Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Χρυσάφι" από Γιαννακόπουλο: "Διπλάσια προσφορά από Ρεάλ σε Ταβάρες, 2 εκατ. σε Χεζόνια - Φεύγει ο Μούσα"!
Μπάσκετ
| 2024-01-24 15:59:00

"Χρυσάφι" από Γιαννακόπουλο: "Διπλάσια προσφορά από Ρεάλ σε Ταβάρες, 2 εκατ. σε Χεζόνια - Φεύγει ο Μούσα"!

Του Γιώργου Βροντάκη

Οι Ισπανοί αποκαλύπτουν τα χρήματα που δίνουν οι Πράσινοι στους δύο παίκτες της Ρεάλ για να έρθουν στην Ελλάδα, αλλά και τις μεγάλες αλλαγές που έρχονται στο ρόστερ της "Βασίλισσας"

Η ραχοκοκαλιά της Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται σε κίνδυνο, αφού τέσσερις βασικοί παίκτες στα σχέδια του Τσους Ματέο ολοκληρώνουν το συμβόλαιό τους το ερχόμενο καλοκαίρι και σύμφωνα με την Mundo Deportivo οι Ταβάρες και Χεζόνια γνωρίζουν ήδη το έντονο ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για την υπογραφή τους.

«Πρωτοπόρος τόσο στο ισπανικό πρωτάθλημα, όσο και στην Euroleague , η Ρεάλ Μαδρίτης είναι, μακράν, η καλύτερη ομάδα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ σε αυτό το πρώτο μισό της σεζόν. Ωστόσο, το μέλλον δεν φαίνεται τόσο ρόδινο για τη λευκή ομάδα, η οποία θα αντιμετωπίσει μια τεράστια πρόκληση το επόμενο καλοκαίρι. Και στις 30 Ιουνίου λήγουν τα συμβόλαια τεσσάρων βασικών παικτών στα σχέδια του Τσους Ματέο: Έντι Ταβάρες, Μάριο Χεζόνια, Ντζάναν Μούσα και Βενσάν Πουαριέ. Όλα δείχνουν ότι θα χάσει αρκετούς από αυτούς», αναφέρει αρχικά το δημοσίευμα της Mundo Deportivo.

«Οι πιο περίπλοκες καταστάσεις είναι αυτές του Ταβάρες και του Χεζόνια αφού και οι δύο αποτελούν στόχο του Παναθηναϊκού, ο οποίος μετά από λίγα χρόνια δημοσιονομικής σεμνότητας πέταξε ξανά με την επιστροφή στο προσκήνιο του ιδιοκτήτη του, του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Τόσο ο σέντερ από το Πράσινο Ακρωτήρι όσο και ο Κροάτης φόργουορντ γνωρίζουν ήδη από πρώτο χέρι το ενδιαφέρον της αθηναϊκής ομάδας, η οποία είναι διατεθειμένη να προσφέρει 3 εκατ. ευρώ καθαρά ετησίως στον πρώτο και περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ ετησίως στον δεύτερο. Αυτά είναι ποσά πολύ μεγαλύτερα από αυτά που κερδίζουν οι δυο τους στη Ρεάλ Μαδρίτης» συνεχίζουν στο ρεπορτάζ τους οι Ισπανοί.

Διπλάσια προσφορά ο Παναθηναϊκός

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει καταφέρει να ανανεώσει τη συνεργασία της με τον σέντερ της, καθώς το μεγάλο πρόβλημα είναι το πλαφόν αποδοχών που επιβάλλεται στον ισπανικό σύλλογο. Είναι γνωστό πως ο πρόεδρος Φλορεντίνο Πέρεθ δεν θέλει κανένας παίκτης να ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια ευρώ σε μεικτά. Με το ισχύον φορολογικό σύστημα της Ισπανίας, το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει καθαρά περίπου 1,6 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με τους Ισπανούς  ο Παναθηναϊκός του προσφέρει 3 εκατομμύρια καθαρά, που είναι σχεδόν τα διπλάσια χρήματα.

Η αγάπη του Χεζόνια για το τριφύλλι

Όπως γράφει το δημοσίευμα, υπάρχουν επίσης κάποιες ομάδες του ΝΒΑ που παρακολουθούν τον Τάβαρες και είναι ικανές να βελτιώσουν σημαντικά τον μισθό του παίκτη. Ο Ταβάρες πάντα δήλωνε ότι προτεραιότητά του είναι να συνεχίσει στη Ρεάλ Μαδρίτης, όπου αισθάνεται πολύ άνετα, αλλά η διαφορά είναι τόσο μεγάλη που μια συμφωνία φαίνεται αδύνατη αν ο λευκός σύλλογος δεν αναθεωρήσει την πολιτική μισθών του.

Ανάλογη είναι και η περίπτωση του Μάριο Χεζόνια, αν και με το επιβαρυντικό στοιχείο για τη Ρεάλ Μαδρίτης είναι πως ο Κροάτης έδειχνε πάντα την αφοσίωσή του στον Παναθηναϊκό , του οποίου ήταν οπαδός από παιδί και για τον οποίο έπαιζε ήδη για λίγους μήνες όταν επέστρεψε από το ΝΒΑ το 2021.

Φεύγουν Μούσα και Πουαριέ;

Επίσης, ο Μούσα μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από τη Ρεάλ Μαδρίτης και το ίδιο συμβαίνει και με τον Βενσάν Πουαριέ, ο οποίος κάνει εξαιρετική σεζόν και μπορεί επίσης να επωφεληθεί από την κατάσταση με τον Τάβαρες.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τον "έκοψε" ο Αταμάν, τον παίρνει ο Μπαρτζώκας - Σίκμα και συμβόλαιο 1 μήνα μετά το διπλό ΣΟΚ με Μιλουτίνοφ! 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags