Facebook Pixel Ολυμπιακός: Μόνο NBA τα "όργια" Μιλουτίνοφ - "Άνετος" ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ - Πιο σημαντική η νίκη με Μακάμπι από ΠΑΟ!
Μπάσκετ
| 2024-01-18 23:35:00

Μόνο NBA τα "όργια" Μιλουτίνοφ - "Άνετος" ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ - Πιο σημαντική η νίκη με Μακάμπι από ΠΑΟ!

του Pick n' Scroll

Ονειρική τριάδα ο Σέρβος με Κάνααν-Πίτερς! Η βαθιά ανάσα που πήρε ο Ολυμπιακός και γιατί η επικράτηση επί των Ισραηλινών "βαραίνει" περισσότερο και από το διπλό στην έδρα του Παναθηναϊκού.
 

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του και με το παραπάνω κόντρα στη Μακάμπι, παίρνοντας μία νίκη, που τόσο πολύ ήθελε. Οι «ερυθρόλευκοι» μετά από αρκετό καιρό έπιασαν καλή απόδοση και κέρδισαν εύκολα την Μακάμπι, κάνοντας βήμα για την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας και παραμένοντας ζωντανοί για το πλεονέκτημα της έδρας. Παράλληλα ντούμπλαραν τις νίκες τους σε βάρος των Ισραηλινών και αυτό είναι κάτι, που μπορεί να τους βοηθήσει στο τέλος.

Για να έρθει το 89-72 υπέρ της ομάδας του Πειραιά ο πρώτος, που έκανε τα αδύνατα, δυνατά ήταν ο Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ελλείψει του τραυματία Φαλ ο Σέρβος σέντερ θυμήθηκε τις εντυπωσιακές εμφανίσεις που έκανε στο Παγκόσμιο του φθινοπώρου και έκανε την διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι θύμισε και σέντερ ομάδας ΝΒΑ, αφού είχε 20 πόντους και 20 ριμπάουντ, αριθμοί, που παραπέμπουν στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Κοντά του σε πληθωρική παρουσία ήταν και τα δύο «βαριά όπλα» της ομάδας, ο Αϊζάιαν Κάνααν και ο Αλεκ Πίτερς. Οι δύο τους βοήθησαν πολύ στο επιθετικό κομμάτι στο δεύτερο ημίχρονο, εκεί, όπου έγινε η διαφορά. Ο Μιλουτίνοφ από την δική του πλευρά του το πολύ καλό κομμάτι απόδοσής του το είχε στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο τελείωσε με 42-36 υπέρ της ομάδας του.

Και είναι χαρακτηριστικό ότι οι τρεις τους πέτυχαν τους 57 από τους 89 πόντους του Ολυμπιακού.

Οι Πειραιώτες πήραν βαθιά ανάσα για τη συνέχεια και τώρα πάνε στο ΟΑΚΑ για να πατήσουν ακόμη πιο καλά στα πόδια τους. Αν κερδίσουν την Δευτέρα τον Παναθηναϊκό, τότε θα μπορούν να βλέπουν το μέλλον με ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία. Αν χάσουν, δεν θα γίνει και τίποτα τρομερό, καθώς πριν από λίγο τα κατάφεραν και διέκοψαν την αρνητική τους πορεία. Άλλο είναι να έχεις «2 στα 2» αποτυχημένα αποτελέσματα με Μακάμπι και Παναθηναϊκό και άλλο είναι να πάρεις το ένα και να χάσεις το άλλο. Αλλωστε το ματς με τον Παναθηναϊκό κρίνει το πλεονέκτημα της έδρας στην Α1, αλλά δεν κρίνει το πρωτάθλημα. Ενώ αν έχανε σήμερα ο Ολυμπιακός από την Μακάμπι, θα έμενε πολύ πίσω στο κυνήγι της πρόκρισης και θα πήγαινε με χάλια ψυχολογία στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ με ό, τι αυτό συνεπάγεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συρίγος: "Ο Φαλ... μπέρδευε τον Μιλουτίνοφ - Μετράει τριπλά η νίκη - Εδώ και τώρα να κλείσει το rotation" (Vid)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags