Euroleague: Η Βαλένθια παρά τις σημαντικές απουσίες, έδειξε χαρακτήρα και με ένα καταπληκτικό τρίτο δεκάλεπτο, επιβλήθηκε 79-71 της Βίρτους Μπολόνια, βάζοντας τέλος στο νικηφόρο σερί των Ιταλών.

Η ομάδα του Άλεξ Μούμπρου αγωνίστηκε χωρίς τους Οτζελέγε, Κλαβέρ και Χάρπερ, όμως ακόμη κι έτσι, βρήκε τον τρόπο να κάμψει την αντίσταση της φορμαρισμένης Βίρτους Μπολόνια και να πανηγύρισε μία πολύ σημαντική νίκη, βελτιώνοντας το ρεκόρ της σε 9-7.

Για να φτάσει σε αυτή τη νίκη, χρειάστηκε να επιστρέψει από το -10 του πρώτου ημιχρόνου, κατά τη διάρκεια του οποίου υπέπεσε σε πολλά λάθη και είδε τη Βίρτους να κυριαρχεί με πρωταγωνιστές τους Λούντμπεργκ και Σενγκέλια.

Οι Ισπανοί, ωστόσο, επέστρεψαν από τα αποδυτήρια με το «μαχαίρι στα δόντια». Με σημείο αναφοράς την εξαιρετική τους άμυνα, «έπνιξαν» τον αντίπαλο (η Βίρτους πέτυχε μόλις 7 πόντους), στην επίθεση πήρε σκορ από Τζόουνς και Ρόμπερτσον και κάπως έτσι ανέκτησε το προβάδισμα (60-54).

Η Βίρτους, όπως ήταν αναμενόμενο, έβγαλε αντίδραση και δεν παράτησε το ματς. Αφενός βρήκε ρυθμό στην άμυνα, αφετέρου λύσεις επιθετικά με Χάκετ – Σενγκέλια και κάπως έτσι κατάφερε να προσπεράσει (65-66), όμως μέχρι εκεί ήταν. Η Βαλένθια απάντησε με σερί 5-0 για το 71-66, ο Μπελινέλι με ένα «τρελό» τρίποντο μείωσε σε 71-69, όμως στην αμέσως επόμενη επίθεση ο Ιταλός σημάδεψε σίδερο και ο Τζόουνς με διαδοχικές βολές «κλείδωσε» τη νίκη της Βαλένθια (79-71).

Τα δεκάλεπτα: 26-21, 37-47, 60-54, 79-71