τους.

Με ήττα μπήκε στη "διαβολοβδομάδα" της Euroleague ο Ολυμπιακός, που δεν τα κατάφερε κόντρα στη Ρεάλ (71-77) στο ΣΕΦ, με αποτέλεσμα το ρεκόρ του στη Euroleague νε πέσει στο 6-6.

Οι Ερυθρόλευκοι πληγώθηκαν από την αστοχία τους, καθώς έκλεισαν τον αγώνα με μόλις 14/32 δίποντα και 9/31 τρίποντα. Ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός είχε σε αρκετές περιπτώσεις την ευκαιρία να ισοφαρίσει ή να περάσει μπροστά, όμως οι παίκτες του ξόδεψαν πολλές κρίσιμες επιθέσεις με άστοχα τρίποντα.

Ο Γουόκαπ ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα με 17 πόντους και τον ακολούθησαν οι Φαλ (10 π.). Λαρεντζάκης (9π.). Σε χαμηλές "πτήσεις" για τα φετινά τους στάνταρ περιορίστηκαν οι Πίτερς και Κάνααν, που πρόσθεσαν 8 και 7 πόντους αντίστοιχα.

Μεγάλη ζημιά έκανε στον Ολυμπιακό ο Μούσα με 23 πόντους και πολλά κρίσιμα καλάθια στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Χεζόνια, που σημείωσε 18 πόντους. Καταλυτικό ρόλο έπαιξε στο φινάλε και ο Ταβάρες, που μέτρησε 11 πόντους και 2 τάπες.

Ο Ολυμπιακός καλείται να αφήσει πίσω του τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα στη Euroleague και να βρει αντίδραση ενόψει της Παρασκευής (8/12), καθώς υποδέχεται τη Μπάγερν Μονάχου.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι στο σκορ στα πρώτα λεπτά (10-10), με τους Γουόκαπ, Φαλ και Μπραζντέικις να μπαίνουν ζεστοί στο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, οι Πειραιώτες πληγώθηκαν από νωρίς εξαιτίας των δύο γρήγορων φάουλ που χρεώθηκε ο Κάνααν και ανάγκασαν τον Μπαρτζώκα να τον τραβήξει στον πάγκο. Η Ρεάλ "χτύπησε" στη ρακέτα με μπροστάρη τον Ταβάρες και εξασφάλισε προβάδισμα 7 πόντων (12-19),  προτού απαντήσει ο Ολυμπιακός με 5 σερί πόντους του Λαρεντζάκη (17-19). Χεζόνια, Γιούλ και Μιλουτίνοφ σκόραραν κατά σειρά και η πρώτη περίοδος έκλεισε με 19-23 για τους Μαδριλένους. Μια διαφορά αρκετά ικανοποιητική για τον Ολυμπιακό, αν σκεφτεί κανείς ότι ξεκίνησε το παιχνίδι με μόλις 1/9 τρίποντα!

Ο Γουόκαπ ξεκίνησε το δεύτερο δεκάλεπτο με 5 συνεχόμενους πόντους και ο Ολυμπιακός μείωσε σε απόσταση... αναπνοής (24-25). Ο Χεζόνια σκόραρε για 3, αλλά ο ΜακΚίσικ του απάντησε αμέσως με δικό του τρίποντο (27-28). Ένα κακό διάστημα των Ερυθρολεύκων που ακολούθησε, είχε ως αποτέλεσμα ο "καυτός" Χεζόνια, με τη βοήθεια των Γιούλ και Ντεκ, να οδηγήσει τη Ρεάλ στο +8 (29-37). Η απάντηση των Ερυθρολεύκων ήταν άμεση, καθώς άφησαν τους Μαδριλένους χωρίς πόντο για περισσότερα από 2 λεπτά, παίζοντας εξαιρετική άμυνα. Δύο βολές του Φαλ, ένα τρίποντο του Λαρεντζάκη και ένα ακόμα καλάθι του Φαλ έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο με σκορ 36-37.

Ο Μούσα πήρε μπρος για τη Ρεάλ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά οι Πειραιώτες βρήκαν τις λύσεις για να μείνουν κοντά στο σκορ, με ηγέτες τούς Πίτερς και Παπανικολάου. Ο Κάνααν γύρισε από τον πάγκο αρκετά ορεξάτος, χρέωσε με φάουλ τους παίκτες της Ρεάλ και με 4/5 βολές έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 47-45. Η Ρεάλ απάντησε από τη γραμμή του τρίποντου με Καμπάσο και Μούσα (49-53), όμως ο Πίτερς σκόραρε και αυτός για 3 (52-53). Μούσα και Χεζόνια έτρεξαν επί μέρους σκορ 8-2 για τη Ρεάλ (54-61), με τον Κάνααν να δηλώνει "παρών" σκοράροντας το πρώτο του τρίποντο στο παιχνίδι για το 57-61, που ήταν το τελικό σκορ στην τρίτη περίοδο.

Με το πόδι στο γκάζι μπήκε στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός. Ο Παπανικολάου ευστόχησε στο πρώτο τρίποντο, ο Μούσα απάντησε, αλλά στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Γουόκαπ, ο οποίος με πέντε σερί πόντους έκανε το 65-64. Η μία άστοχη προσπάθεια διαδεχόταν την άλλη και η μπάλα έμπαινε στο καλάθι είτε από βολές, είτε από δύσκολες προσωπικές ενέργειες. Οι γηπεδούχοι έχασαν πολλές ευκαιρίες να περάσουν μπροστά και η Ρεάλ με τους Ταβάρες, Καμπάτσο και Μούσα έτρεξαν σερί 6-0 και πήγαν τη διαφορά στους επτά (68-75, 38’). Η αστοχία συνεχίστηκε μέχρι το τέλος και οι Ισπανοί έφτασαν στη νίκη με 71-77.

Τα δεκάλεπτα: 19-23, 36-37, 57-51, 71-77  

Διαιτητές: Μπελόσεβιτς (Σερβία), Ορντόφ (Κροατία), Ρόσι (Iταλία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 17 (3), Κέινααν 7 (1), Λούντζης 1, Λαρεντζάκης 9 (2), Φαλ 10, Παπανικολάου 8 (1), Μπραζντέικις 2, Πίτερς 8 (1), Μιλουτίνοβ 4, Σίκμα, ΜακΚίσικ 5 (1)

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Τσους Ματέο): Κοζέρ, Καμπάτσο 9 (2), Χεζόνια 18 (2), Αλοθέν, Ντεκ 5, Πουαριέ, Ταβάρες 11, Γιουλ 6, Εντιαγέ 5 (1), Μούσα 23 (5)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags