Euroleague: Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο άρχισε τη «διαβολοβδομάδα» η Μπάγερν Μονάχου, καθώς επιβλήθηκε 86-71 της Αναντολού Εφές και επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα.

Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο ήταν εκείνη που ήλεγξε τον ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και κατάφερε να φτάσει σε μία άνετη και δίκαιη επικράτηση. Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε να πατήσει το… γκάζι στην 3η περίοδο, όπου και έβαλε τις βάσεις για το νικηφόρο αποτέλεσμα.

Οι Γερμανοί ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση του στην άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο, περιόρισαν τη δράση της Εφές και σε συνδυασμό με τη συνέπεια που είχαν επιθετικά – ειδικά πίσω από τα 6.75μ. – προηγήθηκαν με διαφορά 20 πόντων (71-51).

Η Εφές αντέδρασε και με ένα μικρό επιθετικό ξέσπασμα του Λάρκιν μείωσε σε 71-61 με την εκκίνηση της τέταρτης περιόδου, όμως μέχρι εκεί ήταν. Οι Βαυαροί επανέφεραν γρήγορα την… τάξη και συντήρησαν μέχρι τέλους διαφορά ασφαλείας, φτάνοντας δίκαια στην 7η φετινή τους νίκη στη Euroleague, αποτέλεσμα που τους «ξεκολλά» από τις τελευταίες θέσεις.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Αντρέας Ομπστ με 17 πόντους (χωρίς να χάσει σουτ), ακολούθησε ο Μπόνγκα με 15 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και ο Ιμπάκα που πλησίασε το νταμπλ-νταμπλ με 13 πόντους και 7 ριμπάουντ. Από την πλευρά της Εφές ξεχώρισε ο Νταν Οτούρου με 19 πόντους, 8 ριμπάουντ, 5 μπλοκ, με τον Λάρκιν να μετρά 10 πόντους, 6 ασίστ, 7 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 50-41, 71-59, 86-71

Δείτε εδώ τα στατιστικά του ματς