Euroleague: Η Αρμάνι Μιλάνο πήρε μεγάλη νίκη στην έδρα της Μπαρτσελόνα (86-90) κυρίως χάρη στην εξαιρετική της πρώτη περίοδο. Η Αρμάνι Μιλάνο των πολλών προβλημάτων άλωσε το «Παλάου Μπλαουγκράνα» και υποχρέωσε την Μπαρτσελόνα στην τέταρτη φετινή της ήττα και πρώτη εντός έδρας. 

Οι «Μπλαουγκράνα» όσο και αν προσπάθησαν δεν κατάφεραν ουσιαστικά ποτέ να καλύψουν τη διαφορά που έχτισε η ομάδα του Ετόρε Μεσίνα στην πρώτη περίοδο και μοιραία ηττήθηκαν. 

Πρώτο ημίχρονο

Ιταλικός… οδοστρωτήρας με Μέλι και Σιλντς 

Η Αρμάνι Μιλάνο έκανε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα». Χάρη στο επιθετικό κρεσέντο των Μέλι και Σιλντς, οι Ιταλοί πήραν προβάδισμα εννέα πόντων (19-10) 5 και 40 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Η διαφορά αυτή παρέμεινε μέχρι το τέλος των πρώτων δέκα λεπτών τα οποία κύλησαν με ιδανικό τρόπο για την ομάδα του Ετόρε Μεσίνα. Το σκορ στο 19-29. 

Κυριαρχία της Αρμάνι και σόου του Σιλντς στο πρώτο μέρος 

Όσο και αν προσπαθούσε η Μπαρτσελόνα να πλησιάσει δεν μπορούσε να τα καταφέρει. Οι Σιλντς και Μέλι συνέχιζαν να σκοράρουν με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο και διατηρούσαν σταθερά την διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους. Η Αρμάνι έκλεισε ένα εξαιρετικό, επιθετικά, πρώτο ημίχρονο μπροστά με 11 πόντους (40-51) και έβαλε γερές βάσεις για να φύγει από την Βαρκελώνη με ένα μεγάλο «διπλό». 

Κορυφαίοι του πρώτου μέρους οι Σιλντς (17π., 5/7 τρίποντα) και Μέλι (12π, 3ρ). 

Δεύτερο ημίχρονο

Η Μπαρτσελόνα επιτίθεται, όμως η Αρμάνι βρίσκει πάντα λύσεις 

Η Αρμάνι μπορεί να έκανε περίπου τέσσερα λεπτά να βρει σκορ στο δεύτερο ημίχρονο, όμως ούτε αυτό ήταν αρκετό για την Μπαρτσελόνα ώστε να πλησιάσει. Μια αχρείαστη τεχνική ποινή που δέχθηκε ο Σατοράνσκι κάτι λιγότερο από 6 λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, έφερε την διαφορά και πάλι σε διψήφιο αριθμό (44-54). Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και με όπλο την άμυνά τους έφτασαν την διαφορά μέχρι τους πέντε πόντους. Παρόλα αυτά, η ομάδα του Ετόρε Μεσίνα είχε και πάλι λύσεις και με ένα δίποντο του Φλακαντόρι στην εκπνοή του δεκαλέπτου πήρε κεφάλι με εννιά (59-68). 

Στο ίδιο έργο θεατές…

Η τέταρτη και τελευταία περίοδος άρχισε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Η Μπαρτσελόνα προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να μειώσει και η Αρμάνι είχε πάντα μια απάντηση με την διαφορά να μην πέφτει κάτω από τους πέντε πόντους. Οι «Μπλαουγκράνα» δεν κατάφεραν ποτέ να πλησιάσουν σε απόσταση βολής και γνώρισαν την πρώτη φετινή τους εντός έδρας ήττα και τέταρτη συνολικά σε 14 αγώνες.

Από την άλλη, η Αρμάνι Μιλάνο των πολλών προβλημάτων πήρε μια σπουδαία νίκη που την ανεβάζει στο 5-9. Κορυφαίοι για την ομάδα του Ετόρε Μεσίνα οι Σιλντς με 19 πόντους και Χολ με 21.