Facebook Pixel Βιλερμπάν – Ολυμπιακός: Έδειξε σφυγμό ο Ολυμπιακός – Επιστροφή στις νίκες με... άγχος κόντρα σε Βιλερμπάν με σούπερ Κάνααν, Πίτερς (vid)
Μπάσκετ
| 2023-12-22 22:35:00

Έδειξε σφυγμό ο Ολυμπιακός – Επιστροφή στις νίκες με... άγχος κόντρα σε Βιλερμπάν με σούπερ Κάνααν, Πίτερς (vid)

Sportdog Team

Επιστροφή στις νίκες για τους Ερυθρόλευκους που κατάφεραν να περάσουν από την έδρα της γαλλικής ομάδας δείχνοντας ότι αρχίζουν και βρίσκουν τα πατήματά τους.

Βιλερμπάν – Ολυμπιακός: Επιστροφή στις νίκες για τους Ερυθρόλευκους που κατάφεραν να περάσουν με 73-85 από την έδρα της γαλλικής ομάδας με έχοντας μεγάλους πρωταγωνιστές τους Κάνααν, ΜακΚίσικ και Πίτερς, παρά το γεγονός ότι στο τέλος αγχώθηκε. Το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα κατάφερε να έχει επιθετικό πλουραλισμό μετά από καιρό, ενώ παράλληλα η άμυνά τους δημιούργησε αρκετά προβλήματα στους γηπεδούχους. Πλέον οι Πειραιώτες με το αποτέλεσμα στη Γαλλία ανεβαίνουν στο 8-8 και έχουν στις 29 Δεκεμβρίου την αναμέτρηση με την Άλμπα στο Βερολίνο ώστε να κλείσουν το 2023 με νίκη, αλλά και θετικό πρόσημο στην βαθμολογία.

Το ματς:

O αγώνας στη Γαλλία με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν μαζί στο σκορ, τους Ερυθρόλευκους όμως να μην μπορούν να επωφεληθούν την καλή τους άμυνα, μιας και ήταν και πάλι για ένα παιχνίδι, αρκετά άστοχοι. Ένα γρήγορο 6-0 από τους Πειραιώτες, όμως, με ισάριθμους πόντους του Πίτερς, θα τους κάνει να πάρουν προβάδισμα στο σκορ με 7-10, ενώ ένα τρίποντο του Ουόκαπ θα ανεβάσει τη διαφορά στο +6. Η γαλλική ομάδα ήταν φανερό ότι είχε πρόβλημα στο σετ παιχνίδι, με τους παίκτες της να κάνουν εύκολα λάθη, αλλά θα καταφέρουν να επιστρέψουν στο παιχνίδι με δικό τους 4-0, μειώνοντας στο καλάθι (11-13). Μάλιστα στον Ολυμπιακό θα σημάνει «συναγερμός» μιας και δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου ο Μιλουτίνοφ θα κάνει το δεύτερο φάουλ του, κάτι που αναπροσάρμοσε τα πλάνα του Μπαρτζώκα. Η Βιλερμπάν με πέντε σερί πόντους του Σκοτ, πάνω στον Ουόκαπ, θα φέρει τον αγώνα στα ίσια (16-16), όμως το δεύτερο τρίποντο του Κάνααν και ένα καλάθι και φάουλ του Γκος θα κάνει το σκορ 16-22, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 18-25, μετά από εύστοχο σουτ έξω από τα 6,75 του Παπανικολάου.

Οι Πειραιώτες θα διατηρήσουν απόσταση ασφαλείας από τους γηπεδούχους, με τον ΜακΚίσικ να ευστοχεί σε δύο τρίποντα και τον Φαλ να σκοράρει από κοντά ανεβάζοντας τη διαφορά για πρώτη φορά στο +9 (26-35). Οι Ερυθρόλευκοι είχαν καταφέρει να «σφίξουν» την άμυνά τους, ενώ παράλληλα βελτίωσαν κατά πολύ τα ποσοστά τους έξω από τη γραμμή του τριπόντου και έφτασαν στο +10 (28-38). Η παρουσία του Γουίλιαμ Γκος, μέχρι εκείνο το σημείο, ήταν εξαιρετική οργανώνοντας άριστα το παιχνίδι των συμπαικτών του, την ίδια στιγμή πάντως που οι γηπεδούχοι είχαν τον Σκοτ σαν μοναδικό σημείο αναφοράς. Ένα καλάθι από κοντά του Λαρεντζάκη θα κάνει το σκορ 33-45, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 37-49.

Το δεύτερο μέρος θα ξεκινήσει με τους Πειραιώτες να συνεχίζουν να πατάνε… γκάζι βγάζοντας καλές άμυνες, ενώ με δύο τρίποντα, των Ουόκαπ και Πίτερς, στη σειρά και ένα δίποντο θα ανεβάσουν τη διαφορά στο +18 (39-57). Οι γηπεδούχοι θα αντιδράσουν και με δικό τους σερί 10-2 θα καταφέρουν να μειώσουν το σκορ σε 49-59, περίπου στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου, με τους Ερυθρόλευκους να κάνουν εύκολα λάθη και τους Γάλλους να πετυχαίνουν εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Κάπου εκεί θα βγει μπροστά ο Κάνααν, που με 9 σερί πόντους, αλλά και ένα τρίποντο του Λαρεντζάκη, μαζί με εκπληκτικά μπλοκ του Φαλ, οι Πειραιώτες θα ανεβάσουν τη διαφορά στο +19 (52-71) με την περίοδο να κλείνει στο 67-71, μετά από buzzer beater του Λι.

Η Βιλερμπάν θα κάνει ένα νέο 4-0 στην αρχή του τελευταίου δεκαλέπτου, ρίχνοντας κι άλλο τη διαφορά (61-71) και δείχνοντας ότι δεν κάνει τη ζωή των παικτών του Μπαρτζώκα εύκολη. Ο Ολυμπιακός θα συνέλθει άμεσα και με σωστές επιλογές επιθετικά θα καταφέρει να ανεβάσει τη διαφορά ξανά στο +14 (63-77) μετά από δύο εύστοχες βολές του Γκος, όμως ένα αντιαθλητικό φάουλ του Πετρούσεφ και εύστοχο τρίποντο του Πάρις Λι, θα κάνει το σκορ 67-77, περίπου πέντε λεπτά πριν το τέλος. Οι Πειραιώτες θα είναι άστοχοι, όμως ευτυχώς για αυτούς και η γαλλική ομάδα θα κάνει λάθη, κάτι που δεν θα της επιτρέψει να μειώσει κι άλλο τη διαφορά. Εκεί που πάντως η μπάλα... έκαιγε ο Κάνααν θα είναι αυτός που θα πάρει από το... χέρι τον Ολυμπιακό και θα του διατηρήσει το διψήφιο προβάδισμα. Οι Πειραιώτες και θα έχουν νέο...μπλακ άουτ, με τον Λι να κερδίζει νέο αντιαθλητικό φάουλ, αυτή τη φορά από τον Φαλ και τη διαφορά μετά από ώρα να πέφτει στους 8 πόντους (73-81), δύο λεπτά πριν το τέλος. Μια άμυνα του Γάλλου σέντερ και ένα καλάθι του Πίτερς στην επίθεση θα τελειώσει ουσιαστικά την αναμέτρηση, με το τελικό σκορ να είναι 73-85.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags