This is Euroleague! Αυτή είναι η Ευρωλίγκα… Ματσάρα στη Πόλη με την Φενέρμπαχτσε να καταφέρνει δια πυρός και σιδήρου να παραμείνει αήττητη εντός έδρας (7-0 ρεκόρ) και να πανηγυρίσει την 8η νίκη της στην σεζόν (8-7 ρεκόρ). Η Ζάλγκιρις, μετά τα όσα συνέβησαν την τελευταία εβδομάδα, έβγαλε αντίδραση στο παρκέ, βρέθηκε στο +14 όμως στο δεύτερο ημίχρονο έβαλε μόνο 30 πόντους και δεν μπόρεσε να αναχαιτίσει την διαρκή αντεπίθεση των γηπεδούχων.

Οι Λιθουανοί άρχισαν το ματς απίστευτα καλά στην επίθεση τους (πρώτο δεκάλεπτο 22-26), με τον Ρόλαντ Σμιτς και τον Λαουρίνας Μπιρούτις να κάνουν θραύση κοντά στο καλάθι. Η άμυνα της Φενέρμπαχτσε έμπαζε από παντού στο πρώτο μέρος, με τους Λιθουανούς να φτάνουν μέχρι το +14 (26-40) και να κλείνουν τελικά το ημίχρονο προηγούμενοι με 11 πόντους διαφορά (37-48). 14/19 δίποντα, 5/12 τρίποντα και 15 ασίστ για τους απίστευτους «πράσινους» στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα.

Στην επανάληψη η κατάσταση άλλαξε, η Φενέρ βγήκε από τα αποδυτήρια αποφασισμένη να σφίξει τα… λουριά στην άμυνα και με την άμυνα της γύρισε το ματς για το προβάδισμα, 64-62, με τρίποντο του Γκούντουριτς που έβαλε «φωτιά» στη Πόλη. Από εκεί και έπειτα οι Τούρκοι δεν έχασαν ποτέ το προβάδισμα, φτάνοντας μέχρι και το +7 δύο φορές (75-68 και 77-70). Κάπου εκεί όμως ανέλαβε δράση ο Κίναν Έβανς με προσωπικές ενέργειες και το έκανε εκ νέου ντέρμπι (77-76). Η επίθεση της Φενέρμπαχτσε έμοιαζε να μην μπορεί να λειτουργήσει, όμως την «ξελάσπωσε» ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με το σουτ της χρονιάς πιθανώς. Ένα «μαγικό» καλάθι, πέφτοντας, πίσω από την μπασκετά, που για να είμαστε ειλικρινείς δεν θα έπρεπε να μετρήσει καθώς το φάουλ του Τόμας Ντίμσα είναι προτού ο Ελληνοαμερικανός γκαρντ αρχίσει την προσπάθεια του για σουτ. Ο Ντόρσεϊ έβαλε και την βολή για το 80-76 αλλά ούτε εκεί τελείωσε το ματς, καθώς ο Κίναν Έβανς έβαλε ένα ζευγάρι βολών, η Ζάλγκιρις έβγαλε την άμυνα όμως ο μεγάλος ηγέτης της (Έβανς) δεν μπόρεσε να στείλει το ματς στη παράταση από ευνοϊκή θέση.

Η Φενέρμπαχτσε, που υποχρέωσε στην 4η σερί ήττα της την Ζάλγκιρις (5-10 ρεκόρ), είχε για κορυφαίο τον Τάιλερ Ντόρσεϊ με 19 πόντους (4/5 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 24 PIR) και τους Σκότι Γουίλμπεκιν και Τζόναθαν Μότλεϊ να ακολουθούν με 17 και 16 πόντους αντίστοιχα.

Για την Ζάλγκιρις, ο Κίναν Έβανς ήταν εκπληκτικός στο δεύτερο μισό και τελείωσε το ματς με 19 πόντους (4/6 τρίποντα, 1/5 δίποντα, 5 ασίστ), αλλά δεν έβαλε το κρίσιμο σουτ για να οδηγηθούμε σε έξτρα πεντάλεπτο. Πολύ καλός και ο Ρόλαντ Σμίτς με 16 πόντους, 9 ριμπάουντ αλλά και ο Λαουρίνας Μπιρούτις (14 πόντους).

Τα δεκάλεπτα: 22-26, 37-48, 56-62, 80-78

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Πανάθα μου σε αγαπώ", τρελάθηκε και ο Σλούκας - Απίστευτο ξέσπασμα ομάδας και κόσμου στο Μονακό (Vid)