Facebook Pixel Euroleague: Στον αστερισμό του Πάρκερ και του Βέσελι - Η Μπαρτσελόνα πήρε το συγκλονιστικό ντέρμπι με Μπασκόνια (Hls)
Μπάσκετ
| 2024-01-06 00:06:00

Στον αστερισμό του Πάρκερ και του Βέσελι - Η Μπαρτσελόνα πήρε το συγκλονιστικό ντέρμπι με Μπασκόνια (Hls)

Sportdog Team

Τρελό ματς και τεράστια νίκη της Μπαρτσελόνα απέναντι στο συνόλο του Ντούσκο Ιβάνοβιτς me 89-85.

Euroleague: Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια αναμετρήθηκαν στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» για την 19η αγωνιστική της Euroleague. Έπειτα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ισπανικές ομάδες, οι γηπεδούχοι ήταν πιο ψύχραιμοι στο φινάλε και θα νικήσουν με 89-85.

Στο 13-6 η Μπαρτσελόνα, που είχε τον Ερνανγκόμεθ σαν πρώτο βιολί στο πρώτο ημίχρονο και τον Πάρκερ στο δεύτερο. Αλλά ο Γιαν Βέσελι, με 10 από τους 12 τελευταίους πόντους της ομάδας του, ήταν ο παίκτης του αγώνα για τις κρίσιμες στιγμές. Αποκάλυψη για την ομάδα του Γκριμάου ο Πάρα. Στους 0 έμεινε ο Λαπροβίτολα.

Στο 10-9 έπεσε  η Μπασκόνια, που ήταν κοντά σε μια σπουδαία νίκη, αλλά ήταν άστοχη στο φινάλε. Ο Χάουαρντ πρώτος σκόρερ της ομάδας του Ιβάνοβιτς, εξαιρετικός ο Σεντεκέρσκις.

Το ματς

Με καλή κυκλοφορία ξεκίνησε τον αγώνα η Μπαρτσελόνα, ενώ ο Χάουαρντ ανέλαβε τις επιθέσεις της Μπασκόνια. Ένα μικρό προβάδισμα των Καταλανών (11-5) εξανεμίστηκε με δύο τρίποντα του Αμερικανού. Καμία ομάδα δεν μπόρεσε να ξεφύγει στο σκορ κι έτσι η πρώτη περίοδος τελείωσε με τους «μπλαουγκράνα να έχουν το μικρότερο δυνατό προβάδισμα (24-23).

Με καυτό Γουίλι Ερνανγκόμεθ η Μπάρτσα θα κάνει σερί 9-1 και θα προηγηθεί με 9 (34-25). Η Μπασκόνια χάρη στο τρίποντο και στο επιθετικό ριμπάουντ θα μείνει κοντά στο σκορ. Το ημίχρονο θα τελειώσει με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 47-42, με τον Γουίλι να μετράει ήδη 14 πόντους και τον Βέσελι άλλους 10.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπασκόνια μπήκε πολύ καλύτερα και σύντομα πήρε το προβάδισμα (51-53). Ο Χάουαρντ ήταν πραγματικά εξαιρετικός και βρήκε συμπαραστάτες τους Κότσαρ και Σεντεκέρσκις. Από την άλλη η ομάδα του Γκριμάου έκανε λάθη στην επίθεσή της, ενώ δεν ήταν όσο εύστοχη όσο η αντίπαλός της. Η περίοδος θα τελειώσει με 62-68 μετά από τρίποντο του ΜακΙντάιρ.

Δύο καλάθια από Ντίεθ και Μονέκε θα ανεβάσουν τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (62-72) για την Μπασκόνια. Η Μπαρτσελόνα θα δείξει σημεία ζωής με δύο τρίποντα και θα μειώσει στους 5 (68-73). Τρίποντο του Μαρίνκοβιτς θα στείλει τη διαφορά στους 7 (70-77), πριν απαντήσει με τον ίδιο τρόπο ο Πάρκερ. Ο Πάρα θα βάλει καλάθι και φάουλ για το 76-77 και ο Βέσελι θα ισοφαρίσει (78-78). Η Μπασκόνια θα πάρει ξανά προβάδισμα 4 πόντων (78-82), αλλά ο Βέσελι θα το πάρει προσωπικά και με 6 σερί πόντους θα δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του (84-82). Η Μπασκόνια θα χάσει τις επόμενες επιθέσεις της, ο Κάλινιτς θα κάνει λάθος αλλά ο Χάουαρντ θα αστοχήσει. Η μπάλα θα πάει στον Βέσελι που θα πάει στην γραμμή. Ο Τσέχος θα είναι εύστοχος για το 86-82, με τον Χάουαρντ να βάζει τρίποντο για το 86-85. Ο Πάρα θα πάει κι αυτός στις βολές, επίσης ψύχραιμος ο νεαρός, που έχει φτάσει στους 13. Ο ΜακΚιντάιρ θα αστοχήσει στο σουτ να στείλει το ματς στη παράταση και η Μπαρτσελόνα θα πανηγυρίσει τη νίκη.

Πόντοι ανά δεκάλεπτα: 24-23, 47-42, 62-68, 89-85

Για την στατιστική του αγώνα πατήστε εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ρουκέτα" Γιαννακόπουλου: "Από τη μαφία του Μπερτομέου, έχουμε πάει στη μαφία του Μποντιρόγκα"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags